Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

ROCA CENTELLA DES DE CÀNOVES PEL SERRAT LLARG.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:                   Novament una excursió que considerarem, — tots aquells que ens agraden els camins genuïns de muntanya,— que te un ús excessiu de pistes forestals. Malgrat tot es la tònica general d’aquesta zona de la serralada, si contemplem des de lluny qualsevol dels vessants de la Roca Centella o dels restants cims de les cadenes del Bosc, veurem un veritable filat de xarxes, com una veritable teranyina. Els bosc esquinçat per la ma de l’home, buscant les millores de les comunicacions i l’explotació forestal.

El serrat llarg no es tan llarg com podria donar a entendre el seu nom. Estem davant d’un itinerari poc atraient per l’excés de pistes, però tal vegada amb una llargària justa per situar.-se a mig camí entre la llarga caminada i el còmode passeig.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida:              PLA DE VIALLADRES – CÀNOVES RESIDENCIAL. 422 metres.

Punt d’arribada:     Al mateix punt de partida, tot pujant per la MINA DE CAN VALLS, fins a la ROCA CENTELLA, cim de 1.001 metres d’alçada, i baixant per propi SERRAT LLARG.

Desnivell:              579 metres en sentit ascendent i altres tants en sentit descendent.                

Horari:                  Comptar 3 hores i 30 minuts per fer tota l’excursió.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari:                Just on acaba CÀNOVES RESIDENCIAL, veurem una pista que s’endinsa cap a una zona de conreus i que neix a la dreta de la carretera. La pista voreja als conreus del PLA DE VIALLADRES, deixem un primer trencall a la dreta (0,05), passem per sota l’estesa de una línia d’alta tensió, i encaminem per la pista que ja comença a presentar una pronunciada pujada. Després d’algun revolt trobem un altre trencall, nosaltres continuem per la dreta (0,15 h) (la branca de l’esquerra, que es horitzontal, te una carena), i pujant sense pèrdua anem seguint pista amunt. Entre pinedes, que de mica en mica donen cas a l’alzinar, la pista ressegueix una mena de cadena on en certs indrets l’horitzó s’obre i ens deixa veure més enllà de l’espès bosc. Es LA SERVERA, a 645 metres d’alçada. Davant nostre el boscós i arrodonit llom del SERRAT LLARG. Continuem la pista, deixant de banda tres trencalls a la dreta, i un quart una  mica més a dalt, que presenta un estat d’abandonament, però, per contra, té un marca blava dibuixada a terra. Cal parar atenció ja que aquest serà el punt d’unió entre l’itinerari de pujada i el de baixada. Nosaltres ara continuem per la pista, que aviat deixa de guanyar alçada per flanquejar gairebé en horitzontal pel vessant sud de la muntanya, a vista d’ocell sobre la Vallfigueres. En un moment donat, en un revolt extern, trobem un trencall a la nostra dreta que puja de manera decidida. Es tracta d’una pista en pitjors condicions que de mica en mica es torna en camí. Cal seguir-ho de manera ascendent (per fi pugem després de tan vorejar), i passem pel que resta de la MINA DE CAN VALLS. (1,25 h). Poc més a dalt el camí va a parar a una nova pista en bon estat, que seguirem cap a la esquerra, la qual, després d’un tram bastant horitzontal, es fon amb una altre pista encara en millor estat. Tot seguint recta arribem a una cruïlla de camins. Estem al PLA DE LA BATALLA, 888 m. (1,50 h). Si seguim la cadena cap al sud, podem anar i tornar en cinc minuts del REFUGI ADF. Una estranya construcció que sembla ser una caseta de protecció d’una gran antena. De retorn al PLA DE LA BATALLA, continuem en sentit contrari, o sigui, vers al nord, deixant de banda un nou trencall a la nostra dreta i seguint la pista per terreny obac fins a una esplanada. D’aquí neix un corriol en mig del bosc que, en cinc minuts més, ens deixa dalt de la ROCA CENTELLA. (1.001 m). Vèrtex geodèsic, petits grenys de roca al cim (segurament d’aquí el nom), i bona vista panoràmica del Pla de la Calma i la carena del Sui al Samon, amb el Turó de l’Home de rerefons. (2,00 h).

FOTO PAKO CRESTAS

Desfem les nostres passen vers a l’esplanada, baixem un tros de pista i, al trencall que neix a la nostra esquerra, el prenem per diferenciar les nostres passes de baixada de les passes de pujada. Continuem la pista descendent fins a un lloc, on parant una mica d’atenció, observarem que neix un camí que s’endinsa al bosc. El camí te una fita que indica el principi, neix  a la vora esquerra de la pista, i ell mateix ja ens convida a transitar-ho. Es tracta d’un bonic tram de corriol en mig de bosc (el més llarg i agradable de tota l’excursió), que baixa per SERRAT LLARG i va a parar a la pròpia pista per la qual haurem pujat. Recordem que el trencall amb la taca de pintura blava es el nexe d’unió. Baixem sense pèrdua fins  a CANOVES RESIDENCIAL. (3,30 h)

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Resseguir l’itinerari 13 del mapa parcial

POTS COMPRAR EL MOCADOR DE COLL DEL MONTSENY DE LA COL.LECCIÓ PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/BUFF001

POTS COMPRAR EL MAPA DEL MONTSENY DE PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/MAPA003

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: