BASTIMENTS DES D’ULLDETER PER LA COLLADA DE LES COMES DE MAL INFERN.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Des d’Ulldeter resulta ésser una excursió poc lògica a causa de la volta que representa. Qui puja al Bastiments per la Collada de les Comes de Mal Infern és perquè prové del Pic de l’Infern i vol assolir també aquest gegant “bona fe” que es deixa pujar amb parsimònia per tots els costats sense presentar cap obstacle.

Temps: 2 hores i 15 minuts.

Desnivell:849 metres de pujada i 100 metres de baixada

FOTO PAKO CRESTAS

Llargària:4 quilòmetres 800 metres

Dificultat:Excursió de Mitja dificultat. Tècnicament fàcil

Punts d’aigua:A les proximitats del refugi d’Ulldeter i als Aiguols Podrits

Punts de referència:* Refugi d’Ulldeter * Refugi Vell d’Ulldeter * Plans del Pi Tort * Coll de la Marrana * les Arpelles de Freser * Aiguols Podrits * Collada de les Comes de Mal Infern * Puig de Bastiments

Punt de partida: Refugi d’Ulldeter. 2.221 metres

Característiques del refugi: Guardat. Propietat del CEC. 42 places (20 en la zona lliure en cas d’absència del guarda) servei de menjars, dormir, emissora, dutxes, WC. Guarda:  Willy https://ulldeter.es/ca/refugi-ulldeter-girona/

FOTO PAKO CRESTAS

Accés en 20 minuts de marxa pel GR des de l’aparcament de la carretera d’accés a les pistes d’esquí de Vallter2000 des de Setcases.

Itinerari: Sortim del Refugi d’Ulldeter per prendre el camí de pujada vers a l’oest, que travessa uns camps herbats. Arribant al curs de les aigües tenim dues alternatives. La més habitual i la que avui en dia fa la gra majoria de gent (i es per on va el GR) caldrà seguir per les pistes, sense creuar el riu, fins a la Reconca situada sota el coll, indret conegut com els Plans del Pi Tort. Com a alternativa més curiosa tenim la possibilitat e crear les aigües per pujar per un marcat corriol que puja un llom situat a la nostra dreta, dalt del qual trobem les runes del que va ser el Refugi Vell d’Ulldeter, 2.392 m (0,20 h). Un refugi històric del qual no en resta més que un tros de paret prim i inestable sobre un camp de runes. Seguim en tendència en diagonal vers a la nostra esquerra, vers a l’oest, tendència S.O. creuant plans i situant-nos al Plans del Pi Tort, on coincideixen les dues variants plantejades, Seguim cap a l’oest per trobar les ziga zagues ben marcades del camí que guanya el Coll de la Marrana (0,45 h).

FOTO PAKO CRESTAS

Traspassem el coll i davallem pel G.R. seguint el sender vers a la Coma de Tirapits (N.O.). La senda discorre sota el vessant sud del Bastiments, conegut com les Arpelles de Freser, degut a uns curiosos illots rocallosos alineats gairebé asimètricament que surten del caos de tartera a mitja alçada del vessant.

Arribem a una zona d’aiguamolls coneguts com els Aiguols Podrits,  2.441 metres (1,05 h) En aquest punt abandonem la senda de Tirapits, o sigui, el G.R., per enfilar-nos cap al nord per una petita coma, per terreny tarterós, fins a la Collada de les Comes de Mal Infern. 2.705 metres. (1,45 h)

FOTO PAKO CRESTAS

Sense necessitat de baixar als Aiguols Podrits, podem flanquejar el vessant de les Arpelles a mitja alçada. No hi ha bon camí i la travessia pel vessant inclinat i amb tartera es fa monòton i tindrem la falsa sensació de que el Coll es ben a prop des de bon principi. Potser restarem 10 minuts de temps a la cursa però tan sols es aconsellable amb neu, si està ben ferma i aposentada i no hi ha risc d’allaus.

Ara tan sols resta guanyar el llom que es dibuixa cap a l’est, que resulta ser una uniforme i avorrida pujada, fins al Puig de Bastiments, 2.882 m. (2,15 h)

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s