TORRETA DE L’ORRI PER LES COMES DE RUBIÓ (amb raquetes de neu)

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: La Torreta de l’Orri, al cor del Pallars Sobirà, es el massís de transició entre les muntanyes baixes del sud de la comarca i les altes serralades del nord. Bona talaia, estratègicament situada entre Sort i la Seu d’Urgell, acostuma a rebre bones nevades, no presenta perill d’allau i gaudeix d’unes vistes panoràmiques extraordinàries.

Punts de referència: * Poble de Rubió * Barranc de les Comes de Rubió * barranc de Fontfreda * Refugi de les Comes de Rubió * Coll de la Roca Senyalada * Roca Senyalada * Planell del Lloser * Bony de la Socarrada * Serrat de la Coma del Forn * pistes d’esquí alpí de Port-Ainé * Cim de la Torreta de l’Orri * l’aresta de lo Feixar * Refugi de les Comes de Rubió * Poble de Rubió.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 5 hores i 50 minuts

Desnivell: 837 metres de pujada i l’equivalent de baixada

Llargària: 17 quilòmetres de 110 metres.

Dificultat: mitja

Punt de partida: Poble de Rubió, 1.650 metres (el més alt del Pirineu català). Atenció, espai limitat per estacionar els vehicles, caldrà anar amb compte de no obstaculitzar el pas.

FOTO PAKO CRESTAS

Accés: Està a tocar del Coll de Cantó, el trobem abans d’arribar-hi si venim des de Sort i just al traspassar-ho si venim des de la Seu d’Urgell.

On dormir: El millor es fraccionar la ruta en dos dies i fer nit al refugi de la Coma de l’Orri per gaudir més del magnífic paisatge de boscos hivernals que envolta aquest entranyable refugi.

FOTO PAKO CRESTAS

Descripció Itinerari: 0,00 h. Poble de Rubió. 1.650 m. Prenem la pista que neix a la part baixa del petit poble i que surt en lleugera pujada vers al N.E. Aquest tram es molt assolellat, motiu pel qual difícilment sortirem amb raquetes des del poble.

0,20 h. unió de pistes, Per la nostra dreta prové la pista que neix al propi Coll de Cantó. Estem a tocar del Barranc de les Comes de Rubió. Seguim tot recte vers al N.E. al costat esquerra de les aigües. A partir d’aquest punt la neu acostuma a ser abundant a l’hivern i ja ens podrem calçar les raquetes.

FOTO PAKO CRESTAS

Seguim la pista sense pèrdua possible, passant al costat d’una neva de petit refugi molt deteriorat. A partir del barranc de Fontfreda anem pel costat dret de les aigües. Pont. Poc abans d’arribar al riu tornem a canviar al costat esquerra de les aigües del riu.

1,20 h. Ja hi som al Refugi de les Comes de Rubió. Seguim per zona planera vers al nord.

1,25 h. Cartell. Bifurcació de camins. Seguim la pista vers a la nostra dreta. Creuem el riu mitjançant un pont i comencem l’evident pujada per pista ample vers al S.E.

FOTO PAKO CRESTAS

1.40 h. Coll de la Roca Senyalada. Seguim el llom vers al nord, ample evident i amb pista.

1,50 h. Roca Senyalada. Una nova pista se’ns incorpora per la dreta. Seguim en sentit ascendent vers a la nostra esquerra guanyant alçada de manera suau però constant. Cartell indicador.

2,25 h. Planell del Lloser. Passem per costat d’una caseta metàl·lica de color verd que es una mena de garatge de maquinària. Seguim la pista vers al oest, tendència encara N.O. Aviat sortirem del bosc i estarem ja a l’ample aresta al costat del Bony de la Socarrada. Abandonarem la pista per pujar directament pel llom en direcció S.E. per l’anomenat Serrat de la Coma del Forn. Molt evident ja que les gran torres que coronen el cim son ben visibles. Just abans d’arribar al punt culminant coincidim amb la part alta de les pistes d’esquí alpí de Port-Ainé.

FOTO PAKO CRESTAS

3,40 h. Cim de la Torreta de l’Orri, 2.438 metres. Per davallar baixem pel lloc desfent les nostres passes, si be no arribarem a la pista ja que prèviament ens desviarem vers a la nostra dreta, en direcció S.E., per dallar per l’aresta de lo Feixar que separa les Comes de Rubió a la nostra esquerra i la coma de l’Orri a la nostra dreta. El llom aresta, perfectament practicable amb raquetes i on acostuma a haver-hi petjada, està nu a la part alta i després ens endinsem en un bosc no prou espès que resulta força còmoda per transitar caminant amb raquetes i que ens porta directament al refugi.

4,45 h. Refugi de les Comes de Rubió. Ja hi som en terreny conegut, baixarem per la pista d’accés vers al poble.

5,50 h. Poble de Rubió.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

FOTO PAKO CRESTAS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: