CAP DEL SOLÀ DE LA COMA D’ORIENT PER EL REFUGI DE L’ESPLÀ (amb raquetes de neu)

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Llarg recorregut que ens permet conèixer amb raquetes les estivacions del massís de Boumort situat a cavall entre els dos Pallars. L’excursió discorre per paratges molt solitaris. No sempre te neu, ja que l’alçada es més baixa (en cap moment assolim els 2.000 metres) i estem a l’extrem sud de la comarca. Caldrà anar dons en èpoques en que hagi precipitat prèviament en cotes relativament baixes. El cim, de nom llarg i difícilment memoritzades, es una mirador local sense excessives pretensions. El millor de tot serà la posta i la sortida de sol des del veritable niu d’àligues on s’emplaça en Refugi i l’ermita de l’Esplà.

Punts de referència: * refugi de l’Esplà *Mata de Coll Pan * Coll Pan *

FOTO PAKO CRESTAS

Coll de Passavent * Carena de Cuberes * lo Pi Sec * Cap del Solà de la Coma d’Orient

Temps: En total quasi 6 hores: 3 hores de pujada al refugi i 2 hores 50 minuts del refugi al cim.

Desnivell: Contant l’aproximació al refugi farem 1.354 metres.

FOTO PAKO CRESTAS

Llargària: 19 quilòmetres 490 metres, dels quals 13,7 son de pujada al refugi i la resta, 5,79 quilòmetres son el trajecte del refugi al cim.

Dificultat: Alta, tenint en compte l’aproximació prèvia al refugi que aconsella fer l’excursió fraccionada en dues jornades.

Punt de partida: Refugi de l’Esplà. 1.523 metres. Situat dalt de l’aresta al punt conegut com el Cap de les Roques de Solguda. Vèrtex geodèsic.

FOTO PAKO CRESTAS

Accés: Per la pista forestal te el seu inici a les proximitats del poble de Gerri de la Sal, en concret al marge oriental del pont que creua el riu de la Noguera Pallaresa en l’accés al poblet de Bresca. Just passat el pont deixem la carretera asfaltada i veurem la pista que surt a la nostra dreta. Cartell indicador. La pista la podrem pujar més o menys estona depenent d’on comença la neu o si ja trobem trams glaçats. La part baixa de la pista acostuma a ser transitable per vehicles, però a partir del moment en que guanya alçada pel Bosc de Pentina va estant en pitjor estat. A l’hivern acostumen a haver-hi despreniments de rocs. La pista es molt llarga, en concret te 13,7 quilòmetres, el que comporta 3 hores llargues d’aproximació si hem de començar a caminar des del principi (riu Major).

On dormir: Al mateix refugi lliure. Capacitat per 6 persones. Matalassos i llitera alçada. Llar de foc, taula i cadires. Llenya a prop.

FOTO PAKO CRESTAS

Descripció Itinerari: 0,00 h. Sortim del refugi de l’Esplà davallant cap a l’est per la pista per la qual haurem aproximat el dia abans durant l’aproximació al refugi.

0,25 h. Mata de Coll Pan. Bifurcació. Seguim la nova pista vers a la dreta en direcció est, allunyant-nos definitivament de les penjades de l’aproximació que haurem fet per pujar al refugi. Tram molt planer.

0,50 h. Coll Pan. Bifurcació en una mena de planell que costa de veure si hi ha molta neu. Atenció. Hi ha una senyal i s’insinua la nova pista secundària que puja vers a la nostra dreta en direcció sud per girar paulatinament vers a l’est de nou. Ens anem enfilant dalt de l’amplíssima aresta on el bosc es molt obert i s’alterna amb prats. Comencem a tenir bones panoràmiques.

FOTO PAKO CRESTAS

1,35 h. Coll de Passavent. Ja estem dalt del llom ben definit. Seguim per la pista vers a llevant. Suau pujada. Estem a la Carena de Cuberes. Al poc flanquegem pel bosc pel vessant obac. Quan divisem a la nostra dreta una mena de collet, es la zona coneguda com lo Pi Sec. Abandonem la pista i pugem pel mig del bosc. Terreny obert, fàcil i evident. Superem el darrer llom del cim que resta a l’esquerra del collet que haurem guanyat després d’abandonar la pista.

2,50 h. Cap del Solà de la Coma d’Orient. 1.917 metres. Final de l’excursió.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

FOTO PAKO CRESTAS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: