Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

MORIPOL PEL PLA DE FENERS.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Alternativa més suau per anar a Moripol des de Gósol, però a la vegada no tan distreta com seria la pujada pel Coll de Gósol.

Aquest es un antic camí ral, molt apropiat per fer amb BTT. Com a excursió a peu el millor es combinar les dues excursions, o sigui, pujar pel Coll de Gósol i tornar pel Pla de Feners.

Temps: 1 hora 25 minuts per l’anada i quelcom menys per la tornada.

Desnivell: 229 metres de pujada i 194 de baixada per l’excursió de tornada i l’equivalent a l’inversa pel retorn.

FOTO PAKO CRESTAS

Dificultat: Baixa

Punts d’aigua: Cap. Haurem de dur l’aigua necessària des del punt de partida.

Punts de referència: * Molí de Gósol * Torrent dels Morers * mas de les Serres * Pla de Moniu * Pla de Feners * Despoblat de Moripol.

Accés al punt de partida: Molí de Gósol. 1.340 metres.

  • Des del càmping Repòs de Saldes cal prendre la carretera B-400 fins a Gósol i just a la rotonda d’entrada, on hi ha l’hostal Cal Francisco, prenem la pista asfaltada en direcció Verd – Molí, la qual passa pel costat del cementiri i flanqueja pel peu el turó del Castell de Gósol. Poc mes tard apassa a ser una pista de terra i en bifurca, la que surt vers a l’esquerra en sentit descendent es la que duu al Molí. Cartells indicadors a totes les bifurcacions.
  • Des del càmping Cadí Vacances de Gósol podem anar caminant al Molí, ja que resta a uns 10 minuts de marxa tot seguint el curs del riu i les marques de P.R. Si preferim anar amb vehicle arribarem fins a la pista asfaltada del cementiri i la seguirem vers a l’esquerra, tot seguint les indicacions a les bifurcacions i fent el darrer tram per pista de terra.
FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: 0,00 h. Molí de Gósol. 1.340 metres. Creuar el riu pel pont situat al sud de la construcció. Just passat el pont seguim cap a la nostra esquerra per la pista que discorre al costat de les aigües, curs a vall. Marques blanques i verdes.

0,05 h. Bifurcació. Abandonem la pista que va al costat del riu i seguim el camí que surt a la nostra dreta i que discorre pel costat de marges de murs de pedres. Marques grogues i verdes/blanques.

0,10 h. Anem a parar a una pista que seguim cap a la dreta, després prenem una drecera i el camí abandona l’esmentada pista per retrobar-la poc mes tard. Tot el conjunt discorre per terreny lleugerament ascendent. Marques grogues i verdes/blanques.

0,15 h. Bifurcació amb cartell indicador. Seguim pel trencall que surt a la nostra esquerra. Taques grogues, camí ample i evident, bastant horitzontal en conjunt si be va guanyant alçada. Al poc, creuem el Torrent dels Morers.

FOTO PAKO CRESTAS

0,27 h. Triple bifurcació. 1.410 metres. Continuem per la pista descendent que neix a la nostra esquerra (cadena), abandonant les marques de pintura groga. Passem pel costat del mas de les Serres, que resta a la nostra esquerra. A la cruïlla on hi ha l’accés al mas hi trobem una curiosa bústia groga en mig del bosc, tot penjant d’un arbre. En aquest punt haurem davallat fins als 1.335 metres de desnivell.

0,33 h. Anem a parar a una nova pista, a l’alçada d’un revolt. Continuarem la mateixa vers a la nostra dreta, o sigui, direcció est. La pista es molt planera amb una suavíssima tendència a guanyar desnivell.

0,40 h. A l’alçada d’un nou revolt abandonem la pista principal i seguim tot recte per una altre pista secundària que justament neix en aquest punt. Orientació est.

0,50 h. Pla de Moniu. Nova bifurcació de pistes. Seguim per la que puja vers al nord i que surt a la dreta de la pista de procedència.

0,53 h. Després d’un curt tram de forta pujada neix una nova pista vers a la nostra esquerra, en direcció E.-S.E., que es la que haurem de seguir.

1,00 h. Passem pel costat d’una mena de corral de fusta. Seguim per l’horitzontal pista (puja de manera suau), la qual es va re orientant, gradualment, vers al sud.

FOTO PAKO CRESTAS

1,16 h. Pla de Feners. 1.494 metres. Bifurcació. Seguim tot recte per la pista principal. Boniques vistes sobre el vessant sud del Pedraforca.

1,19 h. Nova bifurcació que obviem a la nostra esquerra. Seguim per la pista principal que es bastant planera, en aquest sector perd alçada de manera suau.

1,22 h. Nova bifurcació. Rètol indicador. Obviem el trencall de la nostra dreta i seguim tot recte. Les runes del poble ja son visibles.

1,25 h. Despoblat de Moripol. 1.375 metres. Final de trajecte.

Retorn: Pel mateix itinerari en sentit invers.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/moripol-pel-pla-de-feners-44601356

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: