CAMPIRME DES DE LA PLETA DEL PRAT PER L’ESTANY DE MASCARIDA (amb raquetes de neu)

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

Introducció: Gran ascensió clàssica amb raquetes que ens duu al nord de la comarca on els gruixos de neu estan més que garantits i on hi ha anys que hi son en excés, amb el corresponent risc d’allaus.

El Campirme gaudeix de molt bones vistes panoràmiques i tant al cim com a l’estany de Mascarida hi trobarem vestigis de trinxeres de la guerra civil, ja que durant força temps aquesta zona va ser línia de front al 1938. Malgrat tot, amb la neu, el mes segur es que aquests vestigis restin ben colgats i no siguin visibles.

Punts de referència: * refugi de la Pleta del Prat * Pleta de Gavàs * Torrent de Mascarida * Estany de Mascarida* Coll de Finestres *

Pic de Campirme.

Temps: 1 hora i 50 minuts

Desnivell: 881 metres de pujada

Llargària: 4 quilòmetres i 150 metres

Dificultat: Mitja

Punt de partida: Refugi de la Pleta del Prat. 1.750 metres.

Accés: Per carretera asfaltada de 10 quilòmetres que neix al poble de Tavascan. Atenció, a l’hivern es més que aconsellable dur cadenes pel cotxe.

On dormir: Al refugi de la Pleta, 1.750 metres d’alçada. Situat just al punt d’inici de l’excursió. Guardat. 50 places en 4 habitacions de 10, 14 i 16 places, amb matalàs i mantes. Aigua i llum elèctrica. WC i dutxes. Servei de bar i restaurant. Serveis de forfaits i lloguer de material per a les pistes d’esquí i excursions amb raquetes. Més info: ww.refugipletadelprat.com

Descripció Itinerari: 0,00 h. Sortim des del refugi de la Pleta del Prat i de seguida divisem un cartell indicador que ens informa sobre la direcció a seguir. Es molt simple ja que haurem d’anar paral·lels o per costat del remuntador de la pista d’esquí que enfila per la vall oberta vers al sud, tendència S.O.

0,40 h. A mitja alçada de la pujada hi trobem un planell amb una balisa de colors que ens indiquen el gruix de la neu, estem a la Pleta de Gavàs. Runes de cabanes que possiblement restin cobertes per la neu. Pugem ara per la vall de la nostra dreta al costat del Torrent de Mascarida que acostuma a quedar completament colgada per la neu. Ens anem orientant vers a l’oest, guanyant alçada de manera constant, i després, mica en mica, vers al S.O. A mitja alçada

1,10 h. Estany de Mascarida. On hi ha restes de trinxeres de la guerra i que molt possiblement no seran visibles al estar cobertes per la neu. Flanquegem pel marge esquerra del llac glaçat i guanyem alçada per unes pales a la recerca de l’aresta, sempre en direcció sud. Terreny evident. Una vegada a l’ample aresta seguim la mateixa vers al S.O. fins a arribar a una zona de planúries d’alçada.

1,50 h. El Pic de Campirme, 2.631 metres, molt poc pronunciat, està just al límit sud d’aquesta zona cimera i planera, havent passat prèviament per una inapreciable collet conegut com el Coll de Finestres, 2.625 metres.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: