LO TOSSAL DES DE LLESSUI (amb raquetes)

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Tranquil·la excursió per llargs lloms nevats que es realitza en mig de la imatge fantasmagòrica dels remuntadors abandonats del que en el seu dia van ser les pistes d’esquí de Llessui.

El darrer tram al cim te un tram d’aresta molt estètica, fàcil, però un xic aeri on serà millor treure’ns les raquetes per un moment i anar amb l’auxili del piolet i eventualment dels grampons. En cim, molt planer i ample, gaudeix d’unes esplèndides panoràmiques sobre la Vall d’Àssua i la Vall Fosca.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * Edificis abandonats de la cota 1.900 metres de les antigues pistes d’esquí de Llessui * Barranc d’Estanyesso * Barranc del Tamborí * lo Baixantet * Bony d’Altars * Collada d’Altars * Cota 2.450 metres * Lo Tossal

Temps: 2 hores 15 minuts des dels edificis abandonats de la cota 1.900 de les antigues pistes d’esquí de Llessui. Si em de fer la pista d’accés a peu des de les Bordes de Cardós caldrà comptar amb 1 hora i 15 o 30 minuts més de marxa a peu.

Desnivell: Des de la cota 1.900 caldrà remuntar 549 metres de desnivell. Si em de començar a caminar a la part baixa de les antigues pistes d’esquí dons remuntar 950 metres de desnivell.

FOTO PAKO CRESTAS

Llargària: 9 quilòmetres 240 metres des de les Bordes de Cardós, 5,17 dels quals corresponen a la pista que potser podrem fer amb vehicle (depenent de la innivació) i la resta, 4 quilòmetres 70 metres son els corresponents a l’excursió estricta.

Dificultat: Mitja

Punt de partida: Edificis abandonats de les antigues pistes d’esquí de Llessui. 1.900 metros

Accés: Cal arribar al poble de Llessui, passant per Sort. Llessui es el poble més alt de la Vall d’Àssua. Des de Llessui anirem a la part baixa de les antigues pistes d’esquí, on acaba l’asfalt. Estem a la Borda de Cardós. (edificis en runes) creuem el riu del Barranc de Pamano per un pont i pugem per la pista de terra que descriu grans ziga zagues per un vessant conegut com la Costa de Vaqueró. La pista te 5,17 quilòmetres i es transitable en vehicles si la neu ens ho permet. Segurament haurem de deixar el vehicle abans d’arribar a la cota 1.900 metres on trobem un conjunt d’edificacions abandonades. Caminarem més o menys fins al punt inicial depenent de l’estat d’innivació de la pista.

FOTO PAKO CRESTAS

On dormir: Aconsellem fer nit a Casa Canelo de Rodés, a prop de Rialp. Més informació i reserves: www.refugicasacanelo.com, Tl: 618 02 83 30. Amaia

Descripció Itinerari: 0,00 h. Edificis abandonats de la cota 1.900 metres de les antigues pistes d’esquí de Llessui. Continuem poc metres vers a l’oest i de seguida ens situem en el nervi central d’una mena de coma (Barranc d’Estanyesso) que pujarem vers a l’oest per sota de les línies de teleesquís abandonades.

0,20 h. Trobem una pista horitzontal a la part alta de la primera línia de teleesquís, que seguirem vers a la nostra dreta allunyant-nos de les instal·lacions abandonades de l’estació. Seguint la pista horitzontal travessem una coma secundària poc marcada que es la part alta del Barranc del Tamborí.

0,30 h. Al poc deixem la pista i pugem directament per una ample llom en direcció S.O. coneguda com lo Baixantet.

0,45 h. Anem a parar a un llom aresta encara mes ample que seguirem sense pèrdua i per suau i constant pujada en direcció S.O. A la part alta hi trobem un filat.

FOTO PAKO CRESTAS

1,50 h. Arribem al primer cim, (o el flanquegem pel vessant est) el Bony d’Altars, 2.417 metres. Seguim l’aresta cap al sud i traspassem la Collada d’Altars, de 2.404 metres. La pujada que segueix presenta un tram d’aresta ben definit i amb més pendent, on serà aconsellable treure’ns les raquetes i pujar amb piolet.

2,05 h. Cim coronat per una creu. Cota 2.450 metres. Estem a tocar de nou de la part alta de les instal·lacions de les pistes d’esquí abandonades. Seguim el llom, ja ample, tenint cura de les cornises situades a la nostra dreta, fins a coronar el cim més alt.

2,15 h. Lo Tossal, 2.494 metres. Cim més alt de la Serra del rei que delimita el sector sud de la Vall d’Àssua.

Descens: Desfer les passes fins a la cota 2.450 i davallar directament seguint la línia dels teleesquís abandonats i les antigues pistes d’esquí fins als edificis en runes de la cota 1.900 metres.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

FOTO PAKO CRESTAS

Una respuesta a «LO TOSSAL DES DE LLESSUI (amb raquetes)»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: