Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

MATAGALLS DES DEL COLL FORMIC PEL CARENA DEL TURÓ GROS DE SANTANDREU.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:                   Clàssica excursió entre les clàssiques del país. Tot un referent, imprescindible de l’ABC bàsic de qualsevol excursionista català.

Cada cap de setmana, un veritable formiguer de persones pugen pels marcats camins que enllacen el Coll Formic amb el cim del Matagalls. No ha pèrdua, no hi ha secret. Tot tipus de personatges es donen cita, tot fent cames vers a la tercera alçada de la serralada.

FOTO PAKO CRESTAS

Segurament, no es gens descabellat, considerar l’ascensió al cim del Matagalls des del Coll Formic, com l’excursió més freqüentada de tota Catalunya.

Punt de partida:              COLL FORMIC. 1.144 m.

Punt d’arribada:              cim del MATAGALLS, 1.696 m.

Desnivell:              552 metres.

Horari:                  1 hora.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari:       Sortint del COLL FORMIC, (cartell indicador), prenem el marcat camí que neix al costat nord de la carretera, passant per la creu que recorda els morts de les guerres carlistes. Creuem la pista, passem per sota de la línia d’alta atenció, i pugem el marcadíssim camí de la coneguda com a CARENA DE LES ROQUES. Creuem de nou la pista i pugem en diagonal ascendent vers al collet que serà la connexió amb la cadena, coll situat a 1.365 metres, entre els Turons d’en Bessa i el Turó del Pla de la Barraca. (0,20 h)

FOTO PAKO CRESTAS

El camí torna a discorre pel vessant sud de la cadena tot flanquejant el TURÓ DEL PLA DE LA BARRACA. Arribem a un collet. PLA DE LA BARRACA, 1.367 m. Restes visibles d’un antic pou de neu. Superem una pujada força pronunciada i ) i continuem flanquejant pel costat esquerra el següent promontori de la cadena, que es tracta de TURÓ GROS DE SANTANDREU, 1.542 m. Seguint les marques verdes i vermelles, arribem al COLLET DE L’ESTANYOL. 1.526 m. El camí no te pèrdua possible, ja que està molt marcat, seguim vers al E.N.E. pujant pel costat esquerra del TURÓ DE L’ ESTANYÓ, i arribant a un altre suau depressió, que es el COLLET DELS LLOPS, 1.565 metres. Tan sols resta la darrera pujada, suau però constant i xic monòtona, en direcció N.O. i que ens porta a la creu del MATAGALLS. 1.696 metres. (1,00 h)

FOTO PAKO CRESTAS

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Resseguir l’itinerari 51 del mapa parcial

POTS COMPRAR EL MOCADOR DE COLL DEL MONTSENY DE LA COL.LECCIÓ PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/BUFF001

POTS COMPRAR EL MAPA DEL MONTSENY DE PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/MAPA003

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: