MATARRANYA – MONROYO – FONT DE LA MANÇANA

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: variada excursió que alterna les part baixes al voltant de Monroyo, bastant planeres i amb conreus, amb la zona ja més de muntanya de la Serra de la Camiseta. Emblemàtica font que be es val tenir-hi un P.R. dedicat a la mateixa.

Temps: 4 hores 30 minuts a 5 hores per anar i tornar.

Desnivell: 300 metres de pujada i 200 de baixada per l’anada i el mateix a la inversa per la tornada.

Llargària: l’anada son 8 quilòmetres 520 metres que haurem de desfer de manera integra per tornar.

FOTO PAKO CRESTAS

Dificultat: Mitja – Alta.

Punts d’aigua: justament trobem punts d’aigua a l’inici i al final de l’excursió. Al poble de Monroyo i a la font de la Mançana.

Punts de referència: * poble de Monroyo – església parroquial de Nostra Senyora de l’Assumpció * Plana Rosa * Trabuco * Barranc del Castell * Barranc de la Clota * Barranc de Entrefort * Mas de Chenolet * El Clot * Font de la Mançana.

Accés al punt de partida: Partim del mateix centre del poble de Monroyo, on trobem l’ església parroquial de Nostra Senyora de l’Assumpció.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: Km. 0,0poble de Monroyo – església parroquial de Nostra Senyora de l’Assumpció. Seguim vers a la nostra dreta pel carrer Muro en direcció E.S.E. cap a les afores de la població.

Km. 0,2 – Bifurcació. Seguim vers a la nostra esquerra sortint la definitivament del poble.

Km. 0,3 – Bifurcació. Seguim el brancal de la dreta en direcció S.S.O. cartell indicador. Marques de P.R. i de la ruta eqüestre (vermelles – grana).

Km. 1,0 – Plana Rosa. Camí a ma esquerra i un segon a ma dreta, ignorem tots ells i seguim recte vers al sud. Taques P.R. i vermelles.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 1,2 – Abandonem la pista i prenem un camí que neix vers a la nostra esquerra. Estaques amb marques del P.R.

Km. 1,8 – Trabuco. Creuem de manera transversal una pista  seguim recte pel corriol amb marques de P.R. i vermelles (ruta eqüestre) vers al nord.

Km. 2,0 – Travessem de manera perpendicular un camí en desús. Al poc trobem un cartell que ens assegura que anem pel camí correcte. Marques P.R. + vermelles.

Km. 2,5 – Anem a parar a una pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció E.S.E. Cartell indicador.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2,6 – Nova bifurcació. Seguim la pista de la nostra dreta en direcció sud. Travessem el Barranc del Castell. Cartell indicador.

Km. 2,7 – Pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra. Cartell indicador. Marques de P.R. i camí eqüestre (vermelles).

Km. 2,8 – Pista en desús que surt vers a la nostra esquerra i que obviem. Al poc creuem el torrent sec del Barranc de la Clota.

Km. 3,4 – Bifurcació. Seguim la pista de la nostra dreta. Marques P.R. i vermelles de la ruta eqüestre.

Km. 3,5 – pista secundària que surt a la nostra dreta i que obviem.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 4,0 – Anem a parar a una ample pista horitzontal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció E, tendència N.E. Atenció, a partir d’aquest punt desapareixen les taques de P.R. i les taques vermelles.

Km. 4,2 – Bifurcació. Prenem la pista en diagonal de la nostra dreta en direcció S.O. perdem una mica d’alçada i al poc creuem el Barranc de Entrefort.

Km. 4,9 – Bifurcació. Deixem a la nostra esquerra un brancal i seguim en direcció est. Suau pujada.

Km. 5,1 – Bifurcació. Seguim la pista ascendent de la nostra dreta en direcció sud, al poc passem pel costat del Mas de Chenolet.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 5,3 – Pista secundària que se’ns incorpora per la dreta. Iniciem un tram de suau pujada en direcció S.S.E.

Km. 5,4 – Bifurcació. Seguim la pista de la nostra dreta. Aquí localitzem una marca solitària del P.R.

Km. 6,4 – Bifurcació. Seguim la pista de la nostra esquerra que puja en direcció S.S.E.

Km. 6,8 – El Clot. Arribem a una mena d’aresta boscosa. Pista transversal que seguirem vers a la nostra dreta en direcció sud.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 7,4 – Nova pista transversal que seguirem vers a la nostra dreta en direcció E.S.E. Cartell indicador. Retrobem les marques del camí eqüestre (vermelles).

Km. 7,8  – Bifurcació en forma de “T” en un petit collet. Prenem el camí ascendent de la nostra dreta abandonant el itinerari eqüestre (marques vermelles) i seguint el P.R sense quasi marques. Caldrà tenir en compte que fins aquest punt haurem de retornar desprès de la pujada al cim de la Camiseta. Dirigim dons ara les nostres passes vers al sud per una ample i evident pista.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 8,1 – Bifurcació. La pista de la nostra esquerra duu a la Font de la Mançana. Cartell indicador. Prenem la mateixa en suau baixada alternant.se amb trams horitzontals.

Km. 8,5 – Font de la Mançana. Punt final de l’excursió.

Retorn: Pel mateix itinerari en sentit invers.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/monroyo-fuente-de-la-mancana-20859187

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s