PARC DE L’ALT PIRINEU – TORNAFORT – TOSSAL DE PUIAL

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Més enllà de la petita volta del Bosc de Tornafort, tenim la possibilitat de pujar a aquest agradable mirador que resulta ser el límit occidental de la llarga Serra de Freixa. A part de gaudir de bones vistes panoràmiques generals de la part central de la comarca i en especial de l’enigmàtica i poc conegudes valls situades al sud de la carena, podem divisar vestigis de la guerra civil: trinxeres, petites restes enrunades dels aixoplucs de les tropes, etc … El cim era punt de guaita de les tropes franquistes i un dels punts estratègics del front del Pallars.

Temps: 3 hores 30 minuts per la pujada i la baixada.

Desnivell:644 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària:11 quilòmetres 900 metres

Dificultat:Mitja

Punts d’aigua:Font al mateix poble de Tornafort i als Cóms de Gavernet..

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència:* poble de Tornafort * les Martins * Bosc de la Caella* Mirador de Tornafort * Serrat dels Forats * Els Cóms de Gavernet * Font dels cóms de Gavernet * Llitimoll * Tossal de Puial * Mirador de Tornafort * Poble de Tornafort.

On dormir: Refugi de les Valls de Siarb, al poble de Llagunes. www.refugivalldesiarb.com

Punt de partida:Poble de Tornafort. Accesible per la carretera LV-5131 que neix entre Sort i Montardit de Baix.

Itinerari: Km. 0,0. Sortim del poble de Tornafort per una pista que neix de la mateixa zona d’aparcament que hi ha a l’entrada de la vila i que ens duu vers al sud. Cartell indicador que ens informa l’inici de l’itinerari.

Km. 0,06. Bifurcació. Seguim la pista ascendent de la nostra esquerra. Cartell indicador.

Km. 0,12. Nova bifurcació de pistes, prenem la de la nostra esquerra però al poc trobem un corriol ascendent que abandona la pista i que puja vers a la nostra esquerra fent drecera. Cartell indicador.

Km. 0,18. Trifurcació. Seguim la pista ascendent de la nostra esquerra deixant un doble brancal en forma de “V” a la nostra dreta. Re orientem les nostres passes vers a l’est. Cartell indicador. Taques grogues.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 0,38. Bifurcació. Obviem un camí secundari que se’ns incorpora per la nostra esquerra per seguir recte per la pista principal en direcció S.E. Aquesta zona de bosc es coneguda com les Martins.

Km. 0,61. Deixem la pista i prenen un corriol ascendent que neix a la nostra dreta, al poc creuem una pista en desús de manera transversal, cartell indicador, i seguim pujant pel mig del bosc pel corriol ben marcat. Taques grogues.

Km. 0,72. Anem a parar de nou a la pista que seguirem vers a la nostra dreta en direcció oest. Cartell indicador.

Km. 0,89. Pista descendent que neix a la nostra dreta i que ignorem per seguir recte per terreny molt planer, lleugera pujada, vers a l’oest. Cartell indicador. Taques grogues. Estem al Bosc de la Caella.

Km. 1,4. Mirador de Tornafort. Seguim pujant pel corriol ben marcat que guanya alçada en mig del bosc en direcció sud, tendència S.O. taques grogues. Estem pel tram de bosc conegut com la Roca Llisa

Km. 1,9. Bifurcació de sendes. Seguim el brancal ascendent de la nostra esquerra. Marques grogues. Al guanyar desnivell passem pel tram de bosc conegut com la Roca Corba. Seguim pel corriol ben marcat sense pèrdua possible.

Km. 2,6. Anem a parar a una àmplia pista horitzontal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció est. Taques grogues.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 3.3. Serrat dels Forats. Bifurcació de pistes. Seguim el brancal que neix en diagonal a la nostra dreta en sentit ascendent i re orientant les nostres passes vers a l’oest, tendència S.O. A partir d’aquest moment deixem les marques de pintura grogues. Al poc passem per sota les restes d’instal·lacions de pedres de la guerra, les quals resten a la nostra esquerra.

Km. 4,5. Els Cóms de Gavernet. Corral. Seguim per la pista en suau pujada que ara segueix vers al sud i després de nou vers al S.O.

Km. 4,7. Font dels cóms de Gavernet. Seguim pujant de manera suau per la pista sense pèrdua possible.

Km. 5,7. Llitimoll. Anem a parar dalt de la serra, encara en zona de bosc obert. Bifurcació. Seguim la pista de la nostra esquerra en direcció sud, però al poc (prendre com a referència un piló de ferro testimoni d’una antiga barrera), neix unes roderes o camí vers a la nostra esquerra, que puja directament pel llom vers a l’est, guanyant alçada i anant cada vegada per terreny més obert de rasos. El cim ja resta bastant a prop.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 6,2. Tossal de Puial. 1.930 metres. Restes de trinxeres al mateix cim. Davallem pel mateix camí que em fet per pujar fins al mirador del bosc de Tornafort (punt quilomètric 1,4).

Km. 11,1.Mirador de Tornafort. Seguim baixant, deixarem la pista per la qual hem pujat de davallarem directe per un corriol que neix en direcció nord i que s’endinsa pel bosc. Cartell indicador.

Km. 11,5. Creuem una pista en desús a l’alçada d’un marcat revolt i al trobar-la de nou per segona vegada la seguim vers a la nostra dreta. Cartell indicador.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 11,6. Bifurcació. Seguim la pista descendent de la nostra esquerra en direcció N.N.E. Cartell indicador.

Km. 11,7. Tornem a coincidir amb el punt quilomètric 0,18. Davallem ja vers al nord per terreny ja conegut.

Km. 11,9. Ja tornem a ser al punt de partida. Poble de Tornafort.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/parc-de-lalt-pirineu-tornafort-tossal-de-puial-47931986

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: