Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

TURÓ DE MOROU DES DE SANTA FE.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:                   Interessant i plaentera ascensió pels boscos continentals de Santa Fe. De fet es tan poc inclinat el vessant que no tindrem la sensació d’estar pujant a un cim, a excepció, potser, del darrer tram de l’itinerari. Aquesta sensació es veu incrementada per la pròpia manca de perspectiva o visibilitat de l’entorn que ens envolta, motivada pel fet de que sempre anem per dins del bosc.

FOTO PAKO CRESTAS

El camí està degudament indicat. No obstant caldrà parar atenció ja que, sobretot a la part alta, son bastants els brancals on haurem de triar la senda correcta, a mes a mes, el propi itinerari va canviant d’orientació.

De fet aquest itinerari, combinat amb la volta al Llac de Santa Fe, potser sigui la millor alternativa per conèixer el Morou, amb la comoditat de no haver de salvar grans desnivells.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida:              Aparcament del RESTAURANT L’AVET BLAU. 1.140 metres.

Punt d’arribada:              Cim del TURÓ DEL MOROU, 1.308 metres.

Desnivell:                       268 metres.                            

Horari:                           50 minuts.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari:                          Des de l’aparcament prenem la pista de terra que direcció N.E. A pocs metres torbem un pont que creua la RIERA DE SANTA FE. Una vegada situats a l’altre costat de les aigües, prenem el trencall que surt a la nostre dreta, i tot seguint la pista creuem una zona de prats. El suau vessant sud del Turó de Morou son ben visibles, ja que ens serveixen de teló de fons. A l’altre costat dels prats deixem una desviació que surt cap a la nostre dreta, seguim la pista que fa un revolt, i que passa pel costat esquerra de la casa natura de CAN LEONART (0:05 h). Al fons veiem la curiosa CASA PARTIDA, una edificació que, com el seu nom indica, es una casa que sembla haver estat partida per la meitat i que tan sols conserva el costat de la dreta, o sigui, només te mitja façana vista de front. Nosaltres prenen el camí ascendent que parteix a la dreta de la casa, tot seguint les taques vermelles. Ens endinsem de ple al bosc de fageda. Deixem un trencall a la nostra dreta, i seguint el camí amb taques vermelles arribem a un pla on hi ha un arbre mort que sembla una cabana. PLA DE MULLADINS, 1.193 m. (0:20 h).

FOTO PAKO CRESTAS

Deixem aquí de banda el camí que continua amb les taques (en aquest cas hi ha dues taques vermelles amb forma de rombe), i seguim pel trencall de l’esquerra que, poc a poc, va guanyant desnivell. Just al costat del creuament, per on passa el camí que ens interessa, hi ha un gran arbre amb una taca vermella. Creuem una zona on el bosc es més espès i aviat creuem una mena de pista (0:35 h), continuem tot recte, deixant de banda la bifurcació que neix vers a la dreta i fem una petita davallada de desnivell, en un indret on el bosc està poblat de blocs dispersos, PLA GRAN DE LA CORNERA. Ja a les proximitats del cim, al camí guanya alçada amb més energía, creuant algun tram de mur de pedra abandonat. De sobte, en mig del bosc, surten les pedres de coronen el punt culminant de la muntanya. Aquest petit castell rocallós es fàcilment escalable per la part de darrera (II*). Llibre registre a la part culminant. CIM DEL MOROU. 1.308 metres. (0:50 h).

Descens:     Pel mateix itinerari. Calcular uns 40 minuts de marxa.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Resseguir l’itinerari 41 del mapa parcial

POTS COMPRAR EL MOCADOR DE COLL DEL MONTSENY DE LA COL.LECCIÓ PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/BUFF001

POTS COMPRAR EL MAPA DEL MONTSENY DE PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/MAPA003

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: