Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

EL CADINELL DES DE JOSA DE CADÍ

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: El Cadinell es una solitària i esvelta talaia que vigila eternament el poble de Josa de Cadí i aquesta allunyades valls de la capçalera de l’Alt Urgell. El seu nom prové del diminutiu de Cadí, l’ample i extensa Serra que l’aclapara pel nord i del qual, el Cadinell, sembla una petitíssima reproducció a escala força reduïda.

Cal preveure certes precaucions per la pujada, ja que el terreny te bastant de pendent, malgrat que no es difícil es inclinat, poden rodolar pedres pel propi pas dels excursionistes i les fites no van per l’alternativa més còmoda, si no que la mateixa la trobarem uns 200 metres més a la dreta, però sense cap traça evident de camí marcat, ans al contrari, el pas d’animals a fet que les traces paral·leles proliferin a mig pendent i resulta difícil saber quina es la més apropiada per seguir, caldrà dons un bon instint muntanyenc per no badar.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 1 hora 50 minuts per la pujada i poc més d’una hora i 15 minuts per la baixada.

Desnivell: 715 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: Mitja. Atenció fort pendent a la pujada vers a l’aresta del cim.

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tota la pujada, fet pel qual haurem de dur el líquid necessari des del punt de partida.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * Poble de Josa de Cadi * Església de Santa Maria de Josa * Coll de Jovell  * Costa de la Veda * Cim del Cadinell

  • Des del càmping Repòs Pedraforca, prendrem la carretera B-400 vers a ponent, passant per sota el poble de Saldes, traspassant el Coll de la Trapa, el poble de Gósol i el Coll de la Josa, per arribar a les proximitats del poble de Josa de Cadí, ja a la comarca de l’Alt Urgell.
  • Des del càmping Cadí Vacances anirem al poble de Gósol i tot travessant per la plaça de la vila prendrem la carretera vers al Coll de la Josa i l’altre costat de la collada, davallant per la pròpia carretera direcció Tuixén, anirem a parar al poble de Josa de Cadí, on comença l’excursió.

Itinerari: 0,00 h. Poble de Josa de Cadi. Prendrem el corriol ascendent en direcció N.O. que neix al marge nord de la carretera. Marques de G.R.

0,02 h. Bifurcació. Deixem la pista a ma esquerra i seguim pel corriol ascendent a ma dreta. Marques de G.R. (vermelles i blanques).

0,05 h. Església de Santa Maria de Josa. El corriol creua els camps situats a l’esquena de l’església, o sigui, al nord, i de seguida resta ben marcat el camí. Marques de G.R. comencem una pujada relativament suau però contant en direcció N.O., tot creuant, a la part inicial, una mena de llit de riera seca.

FOTO PAKO CRESTAS

0,48 h. Creuem una pista de manera transversal. El corriol continua ben marcat pel marge oposat de la pista, en direcció O.N.O. i amb marques de pintura de G.R. (vermells i blanques).

0,54 h. El corriol passa a tocar d’un revolt de la pròpia pista que em creuat de manera transversal por abans. Continuem la pujada vers al coll ben visible, ja que ja hi som relativament a prop.

1,00 h. Coll de Jovell. 1.781 metres. Divisòria entre el Cadí i el Cadinell. Bones vistes panoràmiques. Continuem per un corriol relativament poc marcat que neix en un principi vers a l’oest i després es re direcciona vers al S.O. i s’endinsa en el bosc. Fites. El camí va guanyant alçada en un llarg flanqueig transversal.

1,12 h. Costa de la Veda, anem a parar a una mena d’aresta en mig del bosc. Bifurcació. Seguim el corriol vers a la nostra esquerra. Comença ara una pujada molt forta pel mig del bosc per terreny de tarteram de pedra petita i grades mig herboses mig terroses, Hi ha una sèrie de fites que ens conviden a pujar de manera directe (fort pendent) si be es més aconsellable seguir vers a la nostra esquerra i anar a la recerca d’una mena de canal herbosa que també ens duu a la aresta, amb fort pendent, però per un terreny més còmoda, consistent i l’hora més segur. En aquesta segona opció no hi trobem fites.

FOTO PAKO CRESTAS

1,30 h. Ja hi som a dalt de l’aresta que continuarem sense cap mena de dificultat vers a l’est. Traces discontinua de camí i fites esporàdiques.

1,50 h. Cim del Cadinell. 2.112 metres. Excepcionals vistes locals sobre les valls de Tuixén – Lavansa i Josa de Cadí.

Retorn: Pel mateix itinerari en sentit invers.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGARTE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/el-cadinell-44388469

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: