Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

BREU HISTORIA DELS ESPORTS DE NEU AL MONTSENY.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

Al Montseny es va celebrar el primer campionat de Catalunya relacionat amb el esports d’hivern, en concret era el I concurs català de luges, i es celebrà al 21 de març del 1909 a la cadena de Matagalls. L’organització va anar a càrrec del Centre Excursionista de Catalunya, i va aplegar al voltant d’una gran tenda plantada, més d’un centenar de persones entre les que havien representants de la premsa esportiva, fotògrafs i fins i tots uns productors de pel·lícula per encàrrec de la barcelonina Sala Mercè.

El primer concurs, amb 21 participants a la prova reina, que consistís en una cursa de luges sobre una pista d’un quilòmetre de longitud, va ser un gran èxit, que tingué força ressò com esdeveniment a nivell esportiu i nacional. La prova en concret es va localitzar al Pla del Cent Sous, sota en Turó d’en Besa, camí a Sant Segimon.

A l’any següent però, les coses no van anar be. Per començar les expectatives, després de l’èxit de la primera edició, van ser força bones: Les II proves del campionat de luges també havien d’incloure altres modalitats, con les curses de bobsleighs i d’esquí, un concurs femení de luges i un altre de parelles. Els entrenaments havien de fer-se durant els tres dies anteriors a la cursa i fins i tot es va habilitar part del mas de Sant Andreu de la Castanya com un refugi per allotjar als participants, premsa i públic en general. Les proves estaven previstes pel 2 de febrer del 1910, però aquesta vegada la manca de neu va troncar el concurs. Un ajornament fins als dies 19 i 20 de març també va desembocar en fracàs, aquesta vegada la neu era present, però també el mal temps que va fer que els traginers de Seva es neguessin a fer pujar les mules fins a Sant Andreu de Castanya, fet que obligà a la suspensió definitiva, no sense que abans deixés de produir-se fortes discussions, alguna agressió i fins i tot l’intervenció de les autoritats locals per restablir l’ordre.

A partir de l’any 1911 els concurs varen començar a fer-se al Pirineu, en concret a Ribes de Freser i a la Molina, restant el Montseny completament oblidat per a properes edicions, això representà la final de la breu història dels esports de neu al massís – com esdeveniment esportiu organitzat, es clar – i també representà la final de l’efímer projecte de rehabilitar Sant Andreu de la Castanya com un refugi permanent.

Autor: PAKO CRESTAS

POTS COMPRAR EL MOCADOR DE COLL DEL MONTSENY DE LA COL.LECCIÓ PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/BUFF001

POTS COMPRAR EL MAPA DEL MONTSENY DE PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/MAPA003

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: