SANT MATEU DES DE VALLROMANES.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Aquesta excursió ens mostra el vessant NO de les muntanyes que coronen Sant Mateu. Amb sort podrem coincidir amb el darrer ramat d’ovelles d’aquesta serralada.

Sant Vicenç de Vallromanes:El lloc pertanyé al terme del castell de Sant Miquel de Montornès, les ruïnes del qual s’enlairen a 413 m alt al límit amb el terme de Montornès del Vallès, municipi del qual formà part fins el 1934.

El Castell de Sant Miquel de Montornès (O castell de Montornès) és l’antic castell del municipi de Vallromanes (Vallès Oriental), al cim d’un turó, contrafort N de la Serralada Litoral, que limita aquest terme amb el de Montornès del Vallès. El castell, del qual es conserven algunes restes, és esmentat ja el 1108. El seu terme comprenia les parròquies de Montornès i de Vallromanes. A la baixa edat mitjana també en depenia el terme d’Alella (Maresme). Els seus senyors foren els Montornès i, des del s XVII, els Taverner, després comtes de Darnius. El comte de Darnius reconstruí el 1718 la torre Tavernera, antiga domus del terme que succeí l’enderrocat castell com a centre de la senyoria.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps:3 hores

Desnivell:338 metres de pujada i l’equivalent de baixada

Llargària:10 quilòmetres 930 metres.

Dificultat:Mitja

Punts d’aigua:Durant la pujada hi trobem la font de Can Manet i durant la baixada hi trobem la font de Can Gurguí.

Punts de referència:* Església de Sant Vicenç de Vallromanes * riera del Vallromanes * torrent dels Mussols * urbanització de Can Tàvec * Can Guerrero * Coll de Forns * riera d’Ardenya * Cal Pere Mataró * molí d’en Cuquet * Can Miqueló Nou * riera de l’Ardenya * font de Can Manet * Can Valent * Creu d’en Boquet *  Pla de la Molinera * mas de Bernadó * La Vinya Morta * Sant Mateu * Plans de Sant Mateu * Can Riera * Can Gallemí * Coll de Can Gurguí * boscos de Can Gurguí * Font de Can Gurgí * Can Bórrec * Can Lairet * Can Barraquer * Riera de Vallromanes * Sant Vicenç de Vallromanes.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida:0,00 h. Església de Sant Vicenç de Vallromanes. 173 metres. Seguim pel marge dret de la riera pel vial asfaltat en direcció E.S.E. travessant pel centre del poble.

0,05 h. Acaba el tram asfaltat i seguim per l’ample pista de terra que discorre paral·lela a la riera del Vallromanes que resta a tocar a la nostra esquerra.

0,07 h. Deixem a la nostra esquerra la pista d’accés a la urbanitzaciól ’Oasis i Tabac-Park. Seguim tot recte per l’ample pista vers a l’E.S.E.

0,15 h. Bifurcació. Seguim per la pista més ample paral·lela a la riera, o sigui, la de l’esquerra.

0,22 h. Deixem la pista principal, creuem la riera (gairebé sempre eixuta) i pugem per una pista més estreta vers a la nostra esquerra i que remunta els primers metres pel torrent dels Mussols (també eixut).

0,28 h. Anem a parar a l’asfalt de la urbanització de Can Tàvec on seguirem pel vial ascendent de la nostra dreta.

0,32 h. A l’alçada d’un revolt seguim vers a la nostra dreta per un vial horitzontal que passa per davant de l’edificació de Can Guerrero. Seguim per l’anomenada Avinguda de Vilassar de Dalt on deixem l’asfalt i tornem a caminar sobre terra, al poc guanyem alçada de manera constant en direcció S.E. i després est.

FOTO PAKO CRESTAS

0,42 h. Coll de Forns, 259 metres. Bifurcació de pistes. A la dreta hi ha una entrada a una casa particular, tal com baixem, als poc metres, neix un brancal vers a la nostra dreta. Nosaltres perdem alçada per la pista que davalla a l’esquerra en direcció N.-N.E

0,45 h. A mitja baixada surt un camí vers a la nostra esquerra que obviem per continuar davallant per la pista principal. Al poc la pista dibuixa un revolt, ens apropem al llit de la riera.

0,49 h. Creuem la riera d’Ardenya mitjançant un petit pontet. La pista gira vers a la nostra dreta.

0,50 h. Se’ns incorpora una pista per la nostra esquerra. Seguim en direcció est. Davant nostre, a l’esquerra, resta la finca de Cal Pere Mataró.

0,51 h. Neix un brancal vers a la nostra esquerra que ignorem. Balisa a la cruïlla que ens indica que hi som a la ruta de Céllecs. Seguim tot recte per la pista vers a llevant. Passem per les proximitats del molí d’en Cuquet que resta a la nostra dreta.

0,56 h. Trencall vers a la nostra dreta que ignorem per seguir per la pista principal en direcció est.

FOTO PAKO CRESTAS

0,57 h. Nou trencall a la nostra dreta que ignorem. A la nostra esquerra divisem el mas de Can Miqueló Nou.

1,01 h. Creuem de nou la riera de l’Ardenya i ens quedarem al marge dret de les aigües. Seguim per la pista principal guanyant alçada de manera suau.

1,06 h. Bifurcació. Trencall vers a la nostra esquerra que ignorem. Al poc passem pel costat de la font de Can Manet que queda a la nostra esquerra. Mica en mica la pista, ample i sense pèrdua, guanya alçada de manera més accentuada.

1,10 h. Bifurcació. Balisa indicadora. Seguim vers a la nostra esquerra resseguint el revolt i guanyant alçada. Deixem a la nostra dreta l’entrada de Can Valent.

1,23 h. Creu d’en Boquet. 360 metres. Important nus de pistes. Seguim vers a la nostra dreta en direcció S-S.O. A partir d’aquest punt coincidim amb les marques del G.R. (vermelles i blanques). Ample pista que acostuma a ser transitada per vehicles.

1,35 h. Un brancal neix en diagonal descendent vers a la nostra dreta que ignorem per seguir tot recte per l’ample pista principal. Al poc creuem el Pla de la Molinera.

FOTO PAKO CRESTAS

1,43 h. Passem pel costat del mas de Bernadó que queda a la nostra esquerra, al poc neix un brancal també a l’esquerra que ignorem. Seguim per la pista principal. G.R.

1,49 h. La Vinya Morta. Bifurcació. A la nostra esquerra hi ha unes grans antenes. Seguim pel brancal de la nostra dreta deixant l’ample pista principal. Cadena. Marques de G.R.

1,51 h. Neix un camí ascendent en diagonal vers a la nostra esquerra. Deixem la pista amb marques de GR i pugem per aquest camí ascendent pel mig del bosc.

1,58 h. Sant Mateu. 500 metres. Anem a parar de dret davant de l’església. Seguim vers a la nostra esquerra per una pista horitzontal en direcció O.-S.O.

2,01 h. Plans de Sant Mateu. Bifurcació. Neix a la nostra esquerra un brancal que ignorem per seguir recte en direcció N.O. tornem a coincidir amb les marques de GR

2,03 h. Bifurcació. Seguim pel brancal perpendicular que surt vers a la nostra dreta, perdent alçada. Marques de GR.

2,04 h. Nova pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra passant pel costat del gran mas de Can Riera que resta a la nostra dreta.

2,07 h. Doble brancal a la nostra dreta (cadena) que ignorem. La pista es transforma en corriol, passem pel costat de Can Gallemí i comencem a perdre alçada. Marques de GR. Atenció, malgrat que hi ha una barrera de fusta a l’inici del camí per evitar que passin BTT, aquest tram estret es fa servir com trialera. Prendre precaucions al baixar davant del risc de ser atropellats.

FOTO PAKO CRESTAS

2,21 h. Final de la trialera de baixada. Anem a parar de nou a l’ample pista que seguirem vers a la nostra dreta en direcció N.O.

2,22 h. Coll de Can Gurguí, 349 metres. Important nus de pistes. Seguim vers a la nostra dreta per la pista descendent que ens reorienta les nostres passes vers al N.E. A partir d’aquest punt tornem a deixar les senyalitzacions del GR. Travessem els boscos de Can Gurguí.

2,28 h. Un brancal secundari neix en diagonal a la nostra esquerra, el qual ignorem.

2,30 h. Brancal secundari ascendent vers a la nostra dreta que també ignorem per seguir perdent alçada per la pista principal.

2,32 h. Font de Can Gurgí. Bifurcació. Seguim per la pista de l’esquerra que continua perdent alçada i que passa per davant del mas de Can Gurguí Gros.

2,38 h. Un camí  que obviem neix a la nostra esquerra. Seguim perdent alçada vers al N.O.

2,42 h. Bifurcació. Seguim ver a la nostra esquerra. Passem pel costat dels masos de Can Bórrec, Can Lairet i Can Barraquer.

2,48 h. Riera de Vallromanes. Anem a parar al punt on hem abandonat aquesta ample pista durant la pujada, coincidint dons amb el trajecte ja conegut que seguirem ara en direcció contrària, o sigui, vers al oest fins al punt de partida.

3,00 h. Sant Vicenç de Vallromanes. 173 metres. Donem per finalitzada la excursió.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/sant-mateu-des-de-vallromanes-49825083

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: