SANT PERE DE VILAMAJOR – RUTA CIRCULAR DE SANT PERE DE VILAMAJOR.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 2 hores i 10 minuts

Desnivell: 170 metres de pujada i l’equivalent de baixada

Dificultat: Baixa – Mitja

Llargària: 8 quilòmetres i 200 metres

Punts d’aigua: Tenim la font del Roure de Can Bacs.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * Església de Sant Pere de Vilamajor * cementiri de Sant Pere de Vilamajor * Can Biel * Can Romaní * Can Bacs * Sot Sord *  Roure de Can Bacs – Font del Roure * Can Mets * Els Quatre Camins * Serra del Secà * Can Huesca * Can Panxa * Can Pau Filbà * Can Gras d’Amunt * Riera de les Canyes *  Can Saltimbanqui * Can Vidal * El Collet * Erms d’en Vidal * Els Tres Termes * Torrent de l’Abellar * urbanització Can Derrocada * Sant Pere de Vilamajor

Punt de partida: Església de Sant Pere de Vilamajor.

Itinerari: 0,00 h. Església de Sant Pere de Vilamajor.  Essent a la zona d’aparcament situada davant de l’església, pugem pel carrer asfaltat que neix en diagonal vers a la nostra esquerra, pujant pel carrer de “l’avinguda dels quatre camins”.

0,04 h. Estem al davant del cementiri de Sant Pere de Vilamajor. Cruïlla de camins i vials. Fem el revolt i seguim vers a la nostra dreta tot seguint el tram asfaltat. Al poc comença el tram de pista. Deixem a la nostra esquerra en mas de Can Biel.

FOTO PAKO CRESTAS

0,09 h. Anem a parar a una pista transversal, seguim la mateixa vers a la nostra dreta en direcció sud seguint la indicació del “camí de l’Esclopé”

0,11 h. Camí secundari que neix a la nostra esquerra i que obviem per seguir tot recte per la pista. Passem per davant del mas de Can Romaní que resta a la nostra dreta.

0,13 h. Passat el mas hi trobem un altre camí secundari que neix a la nostra dreta i que ignorem per seguir tot recte per la pista direcció sud. Tram horitzontal.

0,15 h. Bifurcació. Davant divisem el mas de Can Bacs. Seguim vers a la nostra dreta iniciem un tram de suau baixada, seguint el camí vers a “Can Safont” segons ens indica la retolació que trobem a la cruïlla.

0,20 h. Sot Sord. Cruïlla que dibuixa un triangle. Seguim el brancal ascendent de la nostra dreta en direcció oest.

0,21 h. Després d’una suau i brevíssima pujada ens trobem amb l’espectacular Roure de Can Bacs, amb la propera Font del Roure. Bifurcació. Seguim la marcada pista vers a la nostra dreta en direcció N.-N.O. Tram horitzontal.

FOTO PAKO CRESTAS

0,24 h. Can Mets. Conjunt de masos. Bifurcació. Seguim vers a la nostra dreta per la pista ample i horitzontal. En el següent tram trobem varies entrades als camps conreats que no donem peu a la confusió, ja que el traçat de la pista principal es força evident.

0,28 h. Doble bifurcació en forma de “V” a la nostra dreta i una tercer brancal a la nostra esquerra. Ignorem tots els camins secundaris per seguir tot recte per la pista en direcció N.E.

0,30 h. Brancal a la nostra dreta (tancat amb cadena) que ignorem per seguir per la pista principal.

0,39 h. Els Quatre Camins. Important nus on en veritat s’uneixen 5 pistes. Deixem un primer brancal de l’esquerra, el de dreta i el que continua tot recte i seguim pel segon que neix l’esquerra seguint les indicacions del rètol que ens informa que aquest es el camí a “Can Panxa”. Pugem de manera molt suau i poc significant pel mig del bosc. Comença aquí la travessia de la Serra del Secà. Aviat deixem a la nostra esquerra un gran dipòsit de ciment.

0,43 h.  Deixem a la nostra esquerra un camí en desús i a la nostra dreta una senda per continuar tot recte per l’ample pista vers al nord.

0,45 h. Nova bifurcació perpendicular que neix a la nostra esquerra i que ignorem. Tot seguit passem pel costat d’una bassa, que si be està envoltada per un filat o xarxa que no permet l’accés, si que val la pena apropar-se per veure-la i fer-li fotos.

0,48 h. Passem per davant de la nova casa de Can Huesca, que queda a la nostra esquerra. Deixem el bosc i sortim a terreny obert amb conreus a la part de ponent. Seguim per l’ample i horitzontal pista direcció nord.

0,52 h. Trifurcació en forma triangular. Seguim la pista que segueix vers a la nostra esquerra en direcció N.O. seguint les indicacions del rètol que ens informa que aquest es el “camí de Can Panxa”.

FOTO PAKO CRESTAS

0,57 h. Bifurcació. Seguim l’ample pista de la dreta en direcció nord. Tram horitzontal.

0,59 h. A ma esquerra neix una pista secundaria que perd alçada i que obviarem per seguir tot recte vers al nord.

1,01 h. Can Panxa. Conjunt de cases. Bifurcació. Seguim vers a la nostra dreta en direcció N.E.

1,03 h. Un camí se’ns incorpora des del bosc de la nostra esquerra. Coincidim aquí amb el PR C-139. Seguim tot recte per la pista que ara comença a perdre alçada.

1,05 h. Bifurcació vers a la nostra esquerra que ignorem, ja que es l’accés a Can Pau Filbà, la pista ara voreja pel costat de les construccions i la bassa de Can Gras d’Amunt. Curiosament les marques de PR ens conviden a passar pel ben mig dels masos, però una cadena amb un rètol que ens recorda que entrem en propietat privada ens farà ser prudents i seguir per la pista ample que voreja el conjunt de les construccions, per tornar a trobar-nos a l’altre costat amb les marques de PR.

1,07 h. Bifurcació. Seguim vers a la nostra dreta en direcció sud. Indicadors del PR.

1,09 h. Pont per sobre de la Riera de les Canyes. Tram horitzontal amb tendència a una suau pèrdua d’alçada.

1,12 h. Nova bifurcació. Seguim el camí que surt en diagonal vers a la nostra esquerra i que segons el rètol indicador es el “camí de Sant Elies”. Deixem dons el traçat del PR i comencem a guanyar alçada vers al E.N.E.

FOTO PAKO CRESTAS

1,14 h. Cruïlla. Estem davant del mas de Can Saltimbanqui. Seguim la nova pista transversal vers a la nostra esquerra en direcció nord.

1,15 h. Brancal secundari que surt vers a la nostra esquerra i que obviem per continuar per l’ample pista.

1,19 h. Can Vidal. Gran mas que resta a la nostra esquerra. Bifurcació de pistes. Seguim tot recte en direcció nord. Suau pujada.

1,22 h. El Collet. Important cruïlla amb 4 pistes. Es el moment d’abandonar el “camí de Sant Elies” per seguir la pista de la nostra dreta que s’orienta vers al S.E. i que passa per sobre d’un bassa que resta enfonsada a la nostra dreta en mig de l’espessa vegetació.

1,24 h. Erms d’en Vidal. Un camí transversal acompanyat de dues sendes a dreta i esquerra, neixen al marge esquerra de la pista principal. Seguim tot recte ignorant aquesta curiós trencall triple.

1,29 h. Senda que neix a la nostra dreta i que ignorem per seguir per la pista principal.

1,30 h. Pista descendent que neix a la nostra dreta i que també obviem per continuar tot recte en direcció est. Tram horitzontal.

1,34 h. Els Tres Termes. Bifurcació en forma de “T”. Agafem ara el brancal de la nostra dreta orientant les nostres passes vers al sud i iniciant una constant baixada.

1,37 h. Bifurcació. Seguim vers a la nostra esquerra.

FOTO PAKO CRESTAS

1,38 h. Trifurcació. Passem pel costat d’un dipòsit que el localitzarem a la nostra esquerra. Nosaltres seguirem però pel brancal situat més a la dreta.

1,43 h. Bifurcació. Davant divisem ja les faroles de l’urbanització. Seguim però pel brancal descendent de la nostra dreta evitant així l’asfalt pel màxim temps possible. Baixada ferma per pista de terra erosionada.

1,46 h. Estem a tocar del llit sec de Torrent de l’Abellar. Camí secundari perpendicular que neix a la nostra dreta i que ignorem per seguir tot recte en direcció sud pel marge esquerra del nervi del sot.

1,52 h. Anem a parar ja l’asfalt dels vials de l’urbanització Can Derrocada. Seguim recte pel costat de la riera seca pel “carrer d’Olzinelles”.

1,56 h. Anem a parar a nou vial transversal que seguirem vers a la nostra dreta en sentit ascendent per pujar pel “carrer Sant Bernat”, el qual seguirem sempre per sortir de l’urbanització en direcció oest – N.O. – oest, tot passant per davant d’un gran mas que es un restaurant.

2,05 h. Havent sortit de l’urbanització resseguint el carrer de “Sant Bernat” anem a parar a la carretera d’accés a Sant Pere, ja dins del nucli urbà, que rep el nom de Passeig Lluis Companys. Seguim aquest vial urbà vers a la dreta i resseguint-lo ens durà de nou al proper punt de partida.

2,10 h. Ja hi som a la Plaça del Dret a Decidir, just davant de l’església de Sant Pere de Vilamajor, donant per finalitzada la ruta circular del terme.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/ruta-circular-sant-pere-vilamajor-48122308

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s