TORRE DE ARCAS – FONT DE LA MANÇANA I PUNTA DE LA CAMISETA

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Excursió de mitjana durada amb dos part molt diferencials, la primera majoritàriament per pistes bastant planeres, on coincideix el P.R. i la ruta eqüestre, i la segona part (més aviat el terç final) on ja hem de guanyar la pujada final de la Camiseta. Aquest cim, amb aquest nom tant curiós, que forma part de la frontera de la comarca amb les terres dels Ports de Morella, te unes vistes excepcionals.

Temps: comptar de 4 hores 30 minuts a 5 hores per anar i tornar.

Desnivell:538 metres de pujada i 58 metres de baixada per l’anada i l’equivalent a la inversa per la tornada

Llargària:7 quilòmetres 470 metres només anada i l’equivalent per la tornada.

Dificultat:Mitja

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua: Al mateix poble de Torre de Arcas on comença el trajecte just hi ha una font, i també comptem amb la font de la Mançana.

Punts de referència:* poble de Torre de Arcas * Cases de San Bernardo * ermita de San Bernardo * Venta de Sant Nazari * carretera N-232 * Barranc d’Entrefort * Serra de los Sabinasos * Cim de la Camiseta

Accés al punt de partida:Sortim del mateix poble de Torre de Arcas. Cartell indicador just a l’entrada del petit poble que ens informa on comença el P.R.

Itinerari:Km. 0,0 – Sortim del poble de Torre de Arcas per l’anomenada carrer “del Barranco” cartell indicador a la cruïlla. Font a la cantonada.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 0,2 – Passem pel costat de les piscines municipals. Panell informatiu. Seguim recte pel vial asfaltat en direcció S.E.

Km. 0,4 – Cases de San Bernardo. Final del vial asfaltat. Bifurcació. Seguim el brancal de l’esquera. Cartell indicador. Al poc passem pel costat de l’ermita de San Bernardo que resta a la nostra dreta.

Km. 0,68 – Pista que surt en perpendicular a la nostra dreta i que obviem per seguir recte vers a l’est. Marques P.R. i vermelles de la ruta eqüestre.

Km. 1,1 – Bifurcació. Seguim la pista de la nostra esquerra. Tram molt planer conegut com la Venta de Sant Nazari.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 1,5 – Creuem el transversal la carretera N-232. Seguim recte l’altre costat per una pista que continua vers a llevant. Cartell indicador. Marques P.R. i vermelles de la ruta eqüestre.

Km. 1,6 – Trifurcació. Seguim pel vial central. Marques P.R. i vermelles de la ruta eqüestre.

Km. 1,8 – Bifurcació. Seguim per la pista de la nostra esquerra. Cartell indicador. Iniciem una suau baixada vers al N.E.

Km. 2,1 – Vial es desús que se’ns incorpora en diagonal per l’esquerra i que ignorem.

Km. 2,2 – Creuem una pista de manera transversal. Seguim vers al N.E. però de seguida la pista fa un marcat revolt i guanya alçada canviant radicalment d’orientació i re dirigint les nostres passes vers al S, tendència S.O. Marques P.R. i vermelles de la ruta eqüestre.

Km. 2,5 – Creuem el llit normalment sec del Barranc d’Entrefort. Seguim per la pista sense pèrdua possible.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2,9 – Bifurcació. Seguim la pista de la nostra esquerra en direcció E.N.E.

Km. 3,4 – Camí en desús que se’ns incorpora per l’esquerra i que ignorem. La pista fa un canvi d’orientació i es re dirigeix vers al S.E. Ve ara un llarg tram molt planer, sempre per pista, sense pèrdua, on creuem boscos i conreus. Marques P.R. i vermelles de la ruta eqüestre.

Km. 4,6 – Un camí se’ns incorpora per l’esquerra. Seguim recte. Cartell indicador. A partir d’aquest punt també coincidim amb el P.R. que prové de Monroyo.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 5,1 – Bifurcació en forma de “T” en un petit collet. Prenem el camí ascendent de la nostra dreta abandonant el itinerari eqüestre (marques vermelles) i seguint el P.R sense quasi marques. Dirigim dons ara les nostres passes vers al sud per una ample i evident pista.

Km. 5,3 – Bifurcació. La pista de la nostra esquerra duu a la Font de la Mançana (encera lluny) nosaltres continuem pujant per la pista de la nostra dreta vers al sud.

Km. 7,0 – Serra de los Sabinasos. Bifurcació Prenem la pista ascendent de la nostra esquerra. Ja estem molt a prop del cim, el bosc es molt obert i la darrera pujada la fem en mig de rasos. Molt bones vistes panoràmiques.

Km. 7,4 – Cim de la Camiseta, 1.206 metres. Molt bones vistes panoràmiques.

Retorn: Pel mateix itinerari en sentit invers.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/torre-de-arcas-fuente-de-la-mancana-y-punta-de-la-camiseta-20861419

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: