ROQUES D’EN TONI DES D’ ÒRRIUS.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Excursió amb un relatiu contrast entre la pujada del poble fins a la Plana del Fum, que discorre per paratges molt tranquils, i la zona de pistes forestals planeres de la part alta, que ens duu a les Roques d’en Toni, i que resulten ser-hi força més transitades.

Temps:1 hora 25 minuts per l’anada i poc més d’una hora per la tornada.

Desnivell:240 metres de pujada i 30 de baixada per l’anada i l’equivalent en sentit contrari per la tornada.

Llargària:4 quilòmetres 630 metres per l’anada i l’equivalent per la tornada.

Dificultat:fàcil

Punts d’aigua:No hi ha cap font en tot el trajecte, a excepció del poble d’Òrrius on comencem a caminar. Cal dons dur-se l’aigua necessària per l’excursió des de bon principi.

Punts de referència:* poble d’Òrrius * Torrent de Ca l’Elies * la Pallola * Vinyes de les Palomeres * Ca la Mort * Plana del Fum * Cal Camat Vell * Pla de les Garses * Ca l’Arcís * Roques d’en Toni

Punt de partida:Plaça de l’església del poble d’Òrrius.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari:0,00 h. Plaça de l’església del poble d’Òrrius. Sortirem entre l’església i a l’ajuntament a la recerca d’una mena de pont passarel.la que va a parar a una zona urbanitzada, en concret al carrer Montserrat que seguirem vers a la nostra esquerra, fins a una nova cruïlla. Seguim el vial en direcció sud, deixant a la nostra esquerra el carrer del Pont. Voltem una hípica i dibuixem un revolt que ens va reorientant vers a l’est.

0,16 h. Final de l’asfalt. Prenem una pista que surt a la nostra dreta, quan som a tocar del Torrent de Ca l’Elies, el qual no haurem de creuar ja que la pista comença just abans. Re orientem les nostres passes vers al S.O. Tram planer

0,19 h. Pista que neix en perpendicular a la nostra dreta i que ignorem.

0,20 h. Doble bifurcació en forma de “V” a la nostra dreta que obviem per seguir pel brancal de l’esquerra.

0,24 h. la Pallola. Dibuixem un revolt vers a la dreta seguint una pista ascendent que re orienta les nostres passes vers al N-N.E. obviant dos brancals a la nostra dreta i un tercer, ja a l’inici de la pujada, que veurem que es l’accés a la finca particular. La pista ascendent de seguida dibuixa un revolt i es reorienta cap a l’oest. Passem per les anomenades Vinyes de les Palomeres on hi ha un camp de tir en arc.

FOTO PAKO CRESTAS

0,39 h. Bifurcació. Obviem el brancal que neix a la nostra dreta i seguim tot recte. Continuem guanyant alçada alternant trams planers amb zones de suau pujada.

0,45 h. Bifurcació. Seguim vers a la nostra esquerra (el vial de la dreta duu a un mas proper, finca particular, que te el nom de Ca la Mort). Creuem uns prats vers al sud i novament ens trobem una pujada.

0,47 h. Bifurcació. Seguim el brancal ascendent de la nostra dreta.

0,48 h. Plana del Fum. 373 metres. Cartell indicador. A partir d’aquest punt coincidim amb el G.R.. Seguirem l’ample pista vers a la nostra esquerra, molt evident, en direcció S.E. Tram sense pèrdua possible amb algun que altre camí secundari que es desprèn de la pista principal, els quals son corriols o tenen les seves respectives tanques. Seguim la pista amb marques de G.R.

1,06 h. Cal Camat Vell, passem pel costat del mas que restarà a la nostra esquerra, un xic per sobre nostre. Pocs metres endavant hi som al Pla de les Garses. Anem a parar a una nova pista transversal molt ample que seguirem vers a la nostra dreta en direcció S.E.

FOTO PAKO CRESTAS

1,11 h. Bifurcació vers a la nostra esquerra que surt en diagonal i que ignorarem donant-li l’esquena. Es tracta de l’accés Ca l’Arcís. Seguim sense pèrdua possible per l’ample pista principal en direcció S.O. Marques de G.R.

1,25 h. Important cruïlla. Estem a les Roques d’en Toni (dolmen i sepultures medievals), punt final de l’excursió.

Descens:Pel mateix itinerari en sentit contrari

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/roques-den-toni-des-dorrius-49845748

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: