MATARRANYA – RUTA DE LES ROQUES DEL MASMUT

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Les moles de Masmut son el conjunt de roques solitàries més capritxoses i espectaculars de la Matarranya. Aquest itinerari els hi dona la volta, el que ens farà veure que aquestes moles semblen un castell inexpugnable les miris per on les miris. Un terreny reservat als escaladors, on els excursionistes s’han de conformar amb donar-li aquesta gran volta, atractiva i variada, que ens fa conèixer tot el conjunt al anar-lo envoltant.

Temps: 3 hores 30 minuts

Desnivell: 323 metres de pujada i 323 metres de baixada.

FOTO PAKO CRESTAS

Llargària: 10 quilòmetres 920 metres

Dificultat: Mitja – Alta

Punts d’aigua: Hi ha una font a prop del Mas del Peret, però no podem comptar-hi amb ella. A la part inicial del trajecte, a la zona de pícnic, hi ha una font connectada a la xarxa d’aigua potable del poble de Penya roja de Tastavins.

Punts de referència: * Penya roja de Tastavins * Bassa o dipòsit de Sant Miquel * Coll de Borfa * Roques de Masmut * Los Atangasos * riu de los Prados * riu de los Prados * Masia del Peret * Mas de Amargos * Mas de Toto * Bassa o dipòsit de Sant Miquel * Penya roja de Tastavins.

FOTO PAKO CRESTAS

Accés al punt de partida: Inici de la pista d’accés a les Roques de Masmut, a la part alta del poble de Penya roja de Tastavins. Al mateix poble hi ha cartells que ens indiquen la direcció correcte a seguir per arribar-hi a l’inici d’aquesta pista.

Itinerari: Km. 0,0 – Font i zona de pícnic situada a la part alta del poble de Penya roja de Tastavins. Final del vial asfaltat. Seguim per l’ample pista de terra de suau pujada sempre vers al S.E. Maques de P.R.

Km. 1,0 – Bassa o dipòsit de Sant Miquel. Que resta a la dreta de la pista. Seguim pujant recte per l’ample pista vers al S.E.

Km. 1,5 – Pista que neix vers a la nostra esquerra i que ignorem. Cartell indicador.

FOTO PAKO CRESTAS

Km.1,6 – Pista que neix vers a la nostra dreta i que ignorem. Cartell indicador. Marques P.R.

Km. 2,4 – Coll de Borfa, 934 metres. Espectaculars vistes de les Roques de Masmut. Bifurcació. Cartell indicador. Si seguim pista amunt podem anar al mirador i tornar a baixar, per fer la volta de les moles seguirem per corriol que continua tot recte vers al E.S.E. iniciant una pronunciada baixada. Marques P.R.

Km. 3,3 – Los Atangasos. Traspassem una mena d’aresta, el camí canvia d’orientació i davallem vers al S.S.E. corriol ben marcat i evident. Marques P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 4,8 – Creuen el riu de los Prados sense auxili de pont (en aquest tram acostuma a estar ben eixut). Seguim per la senda ben marcada vers a l’est.

Km. 5,0 – Anem a para a una ample pista que seguirem vers a la nostra esquerra, en direcció nord, alternant zones completament planeres amb suaus baixades. Cartell indicador a la cruïlla.

Km. 7,4 – La pista creua el riu situant-se al marge esquerra del llit de les aigües del riu de los Prados i allunyant-se d’aquest descrivint una diagonal ascendent vers al N.O.

Km. 7,7 – Unió de pistes. Seguim vers a la nostra esquerra guanyant alçada en direcció O.N.O. cartell indicador a la cruïlla.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 8,0 – Masia del Peret. Font al marge esquerra de la pista, però que acostuma a estar seca o amb l’aigua estancada. Seguim per la pista guanyant alçada de manera constant vers a ponent.

Km. 8,5 – Pista en desús que deixem a la nostra esquerra per continuar per la pista principal que descriu un revolt ascendent.

Km. 8,6 – camí que se’ns incorpora per l’esquerra i que en realitat es la pista que em obviat abans. Tornem a ignorar-la i seguim pujant per la pista principal vers a l’oest.

Km. 8,9 – Proximitats del Mas de Amargos. Camí secundari que se’ns incorpora per l’esquerra  que ignorem.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 9,1 – Traspassem una mena de collet. Trifurcació. Seguim pel camí del mig que comença a perdre alçada, deixant un brancal a la dreta i un altre a l’esquerra. Cartell indicador. Marques de P.R.

Km. 9,2 – Proximitats del Mas de Toto. Camí secundari en desús que se’ns incorpora per l’esquerra i que ignorem. Seguim recte vers al N.O i desprès cap a l’oest. Marques P.R.

Km. 9,9 – Anem a parar a una pista transversal, coincidint amb el punt quilomètric 1,0, o sigui que hi som de nou a la Bassa o dipòsit de Sant Miquel. Seguim dons vers a la nostra esquerra en sentit descendent i cap al N.O. per terreny ja conegut per tornar al punt de partida.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 10,9 – Font i zona de pícnic situada a la part alta del poble de Penya roja de Tastavins. Final del periple.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/vuelta-a-las-rocas-del-masmut-30720446

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: