LA VILETA – VOLTA DE LA TELLEDA I MOLÍ ROQUER.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Volta circular on anirem per diferents orientacions de la muntanya amb les seus corresponents i diversos boscos de fageda, castanyers i coníferes.

Creuem diverses rieres, alguna de les quals conviden a un refrescant bany durant l’estiu. Trobem masos, el moli del Roquer i els vivers de Tortadès.

Temps: 2 hores i 50 minuts.

Desnivell:  226 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària: 10 quilòmetres 120 metres.

Dificultat: Mitja.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tot el periple. Si que travessem rierols, si be no es del tot aconsellable proveir-se d’aigua en ells. El millor es dur l’aigua necessària des del punt de partida.

Punts de referència: * La Vileta – Parc dels Arbres * torrent del Barranc del Salt del Bou * mas la Belluga * Riera del Molí Roquer * Riera del Mas Quintà * Bosc de la Barraca * Les Malloles * les Saleres * Collet del Llop * Mas Collell * riera del Molí Roquer * vivers Tortadès * camps del Molí Roquer * La Vileta – Parc dels Arbres.

Punt de partida: La Vileta – Parc dels Arbres. Complex turístic integrat a la natura que te el seu accés des de la carretera GI-541 (que comunica Sant Hilari de Sacalm amb sant Sadurní d’Osormort) per l’ample pista coneguda com la carretera de Vallclara. Accés ben indicat. Més informació a: www.cabanesalsarbres.com

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: 0,00 h. La Vileta – Parc dels Arbres. Estan a la recepció agafem el camí que surt tot recte vers al nord, el qual passa a l’esquerra de la casa penjant de “l’òliba” i als pocs metres trobem l’ample pista que ens ha servit d’accés a la Vileta i que ara seguirem en sentit ascendent vers a la nostra dreta.

0,03 h. Bifurcació. Deixem la pista principal i seguim pel brancal horitzontal de la nostra dreta. Al poc passem per sota la casa penjada del “pit roig” i obviem a la nostra esquerra el corriol que puja pel mig del bosc i que es l’accés a altre cases dels arbres, per continuar tot recte per aquesta nova pista.

0,10 h. Passem pel costat d’un mas, deixant a la nostra dreta el vial d’accés al mateix. Seguim per la pista vers al nord per la pista horitzontal.

0,14 h. Bifurcació. Agafem el brancal descendent de la nostra dreta. Seguim un llarg tram de pista sense pèrdua possible, sempre en tendència vers al S.E.

0,30 h. Creuem les aigües del torrent del Barranc del Salt del Bou. Al poc passem per sota la casa del mas la Belluga, que resta per sobre nostre a l’esquerra.

0,35 h. Anem a parar a una cruïlla de pistes. Seguim pel brancal de la nostra dreta deixant a l’esquerra dues pistes que just en aquest punt dibuixen un revolt. Al poc re orientem les nostres passes vers al creuant les aigües de la Riera del Molí Roquer i la Riera del Mas Quintà, que just s’uneixen en aquest punt. Iniciem ara tram de pujada constant.

0,39 h. Bifurcació secundària vers a la nostra dreta que ignorem ser segur pujant tot recte.

0,46 h. Anem a parar a una nova pista transversal més ample que seguirem vers a la nostra dreta, deixant a l’esquerra un doble brancal. Continuem dons en direcció sud. Estem en un pista bastant ample.

FOTO PAKO CRESTAS

0,50 h. Deixem a la nostra dreta dos brancals en desús en forma de “V”.

0,52 h. Camí secundari i en desús que davalla des de la nostra dreta i que ignorem per seguir recte.

0,54 h. Bifurcació. Seguim el brancal horitzontal de la dreta, o sigui la pista més ample.

1,04 h. Abandonem la pista ample per pujar vers a la nostra dreta per una pista secundària que comença a guanyar de manera constant descrivint unes grans voltes. Bosc de la Barraca

1,06 h. Bifurcació. Ignorem el brancal de l’esquerra.

1,09 h. Nova bifurcació. Seguim el brancal ascendent de l’esquerra.

FOTO PAKO CRESTAS

1,15 h. Anem a parar a una nova pista a l’alçada d’un revolt. Seguim pel brancal de l’esquerra deixant a la nostra dreta el doble ramal de la corba de la pista.

1,20 h. Bifurcació. Seguim el brancal ascendent de l’esquerra. El camí es fa una mica més estret i creuem un bonic tram de castanyers joves. Aquest es el sector amb la pista més estreta de tot el periple. Tot hi així es prou evident i còmoda.

1,30 h. Anem a parar a una pista més ample transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en sentit ascendent.

1,32 h. Les Malloles. Després d’un tram de suau però constant pujada anem a parar a una cruïlla de pistes. Seguim el brancal de la dreta i comencem un llarg flanqueig pel vessant nord del Turó de la Telleda, obaga coneguda com les Saleres. Bonic tram de fageda.

1,45 h. 1.004 metres. Cruïlla. Sota nostre, ben visible, veiem el mas de la Telleda. Nosaltres agafarem el brancal de la nostra dreta en direcció N.O., deixant a la nostra esquerra una esplanada i obviant la pista que continua recte vers al mas i una tercera que surt encara més a l’esquerra.

1,48 h. Collet del Llop. Bifurcació. Abandonem la pista ample per girar vers a la dreta deixant a l’esquerra una plantació d’avets. Davallem per una sinuosa pista més estreta però còmoda que davalla ja de manera ferma vers al N, tendència N.E.

2,10 h. Bifurcació. Seguim el brancal de la dreta que continua perdent alçada tot recte. Ja hi som a prop de les aigües de la riera. A l’altre banda divisem el Molí Roquer. Seguim la pista paral·lela al curs de les aigües que no arriba a creuar.

FOTO PAKO CRESTAS

2,22 h. Mas Collell. Anem a parar a la carretera asfaltada GI-541 que seguirem vers a la dreta creuant sobre un poc les aigües de la riera del Molí Roquer.

2,30 h. Deixem la carretera per seguir l’ample pista d’accés a la Vileta que neix a la nostra dreta. Es l’anomenada carretera de Vallclara que es l’accés rodat al parc dels arbres (rètol indicador a la cruïlla). Passem pel mig dels vivers Tortadès i a l’esquerra dels Camps del Molí Roquer, per continuar sense pèrdua possible l’ample pista.

2,50 h. La Vileta – Parc dels Arbres.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/la-vileta-volta-de-la-telleda-moli-roquer-48471306

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s