PUIGLLANÇADA DES DE COLL DE PAL (amb raquetes de neu)

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Malgrat que anem a uns dels cims més alts i representatius de la alta cadena del nord del Berguedà, la present excursió es una de les menys recomanades de la guia. Es curta, monòtona, l’indret no resulta ser molt agradable a la vista i a més a més aquest llom acostuma a netejar-se ràpid de neu per la seva excessiva exposició al sol i pels vents que sovint castiguen aquestes contrades amb una força intensa. Per acabar d’adobar el tema, la presencia de unes grans torres metàl·liques de la xarxa elèctrica i el impressionant plafó quadrat de l’antena del cim, donen un caire artificial i desangelat a aquest vessant erm de la muntanya.

FOTO PAKO CRESTAS

No obstant estem davant de l’alternativa més curta per pujar a la interessant talaia paisatgística del Puigllançada, tot un mirador de primera categoria que be recompensa l’esforç de la pujada.

Punts de referència: * Coll de Pal * Puigllançada

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 1 hora.             

Desnivell:   304 metres per la pujada i l’equivalent per la baixada.  

Dificultat: Mitja           

Punt de partida: Coll de Pal, 2.104 metres.

FOTO PAKO CRESTAS

Accés: Accessible amb carretera des del poble de Bagà. Abans d’arribar a Bagà passarem per Guardiola de Berga. Bagà es el darrer poble de l’eix del Llobregat, abans d’entrar al túnel de Cadí. Aquesta carretera no sempre es practicable, ja que, després de períodes de grans nevades, queda tancada uns quans dies en  previsió al possible risc d’allaus. No obstant, tan bon punt el risc desapareix, les màquines llevaneus fan ràpidament la seva feina i queda de nou transitable.                  

On dormir: Xalet – Refugi del Coll de Pal. Refugi propietat de la Diputació de Barcelona. 40 places. Situat al cantó dret de la carretera de Bagà a Coll de Pal, al quilòmetre 18, 2 quilòmetres abans de la seva fi. No te places lliures en absència del guarda. Lliteres, flassades, matalassos, WC i dutxes. No te servei de menjars. Contacte: Telèfon mòbil: 637 729 612
Telèfon fixe: 938 238 840

http://www.onsortir.cat/xaletdecolldepal
xaletcolldepal@yahoo.es

Descripció itinerari: Es un itinerari molt uniforme i evident, sense cap mena de secrets. Fins i tot en dies de poca visibilitat tan sols haurem de anar pujant en direcció oest i la mateixa pendent arrodonida del cimal ens durà al punt culminant.

Pujada constant, monòtona i un xic pesada, però malgrat tot relativament curta. La compensació vindrà per la magnífica panoràmica des del cim del Puigllançada, 2.408 metres, (1,00 h), que resulta ser la millor recompensa d’aquesta excursió sense major història.

Baixarem pel mateix itinerari, desfent les passes de la pujada.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: