Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

MATAGALLS DES DE VILADRAU PEL TURÓ GROS DEL PUJOL.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Itinerari que transcorre pels enormes espais del nord del Matagalls.

En aquest excursió coneixerem el famós castanyer de les nou branques, tot un icona vegetal molt estimat pels habitants de Viladrau. També pujarem pel bosc “la Goitadora”, entre enormes fagedes, per anar a parar a als suaus plans de dalt de la muntanya. Una molt bona alternativa per pujar a “la creu”, nom amb el qual els viladrauencs coneixen aquesta geganta muntanya. L’explicació es ben evident: Ja des del mateix punt de partida, i malgrat que ens falta 3 hores i mitja per arribar-hi al cim, ja podem veure, des de la llunyania, la creu que el corona. Ens podrem fer així amb la idea de les grans dimensions de la mateixa. Crec que la creu del Matagalls es la creu més gran de totes les creus plantades dalt dels cims del país català.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida: Masia de LA VILA, a les afores de VILADRAU. Situada a uns 900 metres d’alçada aproximadament.

Punt d’arribada: cim del MATAGALLS, 1.696 metres.

Desnivell: 796 metres.    

Horari: 3 hores i 30 minuts.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * MASIA DE LA VILA (A LES AFORES DE VILADRAU) CASTANYER DE LES NOU BRANQUES * MAS DEL PUJOL DE MUNTANYA * CORRAL DEL PUJOL * PLA DE MALATAUP * ROSSSOLES DEL PUJOL * MIRADOR DE LA GOITADORA * GINEBRARS * MATAGALLS.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: Al costat de la pròpia Masia surt la pista forestal orientada cap al sud i degudament indicada, cartell metàl·lic amb taques verda i blanca, que ens indica el camí vers al Pujol de la Muntanya i el Castanyer de les Nou Branques. Seguim la pista sense pèrdua, deixant diverses bifurcacions secundaries a la nostre esquerra (nosaltres sempre anirem  just per sota de l’ampla vall). Valdrà la pena, a la bifurcació del CASTANYER DE LES NOU BRANQUES, de deixar el camí que ens interessa,(que es el que s’orienta al sud), i anar a fer la visita a l’arbre que està molt proper i retornar després sobre les nostres pròpies passes. La pista finalitza al MAS DEL PUJOL DE MUNTANYA (0,50 h). Aquí se’ns presenta un dilema, que per altra banda es irremeiable si volem continuar amb l’excursió, que es que haurem de creuar els jardins privats situats al mig de les edificacions principals i secundaries del Mas. Per precaució haurem de demanar el corresponent permís als propietaris. Es possible, fins i tot, que la porta – reixa que dona accés estigui tancada.

FOTO PAKO CRESTAS

El camí travessa un espai de arbres de ribera. De seguida hi trobem un bifurcació de diversos camins creuats en fora de “X”, nosaltres continuem tot recte, pujant pel mig del bosc per una mena de pista abandonada. Al poc, (1,00 h) després d’un revolt tancat, hi trobem una drecera a la nostra dreta (dues fites al terra), que ens ajudarà a estalviar-nos part de la pista per un bonic corriol ben fressat. Poc després ens torbem de nou la pista (1,10 h), que continuarem vers a la dreta, en sentit ascendent, fins arribar a la clariana del bosc on es localitza el CORRAL DEL PUJOL, 1.110 m. (1,20 h).

FOTO PAKO CRESTAS

Ara el  camí surt per sobre el corral, cap a la dreta, tot seguint unes taques blaves. El seguint, tot passant per uns vessants oberts inclinats de sauló, fins arribar als idíl·lics prats de PLA DE MALATAUP, 1.150 m. (1,35 h). Ara caldrà seguir el camí que s’endinsa en sentit ascendent pel bosc de fagedes, en el brancal que es dirigeix en tendència diagonal vers a l’esquerra. Taques taronges i vermelles. Tornem a creuar una zona oberta de sauló, amb el camí dreçat de manera horitzontal a la forta pendent. Son les anomenades ROSSSOLES DEL PUJOL. Una vegada passat aquest indret, tan bon punt tornem al bosc, trobem una bifurcació de camins. Nosaltres prendrem el de la dreta que puja de manera marcada i decidida pel mig del bosc. A la que el camí comença a dibuixar un flanqueig ascendent cap a la dreta caldrà prendre especial atenció a una nova bifurcació que surt en direcció ascendent al marge dret del camí (taca taronja i vermella dibuixada als arbres), que representa l’inici del nou camí que haurem de prendre per pujar fins al lloms de les altes arestes del cim. De fet, si continuem el camí del flanqueig, anem a parar a un altre corriol força ben marcat, es tracta de l’itinerari de pujada pel Sot de les Cordes (veure fitxa corresponent).

FOTO PAKO CRESTAS

Nosaltres seguirem el fresc camí, pel mig de la fageda, que puja de manera decidida i sempre en tendència cap a l’esquerra. Passem pel mirador de LA GOITADORA (2,25 h) i poc després ja hi som al llom descobert dels GINEBRARS, (2,0 h). Ara tan sols haurem de seguir l’ample llom, sempre cap al S.E, passant alguna que altre cota insignificant i encarant la darrera i suau pujada a la creu del MATAGALLS. 1.696 m (3;30 h).

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Resseguir l’itinerari 60 del mapa parcial

POTS COMPRAR EL MAPA DEL MONTSENY DE PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/MAPA003

POTS COMPRAR EL MOCADOR DE COLL DEL MONTSENY DE LA COL.LECCIÓ PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/BUFF001

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: