SANT HILARI SACALM, RUTA BOSC I PATRIMONI

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Interessant excursió que discorre per paratges boscosos de gran bellesa i varietat. Cal destacar el Pou de la Font Picant, molt ben conservat i al costat de la carretera. Respecte al tema senyalització, val a dir que es relativament abundant a la primera meitat de l’excursió, on coincidim durant força estona amb el G.R. i l’itinerari de BTT núm. 11 i en canvi es més minsa, si be totalment suficient, durant la segona part del periple, o sigui, el tram de tornada.

Temps: 2 hores i 25 minuts.

Desnivell: 222 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària: 9 quilòmetres de 170 metres.

Dificultat: Baixa – Mitja

Punts d’aigua: Trobem la Font del Sastre a l’inici i la font de Sant Roc a l’equador de l’excursió.

Punts de referència: * Urbanització de Cal Sastre * Font del Sastre * Sot de les Clotes * Sot del Manel Mort * Font Picant – mas del Manel Mort * Pou de neu de la Font Picant * Font de Sant Roc * mas les Clotes * Urbanització Cal Sastre.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida: Entrada Urbanització Cal Sastre. Accessible mitjançant el tram asfaltat del que, a partir d’aquest punt, es la pista forestal Sant Hilari – El Sobirà de la Creu.  977 metres d’alçada.

Itinerari: 0,00 h. Entrada de l’urbanització de Cal Sastre. Pugem tot recte pel vial d’entrada de l’urbanització, a la nostra esquerra trobem una zona d’equipaments infantils on hi ha la Font del Sastre i rètol que ens informa del traçat de la ruta.

0,04 h. Desprès d’haver deixat a la nostra esquerra un parell d’entrades a carrers, girem pel tercer (carrer del Grèvol) vers a la nostra esquerra. Cartell a la cantonada.

0,07 h. Bifurcació. Seguim vers a la nostra dreta pel vial asfaltat.

0,09 h. Anem a parar a un vial transversal. Just enfront nostre, creuant el vial i anant en diagonal vers a la dreta, surt un camí ample que davalla amb suavitat i que es la senda a seguir.

FOTO PAKO CRESTAS

0,10 h. Bifurcació. Obviem el brancal que surt vers a la nostra esquerra i seguim tot recte per internar-nos dins del bosc.

0,12 h. Brancal secundari vers a la nostra esquerra que obviem.

0,16 h. Nou brancal vers a la nostra esquerra que obviem per continuar pel camí principal que segueix tot recte.

0,18 h. Un camí sens incorpora en diagonal, ara per la nostra dreta, al qual li donem l’esquena.

0,19 h. Anem a parar de nou a l’ample pista que comunica Sant Hilari amb el Sobirà de la Creu. De fet entrem i sortim immediatament de la pista per seguir pel brancal descendent que neix a la nostra dreta. Cartell indicador a la cruïlla. A partir d’aquest punt coincidim amb les marques del G.R. i del itinerari de BTT núm. 11.

FOTO PAKO CRESTAS

0,25 h. Doble bifurcació consecutiva, a la primera obviem el brancal que surt cap a la dreta i a la segona obviem el brancal que neix vers a l’esquerra, o sigui, seguim tot recte per la pista més ample. Indicadors de la ruta bosc i patrimoni.

0,26 h. Bifurcació. Seguim per la pista de l’esquerra que cada vegada més s’apropa al fons de la vall. Tot seguit passem un petit rierol. Marques de G.R. i del itinerari de BTT núm. 11.

0,32 h. Estem a tocar de la riera del Sot de les Clotes. Bifurcació. Obviem el brancal ascendent que surt vers a la nostra dreta.

0,40 h. Bifurcació. Obviem el brancal ascendent de la nostra dreta. Tan bon punt passem el trencall passem un nou rierol. Tot seguim trobem un rètol. Continuem davallant a prop de la riera en direcció N.O. Marques de G.R.

0,46 h. A l’alçada d’un revolt neix una pista ascendent vers a la nostra dreta que ignorem. Seguim perdent alçada cap al N.O. Marques de G.R. i del itinerari de BTT núm. 11.

0,48 h. Pista transversal que creuem per seguir tot recte. Rètol a la cruïlla. Seguim les marques de G.R. En aquest punt la riera rep el nom de Sot del Manel Mort

FOTO PAKO CRESTAS

0,49 h. Nova bifurcació. Cartell. Seguim vers a la nostra esquerra seguint el sentit natural de la vall. Marques de G.R.

0,55 h. Arribem a una mena de zona de picnic abandonada de la Font Picant. Proximitats del mas del Manel Mort. Topem amb la carretera que comunica Sant Hilari de Sacalm i Osor. Sense necessitat de arribar-hi prendrem la pista que surt cap a la nostra dreta i que discorre paral·lela a l’esmentada carretera en direcció nord. Cartell indicador.

0,57 h. Passem pel costat del Pou de neu de la Font Picant, molt ben conservat. Seguim caminant per la pista paral·lela a la carretera. Marques de GR.

0,59 h. Anem a parar de nou a la carretera. En aquest punt el GR segueix per l’altre costat de l’asfalt. Nosaltres abandonem el G.R. i seguim uns pocs metres per la carretera en direcció Osor, o sigui, vers a la dreta.

1,01 h. De fet només seguirem la carretera uns pocs metres ja que de seguida trobem una nova pista a ma dreta que puja de manera suau però constant. Rètol en la cruïlla que ens informa que estem a la ruta de bosc i patrimoni.

1,03 h. Passem pel costat de la Font de Sant Roc, Seguim pel camí amunt. De seguida la pista dibuixa un revolt , gira vers a la dreta i s’interna per una mena de canal ascendent pel mig del bosc. En el present sector la senda ja ha deixat de ser pista i més aviat es un corriol amb pujada ferma. Terreny amb molt de fullam.

FOTO PAKO CRESTAS

1,14 h. Anem a parar a una pista transversal. Cal seguir vers a la dreta i no continuar pujant directe pel bosc per la senda acanalada, per molt de que la posició de l’estaca indicativa de la ruta “bosc i patrimoni” pugui causar cert dubte.

1,18 h. Neix un sender perpendicular vers a la nostra dreta. Seguim pel camí ample. Estaca indicativa.

1,24 h. Bifurcació. Deixem de banda una pista vers a la nostra dreta i un sender que surt en diagonal a la nostra esquerra. Seguim dons recte per una pista que trona a guanyar alçada. Cartell indicador a la cruïlla.

1,26 h. Bifurcació. Seguim el brancal de la nostra dreta.

1,32 h. Nova bifurcació que novament seguirem vers a la dreta. Mica en mica guanyem alçada.

1,47 h. Anem a parar a una pista transversal mes ben marcada. Seguim la nova pista vers a la nostra dreta. A partir d’aquest moment coincidim amb la “ruta de la Font Formiga” i les seves estaques indicadores.

1,55 h. Brancal secundari vers a la nostra esquerra que obviem per continuar tot recte direcció sud.

1,59 h. Nova bifurcació secundaria a la nostra esquerra que obviem. Seguim guanyant alçada de manera suau, alternant amb trams curts horitzontals.

2,02 h. Important nus de pistes i camins. Estem davant del mas les Clotes. Seguim recte amb tendència a l’esquerra per l’ample pista que voreja els camps situats al nord del mas, pista que acaba dibuixant una mena d’arc per re orientar-se vers al sud.

2,05 h. Anem a parar a l’ample pista que comunica Sant Hilari amb El Sobirà de la Creu. Continuem aquesta amplíssima i evident pista vers a la nostra dreta, o sigui,m en direcció a Sant Hilari de Sacalm, i ja no la deixarem fins a retornar al punt de partida, passant per l’oratori de Sant Miquel Arcàngel, on hi ha un rètol explicatiu on ens parla de la llegenda i el per què d’aquest petit oratori.

2,25 h. Urbanització Cal Sastre. Podem donar per finalitzat el periple.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/sant-hilari-sacalm-ruta-bosc-i-patrimoni-48719080

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s