JOANET A SANT HILARI DE SACALM – GR 83

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Aquest es el tram nord del GR 83 pel seu pas pel terme municipal d’Arbúcies. Es tracta d’una excursió agradable, relativament planera, però amb un excés de carretera a la part final. Per sort s’ha mantingut el tram de camí que serveix per creuar l’eix transversal sense que ens adonem. A l’arribada a Sant Hilari podem enllaçar el G.R. amb la ruta circular marcada del Nen Jesús de Praga.

Temps: 1 hora i 20 minuts.

Desnivell: 459 metres

Dificultat: Baixa

Punts d’aigua: A Joanet hi ha dues fonts i ja no torbarem cap més fins arribar a Sant Hilari.

Punts de referència: * Poble de Joanet * Can Nofre i Can Sidro * runes de Can Sureda * els Vimeners * Camp de les Planes *  les Planes de la Roca * Sot de la Galtera * Torre de la Miranda * Sant Hilari de Sacalm.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida: Joanet, 550 metres. Petit poblet accessible per vial asfaltat des de la carretera que comunica Arbúcies amb Sant Hilari de Sacalm. A Joanet trobarem la casa rural de la Pallissa. Més informació de l’esmentada casa rural a www.elmolidecanaulet.com.

Itinerari: 0,00 h. Poble de Joanet, 550 metres. El camí surt justament de la part alta del revolt d’entrada al poble, deixant a la nostra dreta el vial d’accés al cementiri. Rètol. Es tracta d’un senderó de terra que puja s’endinsa pel bosc. Marques de G.R.

0,06 h. Creuem transversalment la carretera. L’altre costat de l’asfalt neixen dos brancals. Seguim recte deixant de banda la pista de la dreta. Marques de G.R.

0,07 h. Deixem la pista per pujar per una senda que surt a la nostra esquerra.

0,14 h. En un replanet trobem una bifurcació. Seguim el camí de la dreta, al poc anem a parar a la carretera, ben visible des de la bifurcació prèvia. Marques de G.R. Seguim l’asfalt vers a la dreta sentit nord. Passem pel costat dels camps llaurats i els masos de Can Nofre i Can Sidro.

FOTO PAKO CRESTAS

0,22 h. Just deixat enrere el vial d’entrada al mas de Can Sidro localitzem un nou camí que deixa la carretera i s’endinsa pel bosc, vers a la nostra esquerra en sentit ascendent. Es el moment de deixar l’asfalt i pujar pel nou camí de terra. Marques de G.R. Al poc passem pel costat de les runes de Can Sureda.

0,29 h. Bifurcació. Prenem el camí de la dreta, sentit nord.

0,30 h. Deixem de banda una nova bifurcació que neix a la nostra esquerra. Seguim tot recte. Marques de G.R.

0,31 h. Estem a tocar de la carretera, de fet un brancal amb una cadena ens separa de la mateixa. Continuarem tot recte vers al nord, de manera paral·lela a la carretera, evitant així un tram d’asfalt.

0,33 h. El corriol va a parar a un nou camí ample que seguirem vers a la nostra dreta. Marques de G.R.

FOTO PAKO CRESTAS

0,37 h. Anem a parar a la carretera que seguirem vers a la nostra esquerra, direcció nord, durant pocs metres.

0,38 h. A ma dreta de l’asfalt neix una nova pista que ens convida a abandonar la carretera. De fet es l’accés a una finca particular (els Vimeners) i al poc neix un corriol ascendent a l’esquerra que puja pel bosc al costat dels filat que delimita la propietat particular. Marques de G.R.

0,44 h. Creuem una pista transversal. El camí continua pujant vers al nord. Marques de G.R.

0,47 h. Sortim del bosc i anem a parar de nou a la carretera. Seguirem l’asfalt vers al nord, o sigui, vers a la nostra dreta. Creuem els camps de conreus d’avets del Camp de les Planes. Ara l’itinerari es fa monòton i no te pèrdua possible, al seguir íntegrament el vial pavimentat.

FOTO PAKO CRESTAS

0,57 h. Unió de carreteres. Davant tenim la construcció de les Planes de la Roca. Rètol indicador que ens informa quina es la direcció a seguir per anar vers a Sant Hilari. Seguim la nova carretera vers a l’esquerra. Marques de G.R. continua ara un llarg tram d’asfalt, bastant horitzontal, que ens duu en direcció O.N.O. Passem pel costat del castell d’en Roca.

1,10 h. A l’alçada d’un revolt deixem per fi l’asfalt per endinsar-nos al bosc. Tram de vegetació exuberant. Rètol indicador al naixement del corriol. Creuem el Sot de la Galtera. Bifurcació. Seguim el corriol de la dreta. Marques de G.R.

1,13 h. Deixat enrere el sot, el corriol va a parar a un camí més ample que seguirem vers a la nostra esquerra, tot flanquejant sota el mur de pedra de la Torre de la Miranda. Al poc, vorejant la construcció, la senda es transforma en un passeig, la carretera es ben visible al fons.

FOTO PAKO CRESTAS

1,18 h. Anem a parar a la carretera. Se seguim recte enllacem amb la ruta del Nen Jesús de Praga (rètol indicador), per arribar-hi a Sant Hilari seguirem el vial vers a l’esquerra. Estem a tocar del poble, de fet ja hi som a les estivacions.

1,20 h. Sant Hilari de Sacalm. 809 metres.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/itinerari-9-joanet-a-sant-hilari-de-sacalm-gr-83-48472004

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s