TURÓ DE MONTSORIU DES DEL COLL DE CASTELLAR.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:          El castell de Montsoriu es troba al un dels contraforts de l’estrep del Montseny que baixa de les Agudes. Encimat dalt d’un turó, aquest castell es mostra altívol malgrat el seu estat ruïnós. Segons el Mossèn Verdaguer, es el “guarda-rodes del Montseny”. Farcit de llegendes, fou bastit, segons la tradició, per un antic general que es deia Maús, el qual, defensant la terra contra els forasters, fou batut i emprengué la fugida amb l’ajuda d’un assistents. A la fugida hi perdé al seu assistent que, a mitjanit veié una foguera dalt del cim, s’encaminà, i trobà el seu general. Una vegada retrobats, l’indret de la trobada fundaren el castell. Es castell va ser esmentat a l’any 898. El 1246 Arbúcies i el castell eren propietat del vescomtes de Cabrera.

FOTO PAKO CRESTAS

Com diu mossèn Pere Ribot … “la visió panoràmica des del Montsoriu és enorme: tot el bloc oriental, fantàstic, del Montseny:el Morou, les Agudes, el Turó de l’Home, es copsen d’una ullada. Tota la selva, el Montnegre bell davant, les Guilleries, la mar, la vall verdejant i sensual d’Arbúcies i Breda, el castell d’Hostalric, Girona i una serpent d’argent, la Tordera …”

Punt de partida:     Aparcament a la carretera asfaltada que puja des del trencall que connecta BREDA amb ARBÚCIES, amb la urbanització de FOGUERES DE MONTSORIU. La zona on haurem d’aparcar està una mica abans del COLL DEL CASTELLAR. Rètol indicador a l’inici de la pista per on discorre l’excursió. +/- 450 metres d’altitud.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt d’arribada:     CASTELL i TURÓ DE MONTSORIU. 634 metres.

Desnivell:     184 metres.

Horari: 40 minuts

Itinerari: L’itinerari no te pèrdua, ja que discorre per pista en bon estat i totes les possibles bifurcacions presenten pistes més deteriorades. Tal vegada hi ha rètols indicadors a les principals bifurcacions.

FOTO PAKO CRESTAS

Prenem la pista que puja vers a la dreta i, a la cinquantena de metres, trobem un trencall cap a l’esquerra, també ascendent, que es el que haurem d’agafar (rètol indicador), la pista fa un parell de revolts decidits, deixant de banda dues pistes abandonades a la nostra dreta, per arribar a un creuaments de camins. Aquí hi trobarem una drecera que es millor no agafar, si be està indicada cap a Montsoriu amb taques blanques i grogues. Nosaltres continuem per la pista (esquerra), passant la carena que barra el pas a vehicles. Per la pista també ens indica un rètol, que anem per bon camí. De fet tan la drecera com la pista ens duran al cim, si be aquesta segona alternativa es més còmoda i suau. La pista continua pujant de manera suau, fent una volta circular al turó. Ja bastant a dalt, en un marcat revolt, i tornem a trobar les taques blaves i grogues que ens indiquen la drecera al cim. Com veurem em anat a parar al mateix lloc, si be la pista fent la volta sencera a la muntanya i la drecera discorre tot recte pel bosc. Continuem però per la pista, que en pocs metres ens deixa sota LA TORRE DE LES BRUIXES. 623 metres. Tan sols caldrà continuar per la pròpia pista fins al CASTELL DE MONTSORIU, passant, prèviament, per una insignificant collada intermitja, 618 metres. El castell, a l’hora d’editar el llibre, estava en fase de reconstrucció i tan sols es podia visitar l’exterior. Val la pena, de tornada, pujar a la TORRE DE LES BRUIXES, ja que te la millor panoràmica del propi castell. (0,40 h).

FOTO PAKO CRESTAS

Descens: pel mateix itinerari

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

POTS COMPRAR EL MOCADOR DE COLL DEL MONTSENY DE LA COL.LECCIÓ PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/BUFF001

POTS COMPRAR EL MAPA DEL MONTSENY DE PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/MAPA003

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s