ROQUES D’EN TONI DES DE VILASSAR DE DALT PELS BOSCOS DE CAN BOQUET.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Excursió relativament llarga que transita per la corona de les serres que tanquen la població de Vilassar de Dalt vers a llevant.

Roques d’en Toni: possiblement el monument megalític més prestigiós del Maresme. Els dòlmens són un tipus de sepultura feta amb grans lloses de pedra recolzades sobre pedres verticals. La paraula prové de la llengua bretona, on «tol men» vol dir taula de pedra. A la cambra interior s’inhumaven els cadàvers, envoltats de les seves pertinences, armes, joies i d’algunes ofrenes. Els historiadors situen aquesta construcció en el període neolític, al voltant del segon mil·lenni abans de Crist. La zona és rica en jaciments arqueològics, ja que a les rodalies hi ha també les cambres sepulcrals de la cova d’en Pau i la cova de la Granota.


Temps:2 hores i 15 minuts.

Desnivell:289 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària:8 quilòmetres 250 metres.

FOTO PAKO CRESTAS

Dificultat:Mitjana

Punts d’aigua:No hi ha cap font en tot el periple

Punts de referència:* Vilassar de Dalt *  Can * barri de Torremar * Creu d’en Boquet * Planes de Boquet * Roques d’en Toni * Creu d’en Boquet * Pla de la Molinera * Mas Bernardó * Turó d’en Cases * urbanització Vallmar * barri de Santa Maria * Vilassar de Dalt.

Punt de partida:part alta de Vilassar de Dalt, al carrer de Francesc Codina, que es la continuació natural de la Riera Salvet. Deixem el vehicle on s’acaba l’asfalt i comença la pista de terra.

Itinerari:0,00 h. Vilassar de Dalt, part alta del poble, carrer Francesc Codina. Comencem la marxa per l’ample pista de terra que es la prolongació natural del vial asfaltat. Iniciem la marxa en direcció N.O.

0,04 h. Surt una pista perpendicular a la nostra esquerra que es l’accés a Can Marqués i que obviem per continuar tot recte per la pista principal, al poc de nou la pista trona a convertir-se en un vial asfaltat. Entrem a la zona urbanitzada del barri de Torremar.

0,10 h. De nou deixem l’asfalt i seguim tot recte per la pista de terra en sentit N.O., ens encarem pel centre de la vall i entrem dins de l’àmbit del Parc. Trobem balises amb marques blaves.

0,16 h. Bifurcació. Seguim pel brancal de la nostra dreta que dibuixa un revolt i comença a guanyar alçada. Balisa amb marques blaves.

0,27 h. Neix un brancal en diagonal vers a la nostra dreta que ignorem per seguir per l’ample pista principal.

0,37 h. Nou brancal en perpendicular vers a la dreta que ignorem. Seguim tot recte vers a la ja visible creu que corona el coll.

FOTO PAKO CRESTAS

0,39 h. Creu d’en Boquet. 360 metres. Important nus de pistes. Aquí coincidim amb les marques de GR i del Meridià Verd. Seguirem vers a la nostra dreta en sentit nord, travessant les anomenades Planes de Boquet. Ample pista sense pèrdua possible on acostuma a haver-hi trànsit de vehicles.

0,51 h. Roques d’en Toni. 413 metres. Una vegada visitades les runes megalítiques i les tombes medievals reculem sobre els nostres passes vers al sud per retornar a la creu d’en Boquet.

1,03 h. Creu d’en Boquet. 360 metres. Continuem ara tot recte vers al sud, tendència S.O. Ample pista sense pèrdua força horitzontal. Marques de G.R.

1,09 h. Un camí secundari que ignorarem surt a la nostra esquerra. Continuem per l’ample pista.

1,16 h. Neix una nova pista perpendicular a la nostra dreta que ignorem seguint en direcció S. Estem al Pla de la Molinera. 413 metres.

1,23 h. Passem pel costat del Mas Bernardó que resta a al nostra esquerra. Poc després hi ha un brancal perpendicular també a la nostra esquerra. Es el moment d’abandonar la pista principal i el GR i agafar aquesta nova pista en direcció sud, seguint les marques del SL-C112 (grogues i blanques). De seguida comencem a perdre alçada.

FOTO PAKO CRESTAS

1,29 h. Bifurcació, seguim el brancal de la nostra esquerra en direcció E-N.E. Continuem perdent alçada d’una manera més suau amb algun tram horitzontal.

1,38 h. Deixem una pista que neix en diagonal descendent a la nostra dreta, deixant alhora les senyals del SL-C112. Seguim tot recte vers a l’est.

1,40 h. Passem per una mena de collet. Podem abandonar momentàniament la pista per agafar un corriolet i coronar una cota que resta a la nostra dreta.

1,41 h. Cota 383 metres. Vistes panoràmiques parcials. Tornem a la pista i seguim la mateixa vers a la dreta en direcció sud. Iniciem ara un tram descendent.

1,46 h.Bifurcació. Abandonem la pista i prenem el corriol descendent que surt a la nostra esquerra en direcció S.E. Al poc passem una mena de cota o mirador que es Turó d’en Cases, de 327 metres d’alçada. Una vegada traspassada la cota davallem en forta baixada pel corriol molt marcat. Vigilar amb el ferm de sauló que es bastant relliscós.

1,51 h. Anem a parar a una pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra. Al poc el ferm està pavimentat Davallem per un revolt entrant en un tram de urbanització Vallmar, per un carrer amb el asfalt molt degradat.

1,56 h. Bifurcació. Seguim el brancal de la nostra esquerra i parem atenció a un corriol que davalla vers a la nostra dreta i que creua dos trams de carrers degradats horitzontals. Baixem pel mig del bosc en direcció sud per un marcat senderó amb trams de baixada ferma.

2,04 h. Anem a parar ja a la part alta de la població, a un carrer anomenat “Cisa” que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció E-N.E. travessant el barri de Santa Maria. Al final del carrer anem a parar a la  Riera de Salvet que seguirem vers a l’esquerra. El vehicle ja resta molt a prop.

2,15 h. Vilassar de Dalt. Part alta del poble. Final del periple.

Nota: podem ampliar l’excursió amb la pujada a Sant Mateu, en aquets cas cal seguir per la pista principal en el punt horari 1,23 h, o sigui, després de passar per davant del mas de Can Bernadó, i a la següent bifurcació situada a 4 minuts prenem la pista de la nostra dreta (cadena) per abandonar-la als pocs metres i prendre un camí que puja en diagonal a la nostra esquerra. Al final de la pujada hi trobarem l’ermita de Sant Mateu, a la qual caldrà uns 10 minuts més de marxa per arribar-hi, o sigui en total incrementarem el periple en uns 14 minuts per pujar i poc més de 10 per tornar al punt 1,23 h, o sigui uns 25 minuts més en total

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/can-boquet-i-roques-den-toni-des-de-vilassar-de-dalt-49830151

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: