GUARDIOLA – BAGÀ – GUARDIOLA

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: tranquil·la i agradable excursió de tarda que ens permet gaudir del primer tram del camí Nicolau i enllaçar les dues poblacions germanes de la zona alta del Berguedà: Guardiola de Berguedà i Bagà.

Podem aprofitar l’excursió per passejar sense preses pels bonics carrerons del cas medieval de Bagà.

Bagà, que va ser una vila dissenyada, conserva un model de casc antic medieval únic a tot Catalunya, amb els carrers rectes i amples, i els seus edificis més destacables són la bella i imponent església de Sant Esteve del segle XIV, el pont de la vila i la Torre de la Portella, sense oblidar la impressionant Plaça Porxada i el Palau dels Pinós.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 1 hora i 35 minuts per tot el recorregut circular.

Desnivell: Inapreciable. Entre ambdues poblacions hi ha una diferència de desnivell de 59 metres.

Dificultat: Baixa

Punts d’aigua: A Bagà hi ha diverses fonts, destaquen les que trobem a les afores de la població, just on deixem el camí Nicolau..

Punts de referència: * Guardiola de Berguedà * Molí del Caso * riu Bastareny * casc medieval de la vila de Bagà * Església de Sant Esteve de Bagà * Creu de Brocà * polígon industrial de Bagà * Barri de Terradelles * riu Bastareny * Guardiola de Berguedà.

Punt de partida: Guardiola de Berguedà. 720 metres. Podem sortir a peu del mateix establiment del Racó de Ca l’avi – Hotel Casa Duaner. Més informació a www.elrecodelavi.com

Itinerari: 0,00 h. Guardiola de Berguedà. 720 metres. Sortim de ca l’avi i pugem pel carrer lateral de forta pujada fins a la carretera lateral. Seguim la mateixa vers a la nostra dreta fins al revolt anterior al pont sobre el riu.

FOTO PAKO CRESTAS

0,08 h. A la banda esquerra del revolt neix el camí. Cartell indicador. Seguir la senda horitzontal i ample vers al N-N.O.

0,15 h. Passem pel costat del Molí del Caso i de seguida trobem un cartell que ens indica que ja hi som al camí Nicolau. Val la pena distreure’s llegint i observant l’ informació del cartell, que ens parla de quina utilitat inicial va tenir el camí i com va ser la seva restauració per a la passejada turística. Seguim el camí en direcció N-N.O. Molt evident

0,21 h. Neix vers a la dreta un camí secundari descendent que obviarem per continuar recte per l’evident camí Nicolau.

0,23 h. Travessem un camí transversal. Seguim vers al N-N.O.

FOTO PAKO CRESTAS

0,32 h. Anem a parar a una petita carretera asfaltada que seguirem vers a la nostra dreta. Cartell indicador. Al poc passem per sota del primer túnel.

0,42 h. Arribem a les proximitats de Bagà, en aquest punt deixem el camí Nicolau i davallem en diagonal vers a la nostra dreta per anar a la zona de fonts i al parc urbà de Bagà, indret molt acollidor i que ens convida a una refrescant pausa.

0,45 h. Creuem el riu Bastareny i ens endinsem al casc medieval de la vila de Bagà.

0,50 h. Església de Sant Esteve de Bagà, cor de la població. 779 metres. Seguim el carrer comercial vers al sud (carrer del Raval), que després es converteix en una Rambla.

0,57 h. Part final de la Rambla del Raval on trobem una reproducció d’un trenet miner. Agafem una pista que surt vers a la nostra esquerra abandonant el passeig. Marques de G.R. (vermelles i blanques).

0,58 h. Passem per davant de la Creu de Brocà. Seguim la pista ample i gairebé horitzontal vers al S.S.E. Marques G.R:

FOTO PAKO CRESTAS

1,00 h. Passem per un pont per sota la carretera de l’Eix del Llobregat.

1,08 h. Unió de pistes. Seguim pel nou brancal vers a la nostra dreta en direcció S.S.E. Marques G.R.

1,10 h. Creuem en perpendicular un camí transversal. Pontet a l’altre costat. Cartell indicador a la cruïlla. Seguim tot recte vers al S-S.O. Continuem per trams molt planers. Ara passem per sobre la zona industrial que resta a la nostra dreta. Fa basarda veure el polígon industrial de Bagà en un avançat estat d’abandonament.

1,14 h. Bifurcació. Seguim pel brancal de l’esquerra.

1,16 h. Ignorem un nou brancal que surt en diagonal vers a la nostra esquerra. Ara iniciem un curt tram de baixada, l’únic significatiu de la secció de retorn de la present excursió. Marques G.R.

1,22 h. Obviem una pista que davalla vers a la nostra dreta i que comunica amb la carretera que es ben propera i visible. Seguim recte, passem per sota un pont que forma part de que resta d’una construcció en runes. Marques de G.R.

1,25 h. Ja entrem als carrers del Barri de Terradelles, seguim pel vial urbà vers al S.S.E.

1,27 h. A ma esquerra neix el camí a Brocà, (cartell indicador), que ignorarem per seguir pel carrer horitzontal orientació S.S.E.

FOTO PAKO CRESTAS

1,32 h. Passem per sota el pont de la carretera de l’eix, que ajunta Terradelles amb la resta de la població. Creuem el riu Bastareny i continuem pel marge de la carretera antiga o interior de Guardiola.

1,35 h. Ja hi som al punt de partida, donant per conclosa l’excursió. Racó de ca l’avi – Casa Duaner. Guardiola de Berguedà. 720 metres

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/guardiola-baga-guardiola-46021552

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: