TOSSAL DE RIOLS DES DEL COLL DE LA CREUETA (amb raquetes de neu)

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

Introducció: De les diferents excursions que ens permet l’accés rodat al Coll de la Creueta, hi ha de llargues, com el Puigllançada, i de curtes i singulars com el Tossal de Riols. Aquesta ascensió a aquest petit però altívol cimal, resultarà una bona alternativa per un dia que la neu sigui abundant i vulguem fer una passejada sense pretensions. Apropiada per acomiadar una glacial nit d’hivern, un mes de gener o febrer. Les postes de sol, de vegades, presenten tot el seu esplendor en aquestes ondulades cadenes que a l’època freda, sovint presenten un extraordinari aspecte àrtic.

Als nostres peus, a vista d’àguila, les confortants cases del turístic poble de Castellar de n’Hug, sens dubte un dels pobles més bonics i ben conservats de tot el Pirineu Català.

Punts de referència: * Coll de la Creueta * Coma de l’Home Mort * Collada de Tossal * Tossal de Riols.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 55 minuts.                

Desnivell: 208 metres de pujada i l’equivalent de baixada.             

Dificultat: Baixa.         

Punt de partida: Coll de la Creueta, 1.925 metres.

Accés: El Coll de la Creueta es el punt més alt de la carretera BV – 4031, que enllaça la Pobla de Llillet amb la Collada de Toses, tot passant per Castellar de N’Hug. Degut a la seva alçada, no sempre es transitable o es molt probable que hi calguin cadenes per transitar a ple hivern. No obstant estem en una zona on les màquines llevaneus actuen amb celeritat.                  

On dormir: A l’itinerari no hi ha cap refugi, ni lliure ni guardat. La millor alternativa més propera es l’Alberg de la Closa, al poble de Castellar de N’Hug.  Alçada: 1.400 metres. Obert tot l’any. Servei de restaurant, menjador, bar, WC, dutxes, calefacció central, biblioteca, sala d’estar i habitacions de 3,4,6,8 i 10 places. Informació: Tel. 938.257.016 – http://www.cingles.org.

Descripció itinerari: Des del Coll de la Creueta, prenem la pista que es dibuixa vers al sud i que de seguida fa un revolt per orientar-se cap al N.O. En realitat aquest tram de pista, que acostuma a ser visible o estar marcat malgrat la neu, voreja la cota 1.952 metres, situada a l’oest de la carretera, cota que també podrem pujar directament per anar a parar a la Coma de l’Home Mort, 1.922 metres, punt on trobarem de nou la pista que voreja la primera cota. 

Prendrem la pista que continua vers al sud, al costat esquerra d’una diminuta coma i que es creua amb una altre en perpendicular. Aquesta segons pista que ens barra el pas de manera horitzontal, caldrà seguir-la vers a l’est, en sentit descendent, per descriure un gran revolt i anar a parar a la Collada de Tossal, 1.840 metres, situada sota el cim en qüestió.

Pugem pel vessant nord del cim, per una pendent de moderada – baixa inclinació de curta durada, que no sempre serà practicable amb raquetes. El Tossal de Riols, amb els seus 1.909 metres, es un bon mirador del poble de Castellar de N’Hug. (0,55 h).

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s