Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

LES AGUDES PEL CAMÍ DE CASTELLETS.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:          Son tants els excursionista que, al cap dels anys, han transitat per la cresta, que al final s’ha acabat dreçant un bonic camí que, a base de pujades i baixades, evita completament totes les dificultats de l’aresta.

Una bonica opció per aquell que vulgui gaudir de les espectaculars vistes sense veure’s envoltat de cap mena de complicació, ni enfrontar-se al vertiginós traçat de la part més alta de la cresta. Inexplicablement, quan es va traçar el GR que puja de Sant Marçal a les Agudes, no es va utilitzar aquest itinerari, que, de ben segur, es el més resseguit per tots aquells que voren coronar aquest altre cim des del monestir situat entre les gran moles montsenyenques.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida:               Petit aparcament situat després del SOT DE LES MINES, a la part més alta de la carretera de SANT CELONI a VILADRAU, en el seu trajecte intermedi entre SANT FE a SANT MARÇAL. 1.300 metres d’alçada.

Punt d’arribada:    CIM DE LES AGUDES. 1.706 metres d’alçada.

Desnivell:              406 metres de desnivell. Gairebé una cinquantena més si tenim en compte els diferents desnivells intermedis en que el camí flanqueja sota les puntes i descriu desnivells ascendents i algun de descendent.

Horari:                           1 hora i 30 minuts.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari:                          Just al marge sud de la carretera neix una pista que caldrà prendre en sentit ascendent. A la primera bifurcació (0,05 h) seguim per la dreta fins a una mena de pla al bosc d’on neix una caminet (fites) que puja pel bosc en direcció S.O. fins a arribar de nou a la pista (de fet aquest tros de camí pel bosc es una drecera, si haguéssim continuat per la pista hauríem anat a parar al mateix punt després de fer un revolt). El tram de pista on anem a parar es el tram final de l’esmentada pista. Continuem pel bosc obert, pujant suaument amb la mateixa direcció (S.E.) fins a arribar a una aresta herbosa, COLL SACIUREDA DE BAIX O PLA GRAN. Creuar-la per trobar, just al costat dret un altre camí encara millor marcat que al camí del qual venim. (Aquest nou camí prové del PLA D’EN MON, un altre punt de partida possible per emprendre el present itinerari).

Seguim el camí sens pèrdua que aviat s’endinsa en un bosc de fageda i dibuixa un llarg flanqueig ascendent per que seria el vessant oest del peu de l’aresta (marques vermelles). Anirem a parar a l’aresta en una mena de collet intermedi. COLL SACIUREDA DE DALT, 1.404 metres. (0,25 h) A partir d’aquest punt es diferencien els itineraris de pujada per la integral de la cresta i el de pujada pel camí que flanqueja les puntes. En aquest capítol ens interessa el segon.

FOTO PAKO CRESTAS

Si continuem pel camí flanquejarem la primera i la segona cota per la dreta, per una drecera fàcil, que en cap moment comporta grimpar, però que si que passa per algun tram aeri on caldrà vigilar de no fer un mal pas. La tercera cota es flanqueja per l’esquerra (es l’únic tram que davallem i pugem pel costat est de la carena). Tornem a l’aresta remuntant una mena de canal per arribar Al collet DELS LLISOS 1.530 metres. (1,05 h) Punt de transició entre el sauló i el gneis. Continuar per la dreta, tot arribant a una mena de plataforma situada al peu de l’aresta final i deixant de banda les taques grogues que pugen a plena aresta, continuem el llarg flanqueig de les taques vermelles, que segueixen el camí ascendent en diagonal que, algun tramet incòmoda (però sempre fàcil) i un darrer tarteram diminuts, en porta al COLL DE LES AGUDES, 1.647 metres (1,25 h) situat al sud del cim. Remuntem la trillada aresta somital del cim pel seu vessant sud, tot coincidint amb el darrer tram de la clàssica excursió que enllaça el TURÓ DE L’HOME amb el CIM DE LES AGUDES. 1.706 metres. (1,30 h)

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Resseguir l’itinerari 38 del mapa parcial

POTS COMPRAR EL MAPA DEL MONTSENY DE PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/MAPA003

POTS COMPRAR EL MOCADOR DE COLL DEL MONTSENY DE LA COL.LECCIÓ PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/BUFF001

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: