PARC DE L’ALT PIRINEU – LLAVORSÍ – CAMÍ D’ARNUI

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Antic camí que ens porta a un conjunt de bordes disperses, totes elles en runes.

Llavorsí: És un municipi situat entre tres grans valls (Vall d’Àneu, Vall de Cardós i la Vallfarrera) i, per tant, és molt muntanyós. Està marcat per les costums de la seva gent i, sobretot, identificat amb el seu riu, la Noguera Pallaresa, on s’hi practiquen diversos esports d’aventura. Llavorsí n’és la capital, però té 6 pobles agregats. Del municipi en depenen tres Entitats Municipals Descentralitzades: Arestui, Baiasca i Montenartró.

Temps:2 hores 30 minuts

Desnivell:345 metres de pujada i 345 metres de baixada

Llargària:4 quilòmetres 520 metres

Dificultat:Baixa – Mitjana

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua:No hi ha cap font ni torrent en tot el periple. Caldrà sortir dons amb l’aigua necessària des del poble de Llavorsí.

Punts de referència:* Poble de Llavorsí * Bosc de Conca * Borda d’Arnui * poble de Llavorsí

Punt de partida:Poble de Llavorsí, ben comunicat per carretera ja que forma part de l’eix vial del centre de la comarca del Pallars Sobirà, a mig camí entre Sort i Esterri d’Àneu.

Itinerari: Km. 0.0. Poble de Llavorsí. Sortim des de la plaça … (situada a la carretera C-13) Cartell indicador. Prenem una mena de carreró estret pavimentat de forta pujada vers a l’oest.

Km. 0,10. Cartell indicador. Bifurcació. Aquí comença el camí de terra que puja vers a la nostra dreta per mig del bosc d’alzines. Taques grogues. Camí evident i ben marcat.

Km. 0.65. Creuem una pista en desús o camí ample de manera transversal. Continuem guanyant alçada en mig del bosc. Taques grogues.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 1,1. Bifurcació. Cartell indicador. Pujarem pel corriol de la nostra dreta. Forta pujada pel mig del bosc. Taques grogues.

Km. 1,5. Passem pel costat de les runes d’una primera borda que resta un xic per sobre nostre a l’esquerra. Seguim pujant pel mig del bosc parant atenció a les marques de pintura groga. Camí ben marcat. Estem travessant l’anomenat Bosc de Conca.

Km. 1,7. Sender que surt vers a la nostra esquerra i que ignorem per seguir pujant pel corriol amb taques gorgues que mica en mica guanya alçada de manera ferma i va modificant la seva orientació, primer vers al O, després cap al S i finalment cap al S.E.

Km. 2,4. Per terreny ja obert, pel mig de prats, trobem les runes d’una primera borda. Seguim de manera quasi horitzontal vers al S.E. per prats d’herba. Taques grogues i traça de corriol.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2,5. Borda d’Arnui, també en runes. Bifurcació de camins. Seguim la senda descendent vers a la nostra esquerra per davalla pel mig del que queda d’un camí envoltat de murs de pedra seca. Poc per sota les bordes tornem a endinsar-nos dins del bosc, el camí es marca de manera clara i perdrem alçada de forma evident. Taques grogues.

Km. 2,8. Falsa bifurcació. Tots dos brancals s’ajunten pocs metres per sota.

Km. 3,1. Runes d’una altre borda que resten a la nostra dreta. Continuem davallant pel mig del bosc per una senda molt ben marcada. Taques grogues.

Km. 3,5. Anem a parar a la cruïlla amb rètol indicador coincidint amb el punt quilomètric 1,1 de la pujada. Davallem desfent les nostres pròpies passes per camí ja conegut.

Km. 4,5. Ja em portat al poble de Llavorsí, donant per finalitzat aquest periple.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/parc-de-lalt-pirineu-cami-darnui-47938651

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: