PARC DE L’ALT PIRINEU – LLAGUNES – CAMÍ DE LA SERRA DE LA FREIXA

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Excursió circular que ens permet conèixer banda i banda de la serra de la Freixa, amb la visita a aquest petit i aïllat poblet que havia arribat a estar abandonat però on avui en dia s’han recuperat part dels habitatges, un dels quals està habitat tot l’any per una família. Bona part de l’excursiógaudirem de bones panoràmiques sobre la torreta i les serres del sud de les comarques del Pallars i Alt Urgell com la Serra de Prada o Boumort

El poble de Freixa és un poble del terme municipal de Soriguera, de la comarca del Pallars Sobirà. Està situat a prop de l’extrem sud-est del terme municipal, en el vessant meridional de la Serra de Freixa, a l’esquerra del Torrent de Freixa i del Barranc del Prat de Comú. A més de l’església de Sant Sadurní, formen el poble les cases de Cal Butxaca, Cal Maella, Cal Masover i Cal Torredà

FOTO PAKO CRESTAS

Temps:2 hores 50 minuts.

Desnivell:458 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària:8 quilòmetres 260 metres

Dificultat:Mitjana

Punts d’aigua: Trobem aigua a la font d’Arminyana

Punts de referència:* Poble de Llagunes * riu de Cantó * Roca de Llagunes * l’Obaga de Soriguera * Font del Bosc * Serra de Freixa * Poble de Freixa * Serra de Freixa * Font d’Arminyana * La Peressella * riu Cantó * Poble de Llagunes

Punt de partida:Poble de Llagunes, al terme municipal de Soriguera, accessible per la carretera que comunica Sort i el Coll de Cantó.

On dormir: Refugi de les Valls de Siarb, al poble de Llagunes. http://www.refugivalldesiarb.com/

Punt de partida: Poble de Llagunes.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: Km. 0,0. Poble de Llagunes. zona d’aparcament de l’entrada del poble i seguim uns quans metres vers a la nostra esquerra fins a trobar, just al costat d’uns contenidors de brossa i reciclatge, un camí que davalla vers al riu. Taques grogues. Cartell indicador.

Km. 0,17. Anem a parar a un camí més ample que creuarem en diagonal per continuar davallant per un corriol vers al riu, en direcció

Km. 0,35. Creuem el riu de Cantó amb l’auxili d’un  pont. Continuem vers al sud, primer per un tram planer

Km. 0,52. Cruïlla. Seguim la senda ascendent de la nostra dreta que de seguida comença a guanyar alçada, re dirigint les nostres passes vers al S.O. Taques gorgues. Bonic corriol en mig del bosc. A la part baixa de la pujada passem per sota la Roca de Llagunes.

Km. 0,77. Cruïlla. Cartell indicador. Seguim pel camí ascendent de la nostra dreta en direcció S.O. Estem pujant per l’Obaga de Soriguera.

Km. 1,1. Arribem a uns pista que seguirem vers a la nostra esquerre en direcció S.O., continuem guanyant alçada. Cartell indicador.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 1,6. Cruïlla. Agafem la senda de la nostra dreta que inicia una forta i constant pujada pel mig del bosc en direcció S.O. Passem pel costat de la Font del Bosc, no visible des del camí.

Km. 2,3. Ja som dalt de la cadena. Serra de Freixa. Ara tenim l’opció de seguir la carena mitjançant una pista vers a llevant, o davallar per la vessant contrària vers al proper poble de Freixa. Cas que optem per aquests segona opció davallem vers la sud de manera directe (de seguida son ben visibles les teulades de les cases del poble), per unes traces de camí que no son massa evidents, ja que el pas del ramat i els antic bancals ha provocat que hi hagin nombroses traces. Comptem amb l’auxili de les taques grogues. Tot plegat es més evident del que poc semblar, ja que ens movem amb terreny obert, mig per zones arbrades poc atapeïdes i feixes abandonades, i amb camp visual ample.

Km. 3.0. Poble de Freixa, amb l’esglèsia de Sant Sadurní de Freixa. Hem de retronar sobre les nostres pròpies passes vers al nord, pujant de nou a la carena.

Km. 3,6. Ja hi som de nou a la Serra de Freixa. Seguim la pista ver a la nostra dreta, en direcció est, per una pista bastant planera amb bones vistes panoràmiques. Després d’un tram planer comencem una suau pujada.

Km.4,5. Dalt de la cota 1712 metres hi trobem una cabana petita de pedra. Seguim per la pista en direcció est.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 5,0. Unió de pistes. Seguim recte en direcció est. Suau pujada.

Km. 5,2. Cartell dalt de l’ample llom. Un senderó surt vers a la nostra esquerra a la recerca d’una font (que es el que ens indica el cartell). Abandonem al carena i davallem per aquest sender en direcció a la font.

Km. 5,4. Font d’Arminyana. Seguim davallant per un marcat camí que baixa en diagonal cap a l’esquerra re orientant les nostres passes vers al N.O. Taques grogues.

Km. 6,2. La Peressella. Cartell de fusta. Petit conjunt de pedres amb una bona vista panoràmica. Continuem davallant per una camí ben marcat pel mig del bosc. En una altre indret del camí trobem un altre cartell de fusta amb la inscripció “Fontetes”, si be no hi ha rastre de les fonts.

Km. 6,3. Anem a parar a una zona de camps abandonats on el corriol davalla vers a la nostra dreta després de seguir el marge inferior del prat. Cal estar atents a les estaques indicadores. Taques grogues.

Km. 6,8. Senda perpendicular que creuem de manera transversal per continuar davallant vers al N.E seguint el camí amb taques grogues.

Km. 7,0. Unió de camins. Se’ns incorpora un de nou per la nostra dreta. Continuem perdent alçada.

Km. 7,2. Falsa bifurcació. Tots dos brancals s’uneixen poc més avall.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 7,3. Bifurcació. Cartell indicador. Obviem la senda ascendent de la nostra esquerra i seguim davallant de manera suau vers al O.N.O. al poc hi serem vora el riu que restarà a la nostra dreta.

Km. 7,6. Creuem el riu Cantó amb l’auxili d’un pont, a l’altre costat de les aigües la senda gira vers a la nostra esquerra i continu orientant les nostres passes vers a l’est. Seguim una mena de pista en desús.

Km. 7,8. Bifurcació. La pista va a parar a uns camps, es el moment d’abandonar-la i prendre el corriol que puja vers a la nostra dreta en diagonal. Marques grogues.

Km. 8,0. Anem a parar a una senda horitzontal, la qual seguirem vers a la nostra esquerra. Les primeres cases del poble son ben visibles i estan a tocar.

Km. 8,3. Ja tornem a ser-hi al punt de partida. Poble de Llagunes.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/parc-de-lalt-pirineu-cami-de-la-serra-de-la-freixa-47952428

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: