Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

LES MINES DE SANT MARÇAL DES DE COLL BORDORIOL.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:          Curta, còmoda i gratificant excursió que més aviat es tracta d’un passeig. Destaca la conclusió de la mateixa, o sigui, l’arribada i visita de les mines. Tot però està en un estat deplorable d’abandonament. Hi ha restes de rails i fins i tot alguna carreta oxidada. Les pedres, — que van ser tretes de les entranyes de la terra –; formen lletjos marges, fruit d’un temps en que l’estètica i la necessitat d’evitar impactes ecològics no tenien la menor cabuda dins de les inquietuds de la societat.

Caminant per la pista, — passejada que convida a la introspecció –, no ens costarà gaire imaginar la vida i els sentiments d’aquells homes que es ficaven dins de les entranyes de la muntanya, tot arriscant la seva vida (cal tenir en compte que les mesures de seguretat laboral dins d’aquestes excavacions eren del tot precàries, per no dir inexistents). Deurien ser un homes durs, de caràcter agre, que deurien maleir els dies en que el fred, la boira, la humitat o fins i tot la freda neu, els hi rebia fora d’aquest petit infern.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida:     COLL DE BORDORIOL, 1.089 m. Aparcament de vehicles. El coll es troba a 1 quilòmetres i 300 metres després de SANT MARÇAL, en direcció a VILADRAU.

Punt d’arribada:    MINES DE SANT MARÇAL, a 1.310 m.

Desnivell:              221 metres.

Horari:                  45 minuts.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari:                Des del COLL DE BORDORIOL, prenen la carretera com si tornéssim a SANT MARÇAL, i als 100 metres veiem la pista que neix a la nostre dreta, en sentit ascendent, que es la que haurem de prendre. Es tracta d’una pista molt ample i ben marcada que seria transitable per vehicles si no fora per que als pocs metres una cadena ho priva. Al primer revolt deixem a la dreta una bifurcació (pista secundaria en pitjor estat) i continuem sense pèrdua per la pista principal. Al 10 minuts passen per davant d’un corral abandonat. CORRAL D’EN SEGALARS. Mes a dalt, a mig camí, una altre pista secundaria neix cap a la dreta, pista que, per suposat, deixarem de banda.

FOTO PAKO CRESTAS

Ja a les proximitats de les mines la pista descriu un gran revolt on ja son visibles les restes abandonades de l’explotació: una canonada oxidada i el detritus de petites pedres extretes del interior de les cavitats mitjançant cops de pic i explosius. Passat al revolt trobem les MINES DE SANT MARÇAL, indret on finalitza la pista. 1.310 m. (0,45 h).

Descens:     Pel mateix itinerari

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Resseguir l’itinerari 48 del mapa parcial

POTS COMPRAR EL MOCADOR DE COLL DEL MONTSENY DE LA COL.LECCIÓ PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/BUFF001

POTS COMPRAR EL MAPA DEL MONTSENY DE PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/MAPA003

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: