TURÓ DE L’HOME DES DE COLL DEL PLA DE PEDRERS, PUJANT PEL CAMI DEL ROC PERET I BAIXADA PER LA CARENA DEL TURÓ GROS O DE PALETREQUES.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Curta excursió un xic atípica, ja que el primer sector de la mateixa comporta un llarg flanqueig per pistes que fins i to perd alçada. No obstant te com a atractiu diversos factors: estem sempre a una alçada considerable (si es te en consideració el prisma global de la serralada del Montseny, es clar); el segon es que es tracta d’un itinerari força solitàri, a excepció del tram que es comú amb la pujada típica des de la Font de Passavets (itinerari anterior), i per últim es permet recórrer el tram de la carena del Turó Gros que no s’ha vist afectat directament per la carretera. Passarem, no obstant, sota la xarxa de filferro que protegeix l’abandonada base militar del Puig Sesolles, trista afectació que ha esquinçat per sempre una de les punxes de la corona del rei de la serralada.

Punt de partida:     PLA PEDRERS, 1.357 metres

Punt d’arribada:     TURÓ DE L’HOME, 1.706 metres.

FOTO PAKO CRESTAS

Desnivell:     Del punt de partida al cim més alt hi ha una diferencia de 349 metres de desnivell, no obstant, cal tenir en compte que durant el transcurs de l’excursió arribem a baixar uns 40 metres per sota el nivell del punt de partida i que a la carena hi ha uns insignificants desnivells intermedis que sumen al voltant de 30 metres més en tots dos sentits, ascendents i descendents.

Horari: 2 hores i 5 minuts.       

Punts de referència: * PLA PEDRERS ROC PERER * SOT DEL MALDEVENTRE * SOT DELS GRÈVOLS * EL PLA DEL POUS *

 POU DEL COMTE * ROCS CREMATS * COLL PREGON * TURO DE L’HOME * COLL PREGON * PUIG SESOLLES * COLLADA FONDA * TURÒ GROS O D’EN PALETREQUES * PLA DE LLIGAMOLTONS * COLL DEL VENT * PLA DE PEDRERS

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari:       El camí neix just on la carretera d’accés al TURO DE L’HOME enllaça amb la pròpia aresta o carena que davalla vers al E-S.E. del cim principal. PLA PEDRERS. 1.357 m. El camí es que prendrem es dibuixa en tendència descendent cap al nord, vers als boscos del vessant orientat a la Vall de Santa Fe. Hi ha un rètol indicador que ens adverteix que està prohibit el trànsit rodat (excepte veïns). El camí perd desnivell de manera molt suau, fa un gran flanqueig, de sobte d’endinsa en la fageda, i el llit del camí acostuma a presentar un bon gruix de fulla morta durant la final de la tardor o a l’hivern. El camí fa un punt d’inflexió en un revolt amb uns rocs característics. Mirador que rep el nom de ROC PERER, 1.332 metres (0:15 h).  Aviat trobem una bifurcació, obviem el camí de l’esquerra que puja de manera accentuada (aquest camí va a parar a la pròpia aresta de cim, en concret al COLL DEL VENT), i continuem el llarg flanqueig horitzontal pel vessant nord de la carena. Passem una torrentera, SOT DEL MALDEVENTRE, veurem per sobre nostre uns grenys rocallosos, coneguts com els ERMARIS DE FONT FOSCA, passem una segona torrentera i més tard una tercera, essent aquesta la que acostuma a dur més aigua de totes tres, SOT DELS GRÈVOLS. Poc després ens trobem en una bifurcació de camins (0:45 h), on coincidim amb l’itinerari anterior (G.R. que comunica la FONT DE PASSAVERS amb el TURÓ DE L’HOME)

Just al prat surt un camí cap a l’esquerra que obviarem i a pocs metres un segons camí fa un altre trencall cap a l’esquerra, que si que prendrem. Passem per sota d’un tarteram i continuem de nou pel bosc tornant-se a imposar de nou la fageda. Poc més tard un clar em el bosc ens deixa veure, per primera vegada, el cim del Turó (aquesta apreciació es vàlida em l’època em que la fageda te fullam). Un revolt deixa de banda una zona oberta coneguda com EL PLA DEL POUS.  

Ara el camí deixa de dibuixar ziga zagues i traça un llarg flanqueig cap al O, amb tendència N.O. A pocs metres per sota el camí deixem les restes del POU DEL COMTE, un xic camuflat pel propi bosc, però amb un estat de conservació de les parts força destacable. Hi ha una mena de collet amb prats verds des de on podem contemplar el ja proper cim. Aquest punt panoràmic que convida a una pausa son els ROCS CREMATS. Continuem pujant suaument, deixant de banda una darrera bifurcació just a les proximitats de la carretera. Quan arribem a l’asfalt som al COLL PREGON, 1.654 m. (1,15 h). Tan sols resta pujar el com final del Turó per les escales que van a parar directament al cim (dreta) o per la pista que li dona la volta tombant per l’esquerra del propi Turó (camí de l’esquerra). TURO DE L’HOME. 1.706 m. (1,20 h)

FOTO PAKO CRESTAS

Davallem de nou al COLL PREGON, tot desfent les nostres passes de la pujada final del cim, (1,25 h), i comencem la travessia de la carena cap a l’est – sud-est. El primer cim es la plataforma de l’antiga base militar. PUIG SESOLLES, 1.668 m., tota la part alta del cim, que va ser completament aplanada per fer la base militar, està vallada, fet pel qual haurem de flanquejar pel vessant nord sota les …., passatge desencisador, i per sort, força planer i breu. El camí gairebé es una pista. De nou a la carena ja tan sols trobarem una traça de senderó, que fins i tot es perd en trams concrets. No cal patir, ja que el terreny bes molt fàcil, obert, i mancat de vegetació més alta que els nostres genolls. Traspassem la diminuta depressió de la COLLADA FONDA, 1.612 m, i pugem a la fita que indica el punt més alt de TURÒ GROS O D’EN PALETREQUES, 1.643 m. (1,45 h). Ara davallem cap al S.E. L’aresta passa a ser un llom, no hi ha camí marcat, tan sols s’insinua a estones, però tot plegat continua essent molt evident. En la baixada creuem el PLA DE LLIGAMOLTONS, una insignificant cota 1.515 i aviat trobem la carretera asfaltada al COLL DEL VENT, 1.464 m (2,05 h)

FOTO PAKO CRESTAS

A partir d’aquest moment seguirem l’asfalt, ja que fins a retrobar-nos amb el punt de partida la pròpia carretera transcorre, literalment, per l’aresta. PLA DE PEDRERS, 1.357 m. (2,25 h).

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Resseguir it. 35 del mapa parcial

POTS COMPRAR EL MAPA DEL MONTSENY DE PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/MAPA003 .

POTS COMPRAR EL MOCADOR DE COLL DEL MONTSENY DE LA COL.LECCIÓ PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/BUFF001

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s