SANT ANDREU DE BANCELL A SANT BENET PEL COLL DE QUERÓS.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Llarga excursió que comporta trams del pujada i baixada per l’anada que haurem de desfer de manera integra per la tornada.

En el tram de pujada al cim de Sant Benet des de Coll Querós trobem l’Alzina de la Coma: A aquesta bonica alzina se li adjudiquen més de 400 anys. Es divideix en dues  besses a 5 m. Es troba en una clariana envoltada de matollar i esbarzers, a uns 300 m N de la casa pairal. A 100 m S de l’arbre hi ha una font.

Temps: 2 hores 50 minuts per l’anada i 2 hores i 30 minuts per la tornada, sortint i arribant des de Vallclara.

Desnivell: Des de Sant Andreu de Bancell al cim de Sant Benet hi ha uns desnivells acumulats de 320 metres de pujada i 298 metres de baixada per l’anada i l’equivalent en sentit contrari pel retorn.

FOTO PAKO CRESTAS

Llargària: Des de Sant Andreu de Bancell al cim de Sant Benet cal comptar 13 quilòmetres 250 metres per l’anada i l’equivalent per la tornada.

Dificultat: Mitja – Alta

Punts d’aigua: Prop de Vallclara hi ha la font de la Cremallera, de la qual no ens podrem fiar ja que no sempre raja aigua. El millor es comptar amb el líquid necessari des de l’inici de la marxa.

Punts de referència: * Vallclara * Font de la Cremallera * Coll de Querós * Alzina de Coma * Pla de les Lloses * Cim de Sant Benet

Punt de partida: Vallclara. 1.056 metres. Accesible per pista des de Sant Andreu de Bancell. 925 metres. Accesible per una estreta carretera asfaltada que neix de la BV-5201 que passa per Sant Sadurní d’Osormort, fins al càmping del Pont i des d’aquí, per pista de terra ample i en bon estat, seguint les corresponents indicacions. Val a dir que aquesta pista ample d’accés es coneguda com la “carretera de Vallclara”. També podem anar caminant de Sant Andreu de Bancell a Vallclara per aquesta ample pista (veure el camí del Bisbe), però tot plegat incrementarà 1 hora i mitja la marxa i ja la fa massa llarga.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: 0,00 h. Vallclara, 1.056 metres. Comencem a caminar per l’ample pista horitzontal coneguda com la “carretera de Vallclara” en direcció sud.

0,02 h. Deixem la pista principal i prenem una de secundària ascendent a la nostra esquerra, en direcció est.

0,13 h. Bifurcació. Seguim tot recte pel brancal de la nostra esquerra. A mitja alçada passem pel costat de la Font de la Cremallera, per on no sempre raja aigua.

0,22 h. Bifurcació. Traspassem una mena d’aresta boscosa. Deixem a la nostra esquerra una pista, al poc també surt un camí secundari que també obviarem. Tram horitzontal en direcció est.

0,24 h. Bifurcació. Seguim pel brancal de la nostra esquerra. Comencem aquí la baixada, al principi suau i després més constant.

0,33 h. Unió de pistes, se’ns incorpora una de nova per la nostra dreta. Continuem baixant el línia recta en direcció nord. Al poc la pista dibuixa uns revolts i passa per sota d’una grenys de pedra que formen una diminuta cresta. Seguim un llarg tram de pista sense pèrdua possible.

FOTO PAKO CRESTAS

1,04 h. Anem a parar a una pista transversal que seguim vers a la nostra dreta en direcció sud, coincidim aquí amb les marques de G.R. (blanques i vermelles).

1,06 h. Pista que se’ns incorpora en diagonal per la nostra esquerra i que ignorem per seguir tot recte.

1,08 h. Coll de Querós. Important nus de pistes. Deixem aquí el G.R. i continuem per la pista ascendent que surt a la nostra esquerra i que s’enfila pel mig del bosc en direcció est.

1,19 h. Anem a parar a una pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en sentit ascendent. Iniciem ara un tram amb gran ziga zagues.

1,25 h. Pista que neix en diagonal a la nostra dreta a la qual donarem l’esquena tot seguint recte per la pista principal.

1,30 h. Brancal secundari a la nostra dreta que ignorem.

1,34 h. Brancal secundari a la nostra esquerra que obviem per continuar tot recte per la pista principal.

FOTO PAKO CRESTAS

1,36 h. Brancal secundari a la nostra esquerra que obviem per continuar tot recte per la pista principal. La pista dibuixa un nou i marcat revolt.

1,41 h. Tercer brancal secundari a la nostra esquerra que obviem per continuar tot recte per la pista principal.

1,43 h. Bifurcació. Seguim vers a la nostra dreta en diagonal ascendent.

1,49 h. Camí secundari que neix a la nostra dreta i que ignorem, al poc passem pel costat de l’Alzina de Coma que resta a la nostra dreta. Arbre monumental catalogat.

1,50 h. camí secundari que neix a la nostra esquerra i que igualment obviem per continuar per la pista principal. Evident.

1,53 h. Nou brancal secundari que se’ns incorpora per la nostra esquerra i que ignorem per seguir tot recte en direcció nord.

2,00 h. Bifurcació. Seguim el brancal de la dreta iniciant un curt tram de suavíssima baixada.

2,05 h. Bifurcació. Seguim de nou pel brancal de la dreta. Tram de pista horitzontal.

2,08 h. Bifurcació. Continuem ara vers a la nostra esquerra, iniciant de nou un tram de suavíssima pujada.

2,11 h. Unió de pistes. Se’ns incorpora una de nova per la nostra esquerra. Continuarem però cap a la dreta en direcció N.E.

2,13 h. Pla de les Lloses. Mena de collet. 1.045 metres. Bifurcació de pistes. Seguim el brancal que surt a la nostra dreta en direcció N.E. La pista es força evident, al poc guanya alçada de manera ferma dibuixant uns marcats revolts. Passem pel costat d’alguna construcció petita i aïllada. Iniciem un flanqueig a mitja alçada per sota el cim, pel vessant S.S.E. de la muntanya.

FOTO PAKO CRESTAS

2,47 h. Unió de pistes. Just un corriol ascendent neix en l’angle de les dues pistes, a la nostra esquerra, pujant de manera decidida en direcció oest. Marques de P.R. (taronges i blanques)

2,50 h. Cim de Sant Benet, 1.144 metres. Coronat per una creu i un pessebre. De fet, en realitat, el cim més alt es la cota que resta més al sud, a molt pocs metres, però que està ocupada per les instal·lacions de les antenes de telecomunicacions.

Retorn: pel mateix itinerari en sentit invers.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/sant-benet-des-de-st-andreu-de-bancells-48433138

FITXA REALITZADA AMB EL SUPORT DE CASA RURAL SANT ANDREU DE BANCELLS http://www.ruralguilleries.cat/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s