SANT MATEU I TURÓ DE CAN COLOMER DES DEL COLL DE FONT DE CERA.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Còmoda excursió on el senderó amb el qual, resseguint el G.R., anem evitant l’ample pista paral·lela que acostuma a tenir força trànsit, sobretot els dies festius.

Caldrà parar especial atenció a la possible coincidència amb BTT que utilitzen el corriol com a trialera. Cal preveure que els ciclistes seran prou cauts com per a comptar amb la gent que també transita a peu, malgrat tot, tota precaució es poca.

Si tornem per la pista trobarem, ben a prop de Sant Mateu, una de les fonts més altes de la Serralada, la font del Botxer. A sota, enrunada, la discreta casa del Botxer de la Nifa, on durant la primera meitat del segle XIX es feien monedes falses de coure.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps:54 minuts per la pujada i uns 45 per la tornada.

Desnivell:299 metres de pujada i 7 de baixada per l’anada i l’equivalent a la inversa per la tornada.

Llargària:3 quilòmetres 960 metres per l’anada i l’equivalent per la tornada.

Dificultat:fàcil

Punts d’aigua:Durant el trajecte de pujada no hi trobarem cap font, però si al davallar ho fem per la pista principal, trobarem a la part inicial la font del Botxer. No sempre raja aigua.

Punts de referència:* Coll de Font de la Cera * Collet de Turó de Can Colomer * Coll de Can Gurguí * Can Gallemí * Can Riera * Planes de Sant Mateu * Sant Mateu

Punt de partida:Coll de Font de la Cera, accessible per la carretera BP 5002 que comunica Alella amb Vallromanes i Montornès del Vallés. El coll es situa entre els punts quilomètrics 5 i 6.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari:0,00 h. Coll de Font de la Cera, 280 metres. Seguirem les senyalitzacions del G.R, que es fiquen pel marge est de la carretera.

0,01 h. Anem a parar a un senderó horitzontal i transversal que seguirem vers a la dreta.

0,02 h. Anem a parar a l’ample pista, a tocar de l’asfalt. De fet podríem haver accedit directament a la pista des de la carretera. Seguim aquesta pista amb suavíssima pujada primer vers al S.E. i després cap a l’est.

0,10 h. Un brancal secundari surt a la nostra dreta en sentit invers. L’obviem i seguim per la pista principal, força planera.

0,15 h. Creuem una pista en perpendicular per continuar tot recte vers a l’est.

0,20 h. Una pista se’ns incorpora per la dreta. Seguim recte per l’ample pista vers a llevant.

0,25 h. Collet de Turó de Can Colomer. Complexa nus de pistes, deixem 3 pistes a l’esquerra, dues a la dreta, la pista principal que continua recte i prenem un corriol ascendent que s’endinsa al bosc i que puja cap a la nostra esquerra. Senyalització del G.R.

FOTO PAKO CRESTAS

0,29 h. Un nou corriol se’ns incorpora per la dreta. Seguim cap a l’esquerra.

0,30 h. Nou corriol transversal que seguirem vers a la dreta en direcció est. Marques de G.R., al poc passem pel costat d’un oratori que resta a la nostra esquerra.

0,35 h. Anem a parar a una pista de terra que seguim vers a l’esquerra. Marques de G.R.

0,37 h. Coll de Can Gurguí, 349 metres. Important nus de pistes. Tornem a coincidir amb la pista més ample que seguirem uns pocs metres en direcció recte, deixant un brancal a la nostra esquerra i dos més a la nostra dreta. Poc abans d’incorporar-nos a la pista principal passem pel costat d’un gran dipòsit d’aigua (prevenció d’incendis).

0,39 h. De nou el corriol amb les senyalitzacions del G.R. abandona l’ample pista per pujar en diagonal vers a l’esquerra pel mig del bosc. Tram de pujada constant. Compta que hi som en un camí utilitzat com a trialera pels aficionats a la BTT.

0,44 h. Passem pel costat de la casa de Can Gallemí que queda a la nostra esquerra. A partir d’aquest punt el corriol torna a convertir-se en pista.

0,45 h. Un camí se’ns incorpora per l’esquera seguim tot recte i passem pel costat del gran mas de Can Riera que resta a la nostra dreta.

0,47 h. Bifurcació. Seguim pel brancal ascendent de la nostra dreta. Senyalitzacions del G.R.

FOTO PAKO CRESTAS

0,48 h. Nova bifurcació. Seguim la pista horitzontal vers a la nostra esquerra. Marques de G.R. Estem creuant les Planes de Sant Mateu.

0,49 h. Bifurcació. Un brancal surt en perpendicular vers a la nostra dreta. L’ignorem i seguim tot recte. Evident, l’ermita ja es ben visible.

0,54 h. Sant Mateu, 490 metres, final de l’excursió.

Descens:pel mateix itinerari en sentit invers. També tenim l’alternativa de davallar resseguint l’ample pista de manera integra. Més còmoda, un xic més llarg i amb el factor negatiu de la possible molèstia que ens causi la pols que aixequen els cotxes que transiten per la pista.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/sant-mateu-des-de-coll-de-font-de-cera-49779012

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: