Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

GISCLARENYS PER LA DOU DEL BASTARENY – BAIXADA PEL SERRAT BLANC

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Gisclareny es un bucòlic poble que gaudeix d’una de les millor vistes panoràmiques vers al Pedraforca, es un indret de postal, de comte, conserva una bellesa primitiva, humil, pregona.

La present excursió es llarga però variada i reconfortant. En ella també descobrim una de les nombroses meravelles naturals de la comarca: La Dou de Bastareny.

A Gisclareny trobarem l’església parroquial del Roser, del segle XVIII.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 4 hores i 50 minuts

Desnivell: 688 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: Mitja – Alta.

Punts d’aigua: Hi trobarem la font Nostra just al principi, també hi ha la Font de la Dou de Bastareny, la Font Vella a prop del Coll de la Bena i també hi ha una font al poble de Gisclareny.

Punts de referència: * Cal Cerdanyola – la Salle Natura * Font Nostra * la Dou de Bastareny * torrent de la Muga * Rec de Murcarols * Salt de Murcarols *  Torrent de Prat de Rei * Runes de Muscarols * Baga de Muscarols * font Vella * Coll de la Bena * Poble de Gisclareny – Església del Roser * barri de Berta * runes del Cal Bisbe * Camps de l’Escriga * Coll de l’Escriga * Sant Martí del Puig * Cal Cerdanyola – la Salle Natura

Punt de partida: Cal Cerdanyola – la Salle Natura. 920 metres. Per arribar-hi des del Racó de l’avi de Guardiola de Berguedà cal agafar la carretera vers a Bagà, entrar al centre de la població, i tot seguint les indicacions prendre una nova carretera secundària en direcció Gisclareny. Just abans de la zona de picnic del Pont de Sant Joan surt a ma dreta una pista forestal (cartell indicador que ens diu que es el camí d’accés a la Dou de Gisclareny), que seguirem fins a Cal Cerdanyola. Zona d’aparcament.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: 0,00 h. Cal Cerdanyola – la Salle Natura. 920 metres. Cartell indicador. Font Nostra. Cal seguir la pista vers a l’oest, al poc trobem una petita drecera (marques de PR verdes i blanques i de GR vermelles i blanques) que evita un primer i proper revolt. En breu tornem a retrobar la pista.

0,04 h. Un camí ascendent neix vers a la nostra dreta, el qual obviarem per continuar per l’ample pista en direcció oest. Rètol indicador.

0,05 h. Creuem les aigües del torrent de la Muga. Runes del Molí del Forat a la nostra dreta.  Seguim per la pista que resulta ser bastant horitzontal.

0,07 h. Rètol indicador. Aquesta vegada neix la senda vers a l’esquerra. L’ignorem igual que l’anterior per continuar per la pista vers a l’oest. Marques verdes i blanques. En aquest punt deixem el GR.

0,12 h. Nova bifurcació al marge esquerra de la pista que ignorem.

0,30 h. A l’alçada d’un revolt on hi ha un pont, trobem la senda que va a la Dou de Bastareny. Cartell indicador. Val la pena pujar-hi per veure el naixement i després tornar de nou a la pista per continuar l’ascensió.

FOTO PAKO CRESTAS

0,40 h. Després de la visita al naixement de la Dou del Bastareny hi serem de nou a la pista, creuem el pont, ignorem el brancal de la dreta i continuem per la pista cap a l’esquerra, o sigui, vers a l’oest novament. Marques verdes i blanques.

0,49 h. Neix un corriol vers a l’esquerra de la pista. Cartell indicador. Deixem la pista i agafem aquest nou camí descendent. Marques verdes i blanques.

0,51 h. Creuem el torrent de la Muga i iniciem la senda ascendent al marge nord de les aigües.

0,56 h. Creuem una nova torrentera que es el Rec de Murcarols. Molt a prop hi ha el Salt de Murcarols.

1,05 h. Creuem una tercera torrentera que es el Torrent de Prat de Rei, seguim pujant per la senda ben marcada i senyalitzada amb pintures verdes i blanques.

1,21 h. Bifurcació a l’alçada d’un petit prat.  Agafem la senda que segueix vers a la dreta, tornant en endinsar-nos al bosc.

FOTO PAKO CRESTAS

1,25 h. Bifurcació. Ignorem la senda de la dreta que davalla per continuar tot recte.

1,27 h. Runes de Muscarols. Anem a parar a una ample pista a l’alçada d’un revolt. Al costat hi ha un gran dipòsit d’aigua. Seguim aquesta nova pista vers a la dreta en direcció oest. Marques verdes i blanques.

1,49 h. En un revolt de la pista surt una doble bifurcació a la nostra dreta. Agafem el segon brancal que ascendeix vers al S.O. Marques verdes i blanques.

2,01 h. Anem a parar a una nova pista transversal que seguirem en diagonal ascendent vers a l’esquerra.

2,05 h. Nova pista transversal que ara seguirem vers a la dreta, també en diagonal ascendent. Cartell indicador. A partir d’aquest punt coincidim amb les marques del GR (vermelles i blanques). Aquest tram de bosc es conegut com la Baga de Muscarols.

2,14 h. Bifurcació. Davant tenim la font Vella. Continuem la senda ascendent de la nostra esquerra.

2,16 h. Coll de la Bena. 1.439 metres. Arribem a l’asfalt i seguim la carretera vers al sud.

2,19 h. Bifurcació. Neix una pista vers a la nostra dreta. Deixem la carretera principal i seguim aquesta nova pista que discorre a tocar del torrent del Coll de la Bena (que gairebé sempre està eixut), en direcció S.E. Marques grogues de la xarxa de camins del Consell Comarcal.

FOTO PAKO CRESTAS

2,45 h. Creuament de pistes i carreteres, seguim el vial ascendent vers a l’est. El petit poblet de Gisclareny ja es ben visible.

3,00 h. Poble de Gisclareny. Església del Roser. 1.351 metres. Retornem per les nostres passes fins a la darrera cruïlla.

3,09 h. Estem de nou a la cruïlla. Cartell indicador. Seguim per la carretera descendent vers a la nostra dreta, o sigui, en direcció N.E. marques grogues.

3,16 h. Zona de picnic. Seguim per la carretera vers a l’oest.

3,17 h. Al marge esquerra de la carretera neix un nou camí ascendent que s’endinsa per les cases del barri de Berta. Cartell indicador. Abandonem l’asfalt i seguim per aquesta nova senda ascendent que de seguida deixa enrere el petit conjunt de cases. Marques grogues.

3,23 h. Creuem una pista en perpendicular. Seguim la senda ascendent en diagonal vers al N.E. Ja al final de la pujada passem per davant de les runes del Cal Bisbe.

3,40 h. Part alta de l’aresta. Anem a parar als Camps de l’Escriga. 1.408 metres. En aquest punt trobem una pista que seguirem vers a la dreta, o sigui, vers a l’est. Primer es horitzontal i després perd alçada de manera suau però constant.

3,55 h. Anem a parar al Coll de l’Escriga, 1.351 metres, al costat de la carretera. Cartell indicador. Sense necessitat d’arribar a l’asfalt, prenem la pista que davalla vers al nord i que s’endinsa dins del bosc. Baixada constant, camí molt marcat. Taques de PR (grogues i blanques).

4,07 h. Falsa bifurcació. Els camins es tornen a ajuntar poc més a baix. La pèrdua de desnivell continua essent constant. Marques PR.

4,30 h. Anem a parar a una pista transversal a l’alçada d’un revolt. Trifurcació. Seguim el brancal del centre, o sigui, el que segueix en lleugera pujada vers al nord. Marques de GR.

4,32 h. Ignorem un senderó descendent que neix a la nostra esquerra. Seguim la pista tot recte.

4,36 h. Sant Martí del Puig, 1.027 metres. Prenem el corriol que neix al costat esquerra de la pista i que torna a perdre alçada de manera constant. Marques de GR.

4,45 h. Anem a parar a la pista per on hem començat l’excursió. Seguim la pista vers a la dreta, o sigui, vers a l’est, per terreny ja conegut.

4,50 h. Ja hi som al punt de partida, Cal Cerdanyola – la Salle Natura, 920 metres, tancant aquest periple circular.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/gisclarenys-per-la-dou-del-bastareny-baixada-pel-serrat-blanc-47913211

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: