PIC DE QUARTIULES DES DE LES PLANES DE SON (amb raquetes de neu)

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Bonica, clàssica i relativament curta excursió amb raquetes que no presenta cap mena de perill d’allau. Transcorre per bosc i acaba en un excel·lent mirador com es el Pic de Quartiules. Des del cim divisarem el poble d’Espot molt per sota nostre, enfonsat a la vall situada al sud.

Punts de referència: * Planes de * Riera de Tiller * Clot Gran * Font de les Espanyeres * Palomera * Refugi del Pla de la Font * Coll de Fogueruix * Pic de Quartiules.

Temps: 2 hores i 45 minuts

FOTO PAKO CRESTAS

Desnivell: 664 metres de pujada

Llargària: 4 quilòmetres 810 metres

Dificultat: fàcil

Punt de partida: Les Planes de Son. 1.551 metres.

Accés: Per carretera asfaltada que neix a les proximitats de València d’Àneu i que passa pel pintoresc poble de Son.

FOTO PAKO CRESTAS

On dormir: A mitja pujada hi trobem el refugi guardat del Pla de la Font, però tractant-se d’una excursió curta que es pot fer cotxe-cotxe en mig dia, aconsellem fer nit a Casa Canelo de Rodés, a prop de Rialp. Més informació i reserves: www.refugicasacanelo.com, Tl: 618 02 83 30. Chus i Amaia

Descripció Itinerari: 0,00 h. Des de les Planes de Son travessem els camps nevats que hi ha en direcció Sud, tendència S.O. per anar orientant-nos dins d’una mena de vall boscosa situada al costat del riu. Al poc entrem dins de l’esmentada vall anant sempre pel marge dret de les aigües de la Riera de Tiller. Com coincidim amb un camí d’estiu, acostuma a ser-hi bastant clar el traçat a seguir i gairebé sempre està ben trillat de penjades de raquetes i esquis. Poc a poc el bosc en va obrint i ens tornem a allunyar el riu, guanyant alçada en direcció S.O. i després S. Passem pel Clot Gran i la Font de les Espanyeres (que segurament estarà colgada per la neu). Taques grogues i estaques.

FOTO PAKO CRESTAS

1,30 h. Palomera. Anem a parar a un pla on hi ha una pista. Cartell indicador. Seguim la pista vers a la nostra esquerra vers a l’est, tendència S.E. durant uns metres fins trobar-nos amb un altre cartell indicador. Deixem la pista i pugem pel mig del bosc (taques grogues) en direcció sud.

FOTO PAKO CRESTAS

1,55 h. Refugi del Pla de la Font. 1.999 metres. Veiem una petita coma per terreny obert mancat d’arbres vers al coll. Molt evident. Pugem en direcció sud.

2,15 h. Coll de Fogueruix, 2.108 metres, on ja podem gaudir d’excel·lents vistes panoràmiques. Taula indicadora. Seguim el llom cap a l’est i de seguida pugem pel bosc (terreny un xic empinat per fer amb raquetes però molt fàcil).

FOTO PAKO CRESTAS

2,45 h. Una vegada a dalt del cimal continuem vers al l’. per terreny ja obert fins a culminar el Pic de Quartiules. 2.263 metres.

Descens: pel mateix itinerari en sentit invers.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

FOTO PAKO CRESTAS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: