Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

ARAMUNT VELL (PALLARS JUSSÀ)

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

El poble d’Aramunt Vell es troba emplaçat al cim d’un turó de 628 metres, limitat a la part sud pel riu Carreu i a la part oest pel barranc de Mians, a uns 6 km de la Pobla de Segur on hi podem trobar tots els serveis: sanitaris, comercials, ensenyament, etc…, i a uns 20 km de Tremp, capital de la comarca.

Accés: caminant, per un camí que comunica directament el poble vell amb el poble de “Les Eres” o be Aramunt nou, situat 1.200 metres, distància que fàcilment pot fer-se en un 15 minuts, un de l’altre; o amb cotxe, per una pista rural que voreja la muntanya pel nord, camí que arriba fins al peu del castell.

El poble està documentat per primera vegada l’any 959 amb el nom d’Eramonte, i es considera emplaçat en un lloc estratègic, pròxim al camí ral que unia l’Urgell amb França. Es tractava d’un poble murallat que en diferents documents apareix amb el nom de “Castell d’Aramunt”.

Durant el llarg període del s. XV-XVIII, el primitiu nucli murallat va anar creixent i guanyant terreny a la muntanya. A finals del s. XVIII es té notícia de l’existència de dos torres circulars de defensa.

Actualment el poble d’Aramunt Vell està totalment abandonat, essent el municipi habitat més proper el de Les Eres, conegut per tothom com Aramunt Nou.

PAKO CRESTAS

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: