PARC DE L’ALT PIRINEU – OS DE CIVIS – ITINERARI DEL RIU SALÒRIA

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Interessant excursió circular per boscos que ens descobreix la part intermèdia de la Vall que puja al Coll de Conflent des del poble d’Os de Civís.

Os de Civís (font wikipedia):també anomenat Aós de Civís (antigament Os d’Urgell), és una entitat municipal descentralitzada de les Valls de Valira, a l’Alt Urgell, i alhora és el nucli més habitat del municipi. El poble conserva les cases medievals i, actualment, s’hi han construït moltes segones residències.

L’església d’Os, dedicada a Sant Pere, és d’un romànic senzill, presideix des de dalt del turó tot el poble, que s’escampa com un devessall cap als peus del turó.

FOTO PAKO CRESTAS

Tenia un mural pintat al fresc, d’origen gòtic, actualment al Museu Diocesà d’Urgell. És el conjunt pictòric d’El Sant Sopar, de 188 x 263 cm., on predominen els tons grisencs.

Temps:1 hora 45 minuts.

Desnivell:230 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària:5 quilòmetres 820 metres

Dificultat:Mitja

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua:Al poble d’Os de Civís. Després anem travessant torrenteres, però no es aconsellable veure l’aigua davant del perill que comporta que el bestiar pastura per la zona.

Punts de referència:* Os de Civís * riu Salòria * Borda Gavatxó * riu Salòria * Obaga d’Os de Civis * Borda de la Plana * Poble d’Os de Civis.

Punt de partida:poble d’Os de Civis, on arribarem per carretera des del país d’Andorra, passant per Sant Julià de Lória i Bixesarri.

Itinerari:Km. 0,0.Os de Civís. Sortim de l’hostal la font i seguim el tram asfaltat de carretera en direcció oest. Suau pujada.

Km. 0,44. Un corriol neix a la nostra dreta just abans de que la carretera faci un revolt i passi per sobre un pont. Cartell indicador. Prenem aquesta senda que discorre a la dreta de les aigües del riu. Taques grogues. Continuem guanyant alçada.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 0,57. Camí que neix a la nostra esquerra en sentit descendent i que ignorem. Seguim recte. Taques grogues.

Km. 0,87. Creuem una torrentera en un indret on el camí presenta unes cordes fixes. No hi ha cap dificultat. Només estan de manera auxiliar i poden ser útils si el terreny està mullat o glaçat. Continuem pel camí ascendent vers a ponent. Taques grogues.

Km. 1,1. Bifurcació. Seguim el camí de la nostra esquerra, o sigui, l’inferior. Creuem per una mena de terrasses alternant zones de camps abandonats amb trams de bosc. Taques grogues.

Km. 1,6. Creuem el riu Salòria amb l’auxili d’un pont. Seguim pel costat esquerra de les aigües pel mig del bosc en direcció oest.

Km. 1,7. Anem a parar a una mena de pista en desús. Cartell indicador. Seguim vers a la nostra dreta davallant una mica i de seguida tornem a ser-hi a tocar del riu. Continuem orientant les nostres passes cap a l’oest.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 1,8. Creuem de nou el riu Salòria amb l’auxili d’un pont. El corriol segueix pujant pel marge dret de les aigües vers a ponent. Taques grogues.

Km. 1.9. Borda Gavatxó. Passat la construcció seguim vers a ponent per un sistema de terrasses amb camps abandonats. Hi ha dos camins paral.lels. Es millor seguir el més alt que alhora es el que te les marques grogues.

Km. 2,0. Creuem les aigües d’una torrentera i seguim guanyant alçada pel fons de la vall vers a l’oest. Aquest es el darrer punt d’aigua, a excepció del riu, fins a assolir el coll.

Km. 2,5. Creuem novament el riu Salòria amb l’auxili d’un pont. Una vegada al costat esquerrà de les aigües la senda guanya alçada per un vessant inclinat.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2.6. Anem a parar a un camí transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en sentit ascendent. Cartell indicador. Taques grogues.

Km. 2,7. Unió de camins. Una pista se’ns incorpora per la nostra dreta. Seguim tot recte en direcció est.

Km. 2,9. Un camí en desús se’ns incorpora per la nostra esquerra. Seguim recte per la pista principal. Taques grogues.

Km. 3,0. Creuem les aigües d’una torrentera.

Km. 3,7. Unió de pistes. Una de nova se’ns incorpora per l’esquerra. Cartell indicador. Seguim tot recte en direcció est. Taques grogues. Estem travessant l’anomenada Obaga d’Os de Civis.

Km. 4,0. Bifurcació. Seguim pel brancal de la pista principal que es el de l’esquerra per seguir tot recte vers a l’est. Al poc ens trobem amb una pista encara més ample a l’alçada d’un revolt, per la qual davallarem vers a l’est.

Km. 4,5. A l’alçada d’un revolt deixem la pista ample i baixem pel mig del bosc per un corriol o drecera de forta baixada. Cartell indicador. Atenció, hi ha un filat just a l’inici del camí que ens dificulta el pas. Taques gorgues.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 4,7. Anem a parar a la carretera asfaltada per sota de la Borda de la Plana. Davallem per l’asfalt que ja no deixarem fins arribar al punt de partida.

Km. 5,8. Poble d’Os de Civis. Final del periple.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/parc-de-lalt-pirineu-os-de-civis-itinerari-del-riu-saloria-48025630

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: