PEDRAFORCA. POLLEGO SUPERIOR DES DE GÓSOL PER LA TARTERA DE GÓSOL.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: L’ascensió al Pedraforca des de Gósol s’ha salvat de l’excessiva massificació que ha patit l’altre banda de la muntanya, o sigui, la tartera de Saldes, i encara en conserva amb la seva cara genuïna: te bastant pedra petita, no està descarnada i la seva pujada es relativament còmoda, si la comparem amb la seva “germana gran”.

Es també més variada i te més desnivell. Això si, caldrà parar especial atenció al tram posterior al Coll de la Cabra per no perdre les marques (hi ha diverses traces paral·leles), sobretot quan travessem aquest sector de baixada.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 3 hores i 5 minuts

Desnivell:  1.107 metres de pujada i l’equivalent de baixada pel retorn.

Dificultat: Alta

Punts d’aigua: No hi ha cap punt d’aigua en tota la pujada. Caldrà dons dur el líquid necessari des del punt de partida.

Punts de referència: * Càmping Cadí Vacances * poble de Gósol * Torrentera de l’Arrubinat * Coll de la Cabra * cota 2.174 m * L’Enforcadura * Pollegó Superior.

FOTO PAKO CRESTAS

Accés al punt de partida: Càmping Cadí Vacances. 1.400 metres.

  • Des del càmping Repòs Pedraforca prendrem la carretera B-400 cap a ponent, tot passant per sota del poble de Saldes i pel Coll de la Trapa. El millor, en aquest cas, es deixar el vehicle al costat de la rotonda d’entrada a Gósol.
  • Des del càmping Cadí Vacances del Gósol ja hi sortirem caminant.

Itinerari: 0,00 h. Càmping Cadí Vacances. 1.400 metres. Sortirem pel vial d’accés en direcció al poble de Gósol fins a la rotonda de Can Francisco.

0,05 h. Des de la rotonda de Can Francisco prenen la carretera d’accés al poble (vers a l’esquerra), però de seguida hi trobem un trencall (vial asfaltat) a la nostra dreta que ens duu vers al nord (direcció a l’antiga oficina de turisme), vorejant per les afores del poble de Gósol.

FOTO PAKO CRESTAS

0,10 h. Bifurcació. Les cases de la part alta del poble de Gósol resten a la nostra esquerra. Seguim l’ample camí en direcció contrària, o sigui, vers a la nostra dreta. Marques de P.R.

5,10 h. Torrentera de l’Arrubinat. El camí travessa aquest camp de còdols que es la pròpia riera que acostuma a estar ben eixuta. Fins aquí el camí era força planer, ara mica en mica va orientant-se vers al N.N.E. i va guanyant alçada. Quan ens endinsem al bosc el camí deixa el llit de la riera i comença una forta pujada. Traça ben marcada, ziga zagues. Marques de P.R.

1,10 h. Coll de la Cabra. 1.937 metres. En aquest punt travessem l’anomenada Serra de la Tossa. S’ha acabat la forta pujada pel bosc. Una vegada travessat el coll passem per sota les canals del Coll de la Cabra, que son el preludi o portal d’entrada a la tartera. Cal anar en especial atenció en seguir correctament les marques, ja que aquest tram d’ascensió fa un llarg flanqueig en tendència ascendent i hi ha punts on trobem traces paral·leles i vegetació baixa que ens poden despistar.

1,55 h. Deixem la linia de bosc, ara el terreny es ample, obert i evident. La senda ben marcada puja ja de manera decidida vers la part central de la tartera.

FOTO PAKO CRESTAS

2,15 h. Mena de Collet situat al costat de la cota 2.174 m. Encarem la part final de la tartera. Pujada constant, bon camí però ferm bellugadís. Marques de P.R. Pugem sempre en tendència a l’est.

2,35 h. L’Enforcadura. 2.356 metres.  Amplíssim coll característic en mig de la forca del Pedraforca. Ara ja encaminarem les nostre passes vers al nord per encarar la canal i les grades que donen accés al cim principal.

3,05 h. Pollegó Superior. 2.506 metres. Elevació màxima del massís del Pedraforca.

Descens: pel mateix itinerari en sentit invers.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’ITINERARI AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/pedraforca-pollego-superior-per-la-tartera-de-gosol-44359294

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: