PARC DE L’ALT PIRINEU – VOLTA DE LES COMES DE RUBIÓ

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Interessant volta circular que ens porta la cor de la suau però alhora feréstec, salvatge i solitària Coma de Rubió. L’Estanyet es molt petit, poc més d’un bassa. De fet es tracta d’un estany en agut estat d’extinció, ja que per l’efecte de la sedimentació està en el darrer moment de la seva vida geològica.

El fet de que estem en un indret feréstec ens hi demostra que s’han visualitzat l’os bru a les proximitats de l’Estanyet Davall.

Rubió:és un poble del terme municipal de Soriguera, a la comarca del Pallars Sobirà. Pertanyia ja a l’antic terme de Soriguera, abans que aquest s’ampliés amb Estac. Rubió disposà d’una entitat municipal descentralitzada pròpia, heretada de temps pretèrits, que es va suprimir el 1992. És a prop de l’extrem de llevant del terme municipal, a la dreta del barranc de les Comes de Rubió. És el nucli més alt habitat permanentment de Catalunya. Actualment forma una entitat local menor amb junta administrativa pròpia. Segons Joan Coromines, Rubió té el seu origen en un nom propi llatí, degudament evolucionat cap al català medieval: Rubbionis, que esdevé la forma actual per evolució simple. L’església parroquial, dedicada a Sant Salvador depèn de la de Llagunes. Antigament formava part del Vescomtat de Pallars.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps:1 hora 10 minuts

Desnivell:155 metres de pujada i 155 metres de baixada.

Llargària:4 quilòmetres 160 metres

Dificultat:Baixa

Punts d’aigua:font al costat del refugi de les Comes de Rubió.

Punts de referència:* Refugi de les Comes de Rubió * Estanyet Damunt * Estanyet Davall * Roca del Músic * Serra Seca* riu de les Comes de Rubió

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida:Refugi de les Comes de Rubió. Accesible per pista des del poble de Rubió (1,15 h de marxa)

Itinerari:Km. 0,0. Refugi de les Comes de Rubió. Seguim la pista vers al nord – N.O.

Km. 0,31- Trifurcació. Deixem a la nostra esquerra una pista que puja en diagonal i a la nostra dreta una altre que creua el riu i seguim recte per un camí ample o pista en desús, endinsant-nos a la coma en direcció N.O. Cartell indicador. Taques grogues.

Km. 0,79 – camí secundari que surt vers a la nostra esquerra i que ignorem per seguir pujant per la pista en desús, que ja es un camí un xic descarnat, en direcció O.N.O.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 1,1 – Bifurcació. Seguim la senda de la nostra dreta, en principi horitzontal i després fins i tot va perdent alçada, que ens orienta vers el centre de la Coma. Taques grogues. Al poc passem per l’anomenat Estanyet Damunt, el qual sovint està sec i no es perceptible (bassa de desgel)

Km. 1,6 – Estanyet Davall. Bassa permanent de petites dimensions. Ara el senderó es re orienta vers a l’est dibuixant un llarg flanqueig en mig del bosc. Atenció, hi ha molt tronc caigut i a estones costa de seguir el camí correcte. Parar especial atenció a les taques de pintura groga.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2,8 – Roca del Músic. Anem a parar a la pista just en l’indret on la mateixa es bifurca en dos. Cal seguir el trencall de la nostra dreta que baixa de manera directa vers al sud.

Km. 3,3 – Serra Seca. Cruïlla de pistes. Seguim el brancal descendent de la nostra dreta en direcció O.N.O. Cartell indicador. Taques grogues.

Km. 3,8. Creuem el riu de les Comes de Rubió i de seguida coincidim amb el punt quilomètric 0,31, caldrà dons girar vers a la nostra esquerra per dirigir-nos cap al proper refugi.

Km. 4,2 – Refugi de les Comes de Rubió. Final de l’excursió.

FOTO PAKO CRESTAS

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE LA SORTIDA AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/parc-de-lalt-pirineu-volta-de-les-comes-de-rubio-47930863

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: