SANT ESTEVE DE PALAUTORDERA – SERRA DE CA L’AMAT I VALL DEL TORRENT DEL BOSC.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:  Tranquil·la i variada volta circular que, a diferència de les altres excursions de la zona, discorre per boscos de pineda. La davallada la fem per la Vall del Torrent del Bosc, relativament ample i lluminosa, on les vistes de fons son sobre les muntanyes del Montnegre, enlloc de l’estampa típica del Turó de l’Home que sembla omnipresent a tot el terme de Sant Esteve de Palautordera.

Temps: 2 hores i 10 minuts.

Desnivell: 137 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària: 7 quilòmetres 150 metres

Dificultat: Baixa.

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tot el camí, caldrà dons dir-nos l’aigua necessària des del punt de partida.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * Centre de Salut l’Om – Sant Esteve de Palautordera * cementiri de Sant Esteve de Palautordera * torrent de Vallmanya * Serra de Ca l’Amat * Pla de Can Rany * Corral d’en Ferrers * Plana de Can Nadalet * Can Nadalet * Vall del Torrent del Bosc * mas de la Vinya i Can Montgetes * Can Traveria * torrent de Vallmanya * Centre de Salut l’Om – Sant Esteve de Palautordera

Punt de partida: Centre de Salut l’Om a Sant Esteve de Palautordera. Més informació a www.somlom.com

Itinerari: 0,00 h. Des del Centre de Salut l’Om, de Sant Esteve de Palautordera, seguim el carrer Oratge vers a la nostra esquerra i de seguida tombem de nou a l’esquerra pel carrer Tramuntana per anar a la part alta del poble. Continuant en la mateixa direcció, creuemla carretera i seguim pel carrer “Joan Baixas” direcció O-S.O. A partir del moment en que el carrer Tramuntana s’uneix amb el carrer Major (carrer de vianants), — just abans de creuar la carretera –, coincidim ja amb les marques del “camí”.

0,10 h. Al poc el carrer es converteix en una ample pista de terra completament horitzontal. Senyals del “camí”.

0,16 h. Passem per davant de cementiri de Sant Esteve de Palautordera. Seguim la pista vers a l’O.S.O. Poc després creuarem el torrent de Vallmanya.

FOTO PAKO CRESTAS

0,21 h. Bifurcació. Seguim recte deixant aquí les indicacions del “camí” (les quals segueixen vers a la dreta)

0,22 h. Anem a parar a una nova pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció S.-S.E.

0,24 h. Travessem un camí transversal seguint tot recte vers al sud.

0,26 h. Estem davant d’un conjunt de cases i trobem una ample pista transversal. Just l’angle que formen la pista de procedència i aquesta nova pista més ample, a la nostra dreta, neix un corriol ascendent en diagonal que puja endinsant-se al bosc, es la senda a seguir. Ben marcada i de pujada relativament tranquil·la però constant.

0,31 h. Una senda se’ns incorpora per la nostra dreta. Seguim pujant en linia recte vers al N-N.O. Ja estem a la Serra de Ca l’Amat, mica en mica el camí es va fent més ample i tota l’estona es molt evident sense pèrdua possible.

0,36 h. Un corriol residual descendent neix a la nostra esquerra. L’ignorem per seguir tot recte pel mig del bosc, just a la part alta de la serra.

0,45 h. Camí secundari perpendicular a la nostra esquerra que obviem.

FOTO PAKO CRESTAS

0,51 h. Pla de Can Rany. Anem a parar a una pista més ample a l’alçada d’un revolt, deixant a la nostra dreta un corriol i un camí descendent. Seguim la pista en linia recte, o sigui, vers a la dreta. Passem pel costat de zona de conreus i del Corral d’en Ferrers.

0,57 h. Camí secundari a la nostra esquerra per on passa els pòsters del cablejat de telèfons. Seguim tot recte per la pista principal.

1,00 h. Plana de Can Nadalet. Important nus de pistes en mig del bosc. Seguim la bifurcació de l’esquerra (cartell indicador que ens informa que es el camí a Can Nadalet), aquest es el punt més alt del periple, la pista que prenem dons, comença a prendre alçada.

1,03 h. Brancal secundari a la nostra esquerra que obviem per seguir tot recte.

1,04 h. Bifurcació. Davant tenim la porta d’accés a la finca de Can Nadalet. Seguim per l’ample pista descendent vers a la nostra esquerra.

1,07 h. Camí secundari vers a la nostra dreta que ignorem.

1,10 h. Nou camí secundari vers a la nostra dreta que obviem per continuar davallant per l’ample pista.

FOTO PAKO CRESTAS

1,22 h. Anem a parar a una nova pista transversal que seguirem una quans metres vers a la nostra dreta per trobar-nos amb una segona pista, encara més ample i també transversal, que aquesta vegada seguirem vers a l’esquerra. Ja estem a la Vall del Torrent del Bosc, haurem deixat a l’esquerra els accessos a les finques del mas de la Vinya i Can Montgetes. Seguim la nova pista pel fons de la vall en direcció E-S.E. per unir-nos als pocs metres amb una tercera pista que se’ns incorpora per la dreta. Just en aquest punt trobem senyalitzacions de les rutes de Santa Maria de Palautordera, malgrat que encara hi som al terme de Sant Esteve i tan sols trepitjarem el terme de Santa Maria més endavant, durant un breu tram. Seguim dons vall a baix sense pèrdua possible.

1,32 h. Passem pel costat de Can Traveria, que resta a la nostra dreta.

1,42 h. Brancal que surt a la nostra esquerra i que es l’accés al mas de Can Rany (cartell indicador). Seguim tot recte per la pista principal.

FOTO PAKO CRESTAS

1,45 h. Bifurcació. Estem al conjunt de cases on abans em agafat el senderó de pujada a la Serra, o sigui, que ja tornem a terreny conegut. Seguim dons vers a la nostra esquerra desfent els passos del trajecte d’anada i passant pel torrent de Vallmanya, el cementiri de Sant Esteve de Palautordera i tornant de nou al poble.

2,10 h. Ja estarem de retorn al punt de partida. Centre de Salut l’Om, de Sant Esteve de Palautordera.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-esteve-palautordera-serra-ca-lamat-48145626

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s