Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

CASA MIRALLES – FREIXINET – SANTA SUSANNA – CASA MIRALLES

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Excursió circular que ens comunica amb Santa Susanna que es l’accés al Pantà de Sant Ponç, amb la possibilitat d’allargar al periple amb la visita a l’esmentat pantà. L’anada la fem per pistes de terra i per bosc, tot passant per masos aïllats i el petit poblet de Freixinet. La tornada es fa íntegrament per un vial pavimentat, on els paisatges i les bones vistes ajuden a alleugerir la sempre monotonia de l’asfalt.

Santa Susanna: A l’extrem NE del terme (Riner), prop del Cardener, hi ha la parròquia de Santa Susanna, una caseria de 37 h (2005) que inclou, a més de les masies, xalets de segona residència de gent de Cardona o Manresa. La primitiva església es troba arruïnada, i el 1927 fou bastida la nova vora la carretera, que no passa gaire lluny del camí ral. El lloc és esmentat ja el 1029 i els delmes eren de l’Hospital de Cardona. Al segle XVI hi consta una ferreria i té tradició l’hostal de Can Ponç, situat prop de la gran casa de Xixons (amb la capella de Sant Miquel de Xixons); d’aquí surt un ramal de la carretera de Manresa a Solsona que es dirigeix al pantà de Sant Ponç, un mica més avall de la resclosa hi ha l’antic molí de Xixons. La festa major se celebra per Santa Susanna (11 d’agost), i per Sant Blai (2 de febrer), es fa missa i es reparteix pa beneït.

Temps: 7 a 8 hores de marxa

Desnivell: 422 metres de pujada i l’equivalent de baixada. La cota més alta son els 759 metres i la cota més baixa els 489 metres.

Llargària: 25 quilòmetres i 900 metres.

FOTO PAKO CRESTAS

Dificultat: Alta

Punts d’aigua: Trobem fonts a les entitats de població de Su, Freixinet i Santa Susanna.

Punts de referència: * Casa Miralles * Sant Andreu de Miralles * Camp Gran * La Serra * poble de Su * Santa Maria de Su * Cal Ferrer * carretera LV-3002 * Pas de la Llenya * Mas de la Casanova * Cal Cintet * Serrat del Corral * Cal Ferot * poble de Freixinet – Sant Cristòfol de Freixinet * Vinya de l’Esteve * mas de Solerbrocó * Pla de Solerbrocó * El Vilà * mas de Cal Sait * l’Obaga del Vilà * riu Negre * carretera C-55 * Santa Susanna * carretera C-55 * riu Negre * l’Obaga dels Esbarzers * Els Pedreguers * cases de Trullars * Pla de Villorbina * carretera LV-3002 * La Serra * Casa Miralles.

Accés al punt de partida: Casa Miralles. Establiment de turisme rural. Més info a http://www.casamiralles.com

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: Km. 0,00. Casa Miralles. Prenem la pista d’accés rodat a la finca en direcció nord. Al poc passem pel costat de l’ermita de Sant Andreu de Miralles, seguirem vers a la nostra dreta en direcció E.N.E., continuant per la pista principal d’accés rodat a la finca. A la nostra dreta, molt planer, visualitzem l’anomenat Camp Gran.

Km. 0,56. Bifurcació. Seguim vers a la nostra esquerra deixant de banda la pista que surt en direcció a Fornells. Continuem desfent a peu dons, el que es el camí d’accés rodat a la casa rural.

Km. 1,6. La Serra. Deixem el vial d’accés rodat a Casa Miralles i prenem la pista que surt a la nostra esquerra en direcció N.O.

Km. 2,2. Se’ns incorpora una pista per la nostra dreta. Seguim per l’esquerra en direcció al poble, ja ben proper i visible.

Km. 2,3. Primeres cases del poble de Su, girem vers a la nostra esquerra i ens endinsem al poble per un carrer en suau pujada.

Km. 2,5. Centre del poble. Placeta amb parc infantil. L’esglèsia de Santa Maria de Su resta a ala nostra esquerra. Sortirem del poble tot passant per davant del gran edifici – restaurant de Cal Ferrer.

Km. 2,7. Anem a parar a la carretera LV-3002 que seguirem uns quans metres vers a la nostra esquerra per sortir del poble. Passem per davant del cementiri.

Km. 2,8. A la nostra dreta neixen dues pistes en forma de “V”. Abandonem l’asfalt i seguim per la pista situada més a la dreta, orientant les nostres passes en direcció N.E.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2,9. Passem pel costat d’un dipòsit. Bifurcació. Seguim el brancal de la nostra esquerra en direcció N.E.

Km. 3,5. Pas de la Llenya. Bifurcació. Continuem pel brancal de la nostra dreta i als pocs metres tornem a trobar una nova bifurcació. Agafarem la pista ascendent de la nostra esquerra que re orienta les nostres passes vers al N.E.

Km. 3,8. Brancal que neix a la nostra dreta in que obviem per continuar recte en direcció N.E.

Km. 4,6. Una pista de terra surt vers a la nostra esquerra i a la dreta trobem l’asfalt d’una carretera. Seguim per l’esmentada carretera uns quans metres en direcció N.N.E.

Km. 4,7. Abandonem la carretera i seguim per la pista de terra que neix a la nostra esquerra. Un cartell ens indica que es l’accés al mas de Casanova, per on passarem en breu.

Km. 5,0. Bifurcació. Seguim per la pista principal, més ample i ben conservada, que es la de la nostra esquerra.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 5,2. Un brancal se’ns incorpora en diagonal per la nostra dreta. Seguim tot recte en direcció N.O., al poc passem pel costat del Mas de la Casanova. Seguim la pista recte que passa entre el mas i una edificació adjunta que resta a la seva dreta.

Km. 5,5. Pista en desús que surt a la nostra esquerra i que ignorem per continuar al marge dret d’una mena de riera seca.

Km. 5,9. Proximitats de Cal Cintet. Bifurcació. Agafem la pista de la nostra dreta en lleugera pujada.

Km. 6,0. Estem dalt d’una mena d’altiplà. Un pista planera surt a la nostra esquerra. Atenció es un pista en desús amb el terra ple de llastres rocalloses que costa una mica de veure. Seguim per aquest nou camí en direcció N.N.O. Caminem per l’anomenat Serrat del Corral.

Km. 6,5. Cal Ferot. Continuem recte per la pista en direcció N.O.

Km. 6,7. Anem a parar a una pista transversal que seguirem vers a la nostra dreta. La mateixa dibuixa un revolt i traspassa una mena de riera seca.

Km. 6,9. Brancal que surt vers a la nostra dreta i que es l’accés a una finca particular. Seguim recte en direcció nord.

Km. 7,1. Principi del paviment. Estem en una mena d’urbanització a les afores del poble de Freixinet. Seguim recte pel vial pavimentat.

Km. 7,3. Anem a parar a la carretera asfaltada que seguirem vers a la nostra esquerra per creuar el proper i visible poble de Freixinet.

Km. 7,6. Estem al centre del poble de Freixinet, davant de l’esglèsia de Sant Cristòfol de Freixinet. Seguim per la carretera en direcció nord, per acabar de creuar el poble i sortir de l’agregat de cases.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 7.9. Després d’haver passat per davant del cementiri, abandonem l’asfalt i seguim una pista de terra que neix a la nostra dreta i que re orienta la nostra marxa en direcció est.

Km. 8,4. Vinya de l’Esteve. Bifurcació. Seguim pel brancal de la nostra dreta.

Km. 8,8. Anem a parar al mas de Solerbrocó. Seguim per la pista que surt vers a la nostra dreta en direcció S.S.E. i que es el vial principal d’accés al mas.

Km. 8,9. Pista secundària que neix en perpendicular a la nostra esquerra i que ignorem per seguir tot recte.

Km. 9,4. Anem a parar a un vial asfaltat transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció N.E. Travessem ara l’anomenat Pla de Solerbrocó.

Km. 10,1. El Vilà. Pista descendent que neix a la nostra dreta i que ignorem per seguir tot recte pel vial asfaltat.

Km. 10,5. Deixem a la nostra dreta el vial d’accés al mas de Cal Sait. Passem pel costat d’un dipòsit i juts darrera d’ell trobem una pista de terra a la nostra dreta que es la que haurem de seguir, abandonant el vial asfaltat. Iniciem ara un tram de baixada pel mig del bosc.

Km. 11,5. Bifurcació. Seguim per la pista descendent de la nostra esquerra.

Km. 11,8. Pista que surt a la nostra dreta a l’alçada d’un revolt i que es la que haurem de seguir en sentit descendent i en orientació N.E. Estem al bosc conegut com l’Obaga del Vilà.

Km. 12,0. Anem a parar a una pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en suau baixada.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 12,2. Creuem el riu Negre per sobre un pont. Seguim la pista planera en direcció oest i després nord, per tornar a creuar el riu més tard i iniciar un tram de pujada en diagonal.

Km. 13.0. Anem a parar a la carretera asfaltada que seguirem vers a la nostra dreta en direcció Santa Susanna. Ve ara un tram d’asfalt sense cap mena de pèrdua possible.

Km. 15,5. Passem per sobre la carretera C-55. Rotonda. Seguim vers a l’est.

Km. 15,6. Santa Susanna. Agregat de cases. Nova rotonda on trobem un bar restaurant. Agafem ara el vial asfaltat que neix a la nostra dreta en direcció sud. Cartell que ens indica que es el camí de Trullars, que es per on haurem de tornar.

Km. 15,8. Passem pel costat de l’esglèsia de Santa Susanna que resta a la nostra esquerra. Seguim recte pel vial asfaltat en direcció sud.

Km. 16,2. Bifurcació. Prenem el vial asfaltat de la nostra dreta i passem per sota un pont la carretera C-55. Iniciem ara un tram de baixada constant.

Km. 17,4. Creuem mitjançant un pont el riu Negre. Just després divisem una pista de terra que neix a la nostra esquerra i que ignorem. Seguim per l’estreta carretera asfaltada en suau i constant pujada. Estem en un tram de bosc conegut com l’Obaga dels Esbarzers.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 18,7. Els Pedreguers. Ja estem de nou a la part alta de l’altiplà. Pista de terra que surt vers a la nostra esquerra i que ignorem per seguir sense pèrdua possible pel vial asfaltat en direcció S-S.O.

Km. 19,5. Agregat de cases de Trullars. Seguim pel vial asfaltat amb bones vistes panoràmiques, creuant l’anomenat Pla de Villorbina en direcció S.O.

Km. 22,4. Anem a parar a una carretera més ample, que es la que comunica Su i Freixinet, la qual seguirem vers a la nostra esquerra en direcció sud.

Km. 23,4. Arribem a la carretera LV-3002 que seguirem uns quans metres vers a la nostra esquerra en direcció est.

Km. 23,6. Trobem a ma dreta la pista de terra d’accés a Casa Miralles (cartell indicador). Abandonem la carretera i seguim per la pista vers al S.S.O. Transitarem ja per terreny conegut, ja que coincidim amb l’accés rodat a la casa rural.

Km. 24,3. La Serra. Mas on coincidim amb el trajecte fet a l’inici de l’excursió, que ara desfarem en sentit contrari.

Km. 25,9. Casa Miralles. Final del periple.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

POTS DESCARREGARTE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/casa-miralles-freixinet-sta-susanna-casa-miralles-8510930

FOTO PAKO CRESTAS

Una respuesta a «CASA MIRALLES – FREIXINET – SANTA SUSANNA – CASA MIRALLES»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: