ROQUES D’EN TONI DES DE CABRILS PEL COLL DE PORC.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Llarga excursió (en comparació a la resta d’excursions del Parc de la Serralada Litoral) que es pot enllaçar amb la pujada al Montcabrer i completar així l’olla de la capçalera de la Vall de Cabrils.

Cabrils:El lloc de Cabrils s’esmenta des del 1037, com a part de la jurisdicció del veí castell de Vilassar de Dalt fins al 1820, quan aconseguí ser municipi independent amb administració pròpia.

Eclesiàsticament depenia de Sant Genís de Vilassar fins al 1779, quan l’església de la Santa Creu assolí la categoria de parròquia.

La població havia estat estacionaria des del segle XIX i fins als anys seixanta, quan la funció d’estiueig i l’augment de la construcció de segones residències, fan créixer notablement la seva població.

Construccions singulars del terme:

  • Ermita de Sant Cristòfol, d’estil preromànic, a la vora del veïnat del Sant Crist, pròxim al terme de Vilassar de Mar, una part de la qual és anterior al segle VIII, amb nau rectangular, absis quadrat i portalada de mig punt.
  • Torre de Can Vehils del segle XVI, amb una important torre de defensa, considerada Bé Cultural d’Interès Nacional.
  • Ca n’Amat és una masia del segle XIV amb una torre de defensa que està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.
  • Can Carbonell: segles XVI-XVIII a prop del qual es troben les restes d’una vila romana.
  • Can Vives és una masia del segle XVI.
  • Mas de Baix, edificat el 1648, actualment seu d’un hotel.
  • Castell de Can Jaumar, edificat per en Jaume Bofarull, el 1923.

Temps:2 hores 45 minuts

Desnivell:332 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària:11 quilòmetres 460 metres.

Dificultat:Mitja

Punts d’aigua:Només hi ha una font al tram de pista de baixada de les Roques d’en Toni cap a Cabrils i que no sempre raja aigua. El millor es dur tot el líquid necessari des del principi de l’excursió.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència:* Església de la Santa Creu * Castell de Can Jaumar * urbanització de Can Tolrà * Creu de l’Avellà * urbanització la Llobera * Rocar Més Alt * Planes de Ca l’Abric * Turó de la Cirera * Coll de Gironella * Quatre Camins – centre de Rehabilitació Mutual Midat Cyclops * Can Genis * Coll de Porc * Pla de les Garses * Cal Camat Vell  * Ca l’Arcís * Roques d’en Toni * Rocs d’en Serdinya * Font de la Roca de la Granota * La Pedrera * afores de Cabrils * Església de la Santa Creu

Punt de partida:Centre del poble de Cabrils. Església de la Santa Creu.

Itinerari:0,00 h. Església de la Santa Creu. 120 metres. Cartell indicador que ens informa que estem a l’inici de la ruta de pujada al Montcabrer. Taques grogues. Prenem el carrer amb pujada orientat vers al N.E. (carrer del castell)

0,04 h. Ja hi som davant del Castell de Can Jaumar. prenem el vial asfaltat de la nostra esquerra, en direcció N.O.

0,07 h. Just quan el vial està a punt de davallar veurem un camí de terra a la nostra dreta. Es el moment d’abandonar l’asfalt i prendre aquest ample camí ascendent. Taques grogues.

0,13 h. Anem a parar a una mena de cul de sac. Seguim ara pel vial asfaltat en sentit ascendent i en direcció N.E. tot travessant tot recte per la urbanització de Can Tolrà.

FOTO PAKO CRESTAS

0,20 h. Al final de la pujada tornem a abandonar l’asfalt i prenem una pista que surt vers a la nostra esquerra en sentit ascendent, continuant en direcció N.E.

0,24 h. Brancal secundari a la nostra esquerra que ignorem per continuar pujant tot recte per la pista principal.

0,27 h. Creu de l’Avellà, 294 metres. Collet en mig del bosc. Trifurcació de pistes. Prenem el brancal de la nostra esquerra, bastant planer, que ens re orienta les passes vers al N.-N.O. Al poc traspassem el llit sec del torrent Roig.

0,33 h. Bifurcació. Estem a les proximitats de la urbanització la Llobera, de fet la bifurcació està just a les primeres construccions. Seguim la pista ascendent en diagonal de la nostra dreta, allunyant-nos dons de la urbanització.

0,37 h. Rocar Més Alt. Bifurcació. Seguim per la pista principal ascendent vers a la nostra esquerra. Guanyem alçada de manera decidida per terrenys obert i assolellat sota un sistema de cables i torretes. La pista, sense pèrdua possible, descriu uns marcats revolts.

0,46 h. Cul de sac. La pista mort per donar pas a un corriol ascendent, estret però ben marcat, vers al nord. Estem en terreny arbustiu. Mica en mica tornem a envoltar-nos de bosc.

0,50 h. Planes de Ca l’Abric. El corriol va a parar a una pista transversal que seguirem vers a la nostra dreta, continuem guanyant alçada de manera més suau.

0,55 h. Nova bifurcació. Seguim la nova pista vers a la nostra esquerra en direcció N.O.

FOTO PAKO CRESTAS

0,57 h. Turó de la Cirera, 472 metres. En realitat el cimal estricte està a l’esquerra de la pista principal, per un brancal que neix en perpendicular que seguirem uns quants metres per després desfer aquest petit tram. El cim, molt planer i envoltat de bosc, es una clariana on hi ha una torre de guaita. Tornem dons a la pista principal que seguirem en direcció O.

1,07 h. Unió de pistes. Se’ns incorpora una pista en diagonal per la nostra esquerra, la qual te una cadena. Seguim tot recte. Breu baixada.

1,08 h. Coll de Gironella. Important nus de pistes. Descartem un parell de brancals a la nostra dreta i un a nostra esquerra per seguir tot recte en direcció oest. Just a partir d’aquest nus tornem a guanyar alçada.

1,13 h. Quatre Camins. Brancal que surt en perpendicular a la nostra esquerra i que es l’entrada al centre de Rehabilitació Mutual Midat Cyclops. Continuem tot recte vers a l’oest, tendència N.O.

1,20 h. Bifurcació. Anem a parar a una pista encara més ample. Seguim recte pel brancal de la nostra esquerra.

1,27 h. Can Genis. Neix a la nostra esquerra una pista amb una tanca i un corriol trialera, els quals obviarem en tots dos casos per continuar per la pista ample.

1,29 h. Dos camins en forma de “V” naixem a la nostra esquerra. Els ignorem tot seguint per l’ample pista principal.

1,33 h. Coll de Porc. Un corriol surt vers a la nostra dreta i un camí amb tanca vers a la nostra esquerra. Ignorem tots dos per seguir recte per l’ample i planera pista principal.

1,36 h. Pla de les Garses. Surt a la nostra esquerra tres camins / pistes consecutives que ignorem per seguir per la pista principal. El mas de Cal Camat Vell resta a la nostra dreta. Després de la tercera pista coincidim amb les marques del G.R. i del Meridià Verd.

1,41 h. Bifurcació vers a la nostra esquerra que surt en diagonal i que ignorarem donant-li l’esquena. Es tracta de l’accés Ca l’Arcís. Seguim sense pèrdua possible per l’ample pista principal en direcció S.O. Marques de G.R.

1,55 h. Important cruïlla. Estem a les Roques d’en Toni (dolmen i sepultures medievals). Després de visitar l’entorn seguim encara recte per la pista principal en direcció sud.

FOTO PAKO CRESTAS

1,57 h. Bifurcació. Deixem la pista principal i prenem la pista que neix perpendicular a la nostra esquerra en sentit oest. En un principi el traçat es molt planer. En aquest punt també abandonem les marques del G.R. i del Meridià Verd.

1,59 h. Bifurcació. Seguim el brancal de l’esquerra. En aquest punt comença un tram de constant baixada.

2,01 h. Bifurcació. Seguim el brancal descendent de la nostra dreta. Als poc passem pel costat dels Rocs d’en Serdinya.

2,05 h. Font de la Roca de la Granota, que resta al costat de la pista descendent.

2,07 h. Deixem a la nostra dreta un brancal perpendicular.

2,08 h. Bifurcació. Prenem la pista de l’esquerra, que re orienta les nostres passes vers al N.-N.O. i que es coneguda com el “camí de les vinyes” (cartell indicador).

2,17 h. Camí secundari que surt en perpendicular a la nostra esquerra i que ignorem.

2,19 h. Camí secundari que surt a la nostra dreta i que ignorem

2,23 h. Camí secundari que surt a la nostra esquerra i que ignorem

2,27 h. La Pedrera. Bifurcació. Seguim tot recte per la pista descendent, deixant un brancal a la nostra dreta.

2,33 h. Deixem a la nostra dreta el vial de terra que es l’accés a una hípica. Seguim perdent alçada per la pista principal.

2,27 h. Zona esportiva. Comença l’asfalt, ja hi som a les afores de Cabrils. Seguim per la riera (carretera al voral) fins a apropar-nos al centre del poble.

2,45 h.Església de la Santa Creu. 120 metres. Donem per tancat el periple de l’Olla de Cabrils.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/roques-den-toni-olla-de-cabrils-49832620

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: