Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

MATARRANYA – BESEIT (GR8) – CAMÍ DE LES MARRADES- EL PARRISAL

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Llarga i variada excursió que combina el camí natural de Matarranya – Algars, el G.R. 8 i el P.R. de les Moletes d’Arany per finalitzar per la llarga pista asfaltada del Parrissal. De les excursions marcades de la zona es, amb diferència, la més llarga.

Temps: 5 hores 30 minuts.

Desnivell: 709 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària: 18 quilòmetres 830 metres.

Dificultat: Alta

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tot el recorregut.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * Barranc de les Marrades * Mas de Garcia * Costa de la Buixeres * Coll del Ganxo * Runes del Mas del Ganxo * Portella del Perol * Tossal del Tall Nou * Coll de Nogueré * Moletes d’Arany * Roca Foradada de l’Arany * Roca Morera * Coll de la Balanguera * Barranc de la Feixa Estreta * Pla de les Mines * riu Matarranya * Cova de la Dona * pintures rupestres de Fenellasa * Estrets de la Fenellasa * Pàrquing del Barranc de la Fenellasa * Mas de la Lluvia * Mas del Pistón * Mas de Joanet * Mas del Borràs * Vall del Prat * Barranc de les Marrades

Accés al punt de partida: Barranc de les Marrades, accessible per la pista asfaltada que va des del poble de Beseit al Parrissal. El Barranc es situa a uns 3 quilòmetres de Beseit. Marques de G.R. des de la sortida del poble. Just al Barranc, que es on comença l’excursió, el G.R. abandona el vial asfaltat i comença a discórrer per senda.

Itinerari: Km. 0,0Barranc de les Marrades. Deixem la pista pavimentada d’accés al Parrissal i comencem a caminar per la senda que neix vers a l’est seguint el marge esquerra del barranc. Rètol indicador i panell informatiu a la part inicial. Marques de G.R. Pujada molt suau.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 0,15 – Creuem la torrentera seca del barranc. La senda segueix vers a llevant però ara pel marge dret de la vall. Marques G.R.

Km. 0,8 – Mas de Garcia. El corriol va a morir a una pista se seguirem cap a l’est. Marques de G.R.

Km. 1,3 – Trifurcació. Deixem la pista més ample a la nostra dreta i el camí natural (estaca indicadora) a la nostra dreta i iniciem la pujada pel mig del bosc per un sender ascendent, continuant encara en direcció est.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2,1 – Cartell indicador sense bifurcació visible, que ens recorda que estem al G.R.8.

Km. 2,6 – Bifurcació. Seguim pel corriol ascendent de la nostra dreta re orientant les nostres passes vers al nord. Iniciem aquí la Costa de la Buixeres, en constant pujada. Marques G.R.

Km. 3,1 – Traspassem una mena d’aresta i iniciem un flanqueig a mig vessant, pel mig del bosc i pel corriol molt ben marcat, continuant en direcció nord.

Km. 3,7 – Traspassem una segona aresta i seguim amb la mateix tònica: flanqueig a mitja alçada d’un vessant boscós orientat a l’oest, amb tendència ascendent, caminant vers al nord.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 5,1 – Coll del Ganxo, 1.083 metres. Estem dalt de l’aresta boscosa. Seguim per la marcada senda vers al nord. Marques G.R.

Km. 5,4 – Runes del Mas del Ganxo. Bifurcació. Creuem en transversal una senda molt poc marcada per seguir recte. Marques de G.R.

Km. 6,2 – Bifurcació. Seguim el corriol de la nostra esquerra. Marques de G.R.

Km. 7,0 – Portella del Perol. Coll boscós. Seguim pel evident camí amb marques de G.R. vers al E.N.E. Suau però constant pujada.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 8,6 – Bifurcació. Cartell indicador. Deixem a la nostra dreta el P.R. i seguim pujant pel corriol i les marques de G.R. vers al nord.

Km. 8,7 – Tossal del Tall Nou. La senda va a parar a una camí mes ample, pista en desús, que seguirem ja de manera més planera vers al nord.

Km. 9,2 – Coll de Nogueré. Bifurcació. Deixem el G.R. i seguim vers a la nostra dreta cap a les Moletes d’Arany. Cartell indicador. Al poc trobarem les primeres marques del P.R. Re orientem les nostres passes vers a l’oest i desprès cap al S.O. seguint per la part alta de la serra, sense vistes panoràmiques per culpa del bosc.

Km. 10,9 – Roca Foradada de l’Arany, situada al marge esquerra del camí. Continuem vers al sud ara ja perdent alçada de manera clara. Sender marcat. P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 11,4 – Roca Morera. Deixem l’aresta i davallem vers al nord pel mig del bosc. Marcat descens.

Km. 12,0 – Hi som de nou a l’aresta de manera momentània. Bifurcació. Seguim el corriol descendent de la nostra dreta. Marques de P.R.

Km. 12,1 – Anem a parar a un camí més ample que seguirem vers al E.N.E. perdent alçada.

Km. 12,2. Bifurcació. Cartell indicador. Seguim la senda de la nostra esquerra, guanyant fins i tot una mica d’alçada i passant al costat d’una corral en runes, re orientant les nostres passes vers al N.N.O.

Km. 12,3 – Coll de la Balanguera que traspassem per davallar per la senda que hi ha l’altre costat i que perd alçada vers a ponent. Marques de P.R. Forta baixada inicial que desprès es suavitza per fer una flanquejos en diagonal a mitja vessant.

Km. 13,3 – Bifurcació. Seguim per la senda descendent de la nostra dreta. Atenció, primer tram on es fàcil relliscar pel tipus de ferm. Baixada en ziga-zagues.

Km. 13,6 – Traspassem una mena d’aresta, canviant radicalment el sentit de la marxa. Continuarem perdent alçada, però ara per la part obaga de l’aresta i vers al N.E.

Km. 13,9 – Unió de camins. Estem al Barranc de la Feixa Estreta. Seguim davallant vers a l’esquerra en direcció oest. Marques P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 14,4 – Pla de les Mines. Zona de pícnic. Estem a tocar del riu Matarranya. Seguim l’ample pista que hi trobem a partir d’aquest punt vers a la nostra dreta en direcció N.O.

Km. 14,5 – Cova de la Dona, que resta a la nostra esquerra. Cartell indicador. Seguim per la pista sense pèrdua vers al nord.

Km. 14,8 – Desprès de passar per sota un túnel trobem un cartell indicador que ens informa de la proximitat de les pintures rupestres de Fenellasa, situades a la nostra esquerra a l’altre costat de les aigües del riu que podrem creuar gràcies a l’existència d’un pontet. Visita obligatòria. Desprès de veure les pintures seguirem per la pista principal vers al nord.

Km. 15,0 – Passem per una altre túnel, estem als anomenats Estrets de la Fenellasa.

Km. 15,2 – Pàrquing del Barranc de la Fenellasa. A partir d’aquest punt coincidim amb la pista transitable per vehicles que va sempre pel fons de la vall vers al nord al costat de les aigües del riu Matarranya que sempre resta a la nostra esquerra. En certs trams fa bonics gorgs i zones de piscines naturals visualment molt atractives i fotogèniques. Seguim ja sense cap més problemes l’ample pista passant pel costat del Mas de la Lluvia, el Mas del Pistón, el Mas de Joanet i el Mas del Borràs.

Km. 17,8 – Vall del Prat. Unió de pistes. Zona d’aparcament. Seguim recte vers al nord pel vial principal que a partir d’aquest punt ja està asfaltat.

Km. 18,8 – Barranc de les Marrades. Final d’aquest llarg periple.

POTS DESCARREGARTE EL TRACKDE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/beceite-gr8-camino-de-les-marrades-el-parrizal-20859010

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: