Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

VILAMARA – VOLTA DE VILAMALA

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Excursions per paratges salvatges i molt poc visitats. Camí amb trams aeris on caldrà anar en compte, ja que en dos punts concrets una relliscada pot tenir conseqüències tràgiques. Fora bo poder equipar els dos punt claus i evitar així el perill. Cas que anem amb gent poc avesada al buit es aconsellable dur una petita corda.

Temps: 2 hores 20 minuts

Desnivell: 345 metres de pujada i 345 metres de baixada

Llargària: 5 quilòmetres 340 metres              

Dificultat: Mitja. Atenció trams exposats al buit.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua:  No hi ha cap font en tota la ruta, si va la torrentera de la part baixa de la canal acostuma a portar aigua. Totes maneres es aconsellable dur l’agua necessària per l’excursió des de bon principi.

Punts de referència: * Revolt de Fenerals * Serra de Sòbol * Serrat Llarg. * cota 1.156 metres * Els Encantats * Feixa Llonga * Serrat Llarg * Serrat Llarg * Bauma dels Noguerets * Serrat Llarg * Revolt dels Fenerals.

FOTO PAKO CRESTAS

Accés al punt de partida: Revolt de Fenerals. Es tracta del primer revolt tancat que hi trobem a la carretera que davalla des del Coll de Jou o Coll de la Comarca vers a Solsona (carretera LV-4241b)

Itinerari: Km. 0,0 – Revolt de Fenerals. Prenem la pista, bastant horitzontal amb suau pujada que neix en direcció est. Cadena a l’inici. Marques de G.R.

Km. 0,75 – Serra de Sòbol. Trifurcació. Prenem un corriol que neix vers a la nostra esquerra i davalla en direcció S.O. i S. Fita a la bifurcació. En aquest punt deixem el G.R.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 1,1 – Bifurcació (costa de veure) seguim recte pel camí més evident. La senda que se’ns incorpora per l’esquerra (i que no visualitzarem fàcilment) es per on vindrem a parar a la part final de l’excursió.

Km. 1,5 – Serrat Llarg. El camí fa un revolt i davalla en diagonal per la nostra dreta en direcció N.N.O., orientant-se vers el fons de la canal.

Km. 1,7 – Petita cota 1.156 metres. Agulleta en mig del bosc que ens ofereix una espectacular panoràmica propera de les canals, baumes, agulles i cingles del voltant. Seguim per la pista perdent alçada en mig del bosc. Taques grogues.

Km. 2,3 – Els Encantats. Conjunt de baumes. Creuem la torrentera i seguim pel corriol que ara discorre al marge esquerra de les aigües.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2,6 – Bifurcació. Prenem el corriol de la nostra esquerra separant-nos del llit de la torrentera i pujant per l’anomenada Feixa Llonga que discorre al peu de les imponents parets del Serrat Llarg.

Km. 3,1- Flanquegem l’extrem del Serrat Llarg i continuem pel corriol sota la paret, però re orientant les nostres passes vers al nord, tot entrant a la vall paralel.la. Iniciem dons el flanqueig del que serà el camí de tornada, on hi ha un tram amb pedra nua i estimball als peus, on no torbarem dificultat però si que resulta ser un pas horitzontal i vertiginós d’uns 15 metres. Hi ha unes barres de ferro del que antuvi deuria ser una barana. Graons llaurats a la roca per facilitar el pas.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 4.0 – Bauma dels Noguerets. Iniciem una forta pujada amb dos trams una mica perillosos, el primer es tracta d’una mena de torrentera al marge de la paret on està del tot prohibit relliscar i un segon més amunt on trobem una corda i un passamà antic (Km. 4,2).

Km. 4,3 – Serrat Llarg, coincidim amb un punt quilomètric 1,1. Seguirem el camí ascendent vers a la nostra dreta, caminant ja per terreny recorregut durant l’inici del periple.

Km. 5,3 – Revolt dels Fenerals. Final de l’excursió.

POTS DESCARREGAR EL TRACK AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/volta-de-vilamala-11510367

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: