PARC DE L’ALT PIRINEU – RIALP – CAMÍ DE LA CANERILLA

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Curtíssima excursió que volta d’un extrem a l’altre del poble de Rialp pel costat contrari del riu on hi ha la població. Es un veritable passeig vora el Noguera Pallaresa amb la Font de la Canerilla com a punt destacat que dona nom al periple.

Rialp: (nom oficial) o Rialb (grafia etimològica, l’única admesa i recomanada per l’institut d’estudis catalans i les publicacions de caràcter acadèmic) és una vila  de la comarca del Pallars Sobirà. Sovint és anomenada amb el complement de Noguera davant de l’existència d’altres topònims semblants; de tota manera, Rialb de Noguera també podria generar confusions, atès que la Baronia de Rialb és a la comarca de la Noguera.

Està situada just al sud de la meitat nord de la comarca, o bé al nord de la zona central, a prop i al nord de Sort. La vila és a la dreta de la Noguera Pallaresa, mentre que el terme comprèn la major part de la vall.

FOTO PAKO CRESTAS

El 1969 fou unit al terme antic de Rialb el de Surp, per tal de formar el municipi actual, molt més extens que el primigeni.

L’església parroquial de Rialb, dedicada a la Mare de Déu de Valldeflors, és actualment seu d’una agrupació de parròquies; és una de les quatre localitats de la comarca amb capellà resident, i des d’on s’organitzen els serveis religiosos catòlics de les localitats dels entorns. D’ella depenen també les altres esglésies i capelles de la vila: la deSant Cosme i Sant Damià, la de Santa Caterina, ara en ruïnes, i la de Sant Francesc de Paula.

Temps:35 minuts

Desnivell: 26 metres de pujada i 26 metres de baixada.

Llargària:2 quilòmetres 500 metres

Dificultat:Baixa

Punts d’aigua:Font de la Canerilla.

Punts de referència:* Poble de Rialp * l’esglèsia de Sant Cosme i Sant Damià * Pont de Santa Catalina * Font de la Canerilla * Barranc de la Canerilla * Depuradora de Rialp * pont  de les Vernedes * Poble de Rialp

Punt de partida:Poble de Rialp.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: Km. 0,0 – Poble de Rialp. Des de la plaça on hi ha l’esglèsia de Sant Cosme i Sant Damià anem pel carrer del Raval per girar pel primer carreró ver a la dreta, al fons del qual divisem el pont per creuar el riu.

Km. 0,19 – Pont de Santa Catalina. A l’altre costat de les aigües seguim un corriol vers al nord, tot seguint el voral del riu.

Km. 0,39 – Hi ha un bifurcació. Cartell indicador. Seguim el camí vers a la nostra dreta en direcció S.S.O. Taques grogues.

Km. 0,62 – Font de la Canerilla, que resta al costat del camí. Poc més tard creuem la torrentera seca del Barranc de la Canerilla.

Km. 0,73 – Bifurcació. Deixem a la nostra esquerra un camí que va a parar a un mirador. Seguim tot recte vora el riu en direcció sud.

Km. 1,5 – Depuradora de Rialp. Bifurcació. Cartell indicador. Seguim vers a la nostra dreta per tornar a creuar el riu mitjançant el pont  de les Vernedes. Una vegada a l’altre costat de les aigües seguim la carretera vers a la nostra dreta en direcció nord per tornar al cor del poble.

Km. 2,5 – Poble de Rialp. Final d’aquest breu excursió.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE LA SORTIDA AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/parc-de-lalt-pirineu-railp-cami-de-la-canerilla-47930269

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: