Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

LES AGUDES DES DE LA FONT DE PASSAVETS PELS BOSCOS DE BRIANÇÓ.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:          Sens dubte l’itinerari excursionista més resseguit per pujar al segon cim més alt del Montseny. Tot un regal pels sentiments, amb el gaudidor passeig que comporta traspassar els boscos continentals de fageda i avets. La font de Briançó es una de les més famoses i visitades de tot el massís, ben arranjada, amb aigua sempre fresca i sovint abundosa. Només en temps eixuts el rajolí d’aigua resta esquifit, en temps de pluja, es un broll generós.

FOTO PAKO CRESTAS

Val a dir que, antuvi, fa molt anys, abans de que es posessin els primers remuntadors de pistes d’esquí a la Molina, es va contemplar la possibilitat de fer d’aquests boscos la primera pista d’esquí alpí de Catalunya. Un projecte que, de ben segur, hagués estat avocat al fracàs i que hagués esquinçat per sempre aquest paratges de singular bellesa.

La font del Briançó, durant un període de transició. Va ser el punt màxim assolible en 4 * 4 per la família que habitava al observatori del Turó. Al principi de tot havien de fer tota la pujada amb la càrrega amb matxos, des de la Font de Passavets fins al Turó. Després, la construcció de la pista fins a la font de Briançó va ajudar a que el subministra fos més fàcil. Per últim l’arribada de la carretera asfaltada a les rodalies del cim, va fer que la opció de la font de Briançó fos ràpidament descartada.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida:     FONT DE PASSAVETS, 1.200 metres.

Punt d’arribada:     CIM DE LES AGUDES, 1.706 metres.

Desnivell:              506 metres.

Horari:                  1 hora amb 30 minuts

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari:                Des de la zona d’aparcament de la FONT DE PASSAVETS, caldrà seguir la carretera en direcció a SANT MARÇAL,durant la distància de 50 metres, per trobar l’inici de l’ample camí que ens permetrà pujar pel mig del boscos del vessant de BRIANÇÓ. L’inici del camí just està al costat d’una senyal de la carretera que ens anuncia la proximitat de la zona d’aparcament de la font. El camí, que es una veritable pista en els seus dos terços inferiors, va fent ziga zagues, sempre en ascens, i a cada bifurcació caldrà canviar de direcció (comencem caminant cap a la dreta, després pugem cap a la dreta, i així sucessivament, amb una única excepció una mica per sota de la FONT DE BRIANÇÓ). No obstant no cal patir ja que el camí te taques vermelles i esta força ben indicat i en totes les bifurcacions trobem fites. Com a indrets destacables tenim la pròpia FONT DE BRIANÇÓ, (0,50 h) d’aigües sempre fresques, a 1.490 metres d’alçada (la font més alta de la VALL DE SANTA FE). Per sobre d’aquesta el camí es fa més estret per convertir-se en un sender. La darrera bifurcació ens descriu l’itinerari cap a la dreta. Hi ha unes lletres vermelles escrites en un arbre que ens indiquen la direcció a seguir. A l’arribar a l’aresta ja hi serem al COLL DE LES AGUDES, (1,20 h) una mica per sota el propi cim. Pugem el darrer tram del cim pel camí marcat a la pedra, en direcció N.E. fins al punt culminant del CIM DE LES AGUDES, 1.706 metres (1,30 h)

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Resseguir l’itinerari 39 del planol parcial

POTS COMPRAR EL MAPA DEL MONTSENY DE PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/MAPA003

POTS COMPRAR EL MOCADOR DE COLL DEL MONTSENY DE LA COL.LECCIÓ PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/BUFF001

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: