PEDRÓ DELS QUATRE BATLLES DES DE TUIXENT LAVANSA, PER LA BARRACA DE SANGONELLES I LES COLLADES (amb raquetes de neu).

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Aquesta llarga excursió es, sens dubte, l’alternativa més atractiva per pujar al punt culminant de la Serra del Port del Comte amb raquetes, des del seu vessant nord. Val a dir que no es la més ràpida ni la més còmoda, ja que aquests dons “honors” li corresponen a l’itinerari número 1 de la present guia, però si que te molt més al·licients paisatgístics i també comporta quelcom més de “compromís” amb la muntanya, ja que, més enllà de les pistes transitades per esquiadors nòrdics, es molt possible que haguem de obrir-nos nosaltres mateixos la penjada.

FOTO PAKO CRESTAS

Com a recompensa per la nostra voluntat a fer un periple més llarg per arribar al cim, tindrem les boniques perspectives de la part alta de la serra des del llom o carena del Prat Llarg, que segurament son les millors vistes locals de la Serra; i, amb sort, sobretot si mirem de ser silenciosos i respectuosos amb el medi ambient durant la pujada, es molt possible que sentim el Gall Fer a les proximitats del Cap de Sauló o, com a mínim, veure les seves inconfusibles penjades a la neu.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * Estació d’esquí de fons de Tuixent Lavansa * Barraca de Sangonelles * Font del Diumenge * Prat de Casalí * Serrat del Prat Llarg * Prat Rodó * Pedró de les Quatre Batlles

Temps: 3 hores.            

Desnivell: Del punt de partida al cim hi ha 462 metres, als que caldrà incrementar algun que altre desnivell intermedi insignificant.                           

Dificultat: Mitjana – Alta         

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida: Estació d’esquí de fons de Tuixent Lavansa. 1.926 metres.

Accés: Carretera asfaltada de 2 km que neix al propi Coll de Port. Per arribar a Coll de Port prendrem, al poble de Sant Llorenç de Morunys, la carretera C-462, que puja per la Vall de Lord, passant pel poble de la Coma i la Pedra.              

Descripció itinerari: Des de les pròpies instal·lacions de l’estació d’esquí de fons de Tuixent Lavansa, cal prendre la pista d’esquí de fons que surt en horitzontal cap a la dreta vers i que ens duu al proper Refugi de l’Arp, a tan sols 3 minuts de les instal·lacions de l’estació. Passat en refugi de seguida hi trobem el corriol marcat per fer amb les raquetes, que va pel mig del bosc i lleugerament per sota de les pistes d’esquí de fons. Es tracta d’una camí que sempre està trepitjat i que te moltes marques de pintura, tan blaves com grogues, que fa que no hi hagi pèrdua possible. Arribarem sense problemes de la Barraca de Sangonelles, (0,40 h).

FOTO PAKO CRESTAS

A partir d’aquest punt ja no hi trobem taques de pintura per indicar el camí, si be existeix un projecte proper (per part dels responsables de les pistes d’esquí) de marcar el circuit integra fins la Tosa Pelada o el Pedró, tot passant per les Colladetes (o sigui, fent el present itinerari). Continuarem dons cap a l’est per la pista d’esquí de fons o pels camps de neu situats a sota la mateixa. Suavíssima pujada. En un moment donat la pista d’esquí tomba vers a l’esquerra. Estem a prop de la Font del Diumenge, 1.976 metres, la qual, amb la neu, no es visible. Cal deixar de banda les pistes i continuar sempre cap a l’est, amb lleugeríssima pujada. Trobem alguna que altre estaca indicadora, travessem els plans de Prat de Casalí i aviat ens trobem en una mena de collada tenint a la nostra dreta el Cap de Sauló. Caldrà continuar encara uns quans metres vers a l’est i quan veiem que el pendent de la nostra esquerra ja presenta gran espais oberts en mig d’arbres dispersos, caldrà pujar ja vers al sud i guanyar alçada de manera constant fins assolir l’aresta o llom del Serrat del Prat Llarg. No caldrà dons arribar a les Collades, ja que prèviament haurem pujat directes vers al llom. Fita a la zona inicial de l’aresta. (1,40 h).

FOTO PAKO CRESTAS

L’aresta està molt definida, es bastant planera i còmoda, malgrat l’existència de zona boscosa, la qual es molt oberta. Ens orientarem vers a l’est, sempre per dalt de la carena que guanya terreny de manera molt suau fins a fondre’s en la zona de planúries i petits turonets del Prat Rodó. Seguint en tendència S.E., i amb una bona perspectiva visual del cim des de l’inici de la carena, arribarem al amable cimal del Pedró de les Quatre Batlles. 2.388 metres. (3,00 h).

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

FOTO PAKO CRESTAS

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s