Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

BASTIMENTS PEL CIRC D’ULLDETER I ARESTA DE L’ESQUENA DE L’ASE.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Aquest recorregut contempla tot el vessant est i nord del Circ d’Ulldeter fins al punt més alt de la zona. Està constituït per cims de molt poc caràcter – a excepció del Bastiments, es clar –; aquests cims: Roca de la Portella, Pic de la Dona i Puig d’Embriagar, no presenten ascensions independents interessants. En canvi, si les enllacem una rere l’altre, l’excursió ja pren un caire més sòlid i interessant.

Com a nota negativa esmentarem que la pujada fresca i curta a la Portell de Mentet està amenaçada per possibles noves instal·lacions mecàniques de les pistes d’esquí alpí de Vallter 2000.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps:3 hores.

Desnivell:829 metres de pujada i 134 metres de baixada

Llargària:5 quilòmetres 640 metres

Dificultat:Excursió de dificultat mitja – alta. Tècnicament fàcil.

Punts d’aigua:Només trobem aigua a la part inicial de la pujada de la Coma camí de la Portella de Mentet.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència:* pistes d’esquí de Vallter 2000 * Portella de Mentet * Roca de la Portella * Portella de Mentet * Pic de la Dona * Pla de l’Ombriaga * Puig d’Ombriaga * Coll de la Geganta * Esquena de l’Ase * cota 2.881 metres * Pas del Bou * Puig de Bastiments

Punt de partida:Edifici principal de les pistes d’esquí de Vallter 2000, 2.158 metres. Accesible en vehicle per carretera asfaltada passant per Camprodon i Setcases.

Itinerari: Sortim de l’edifici principal de les pistes d’esquí de Vallter 2000 prenen direcció E.-N.E. pujant per una marcada coma que, amb tranquil·litat i amb només mitja hora, ens condueix a la Portella de Mentet, 2.411 metres (0,30 h) Pas mil·lenari entre els habitants de Setcases i Mentet.

FOTO PAKO CRESTAS

Com a complement alternatiu de l’excursió podem anar cap a l’E-S.E. per un ampli pla que ens presenta les dues cotes de la Roca de la Portella, 2.435 metres i 2.441 metres (0,40 h) la primera constituïda per una fita i la segona coronada per una creu.

Si em anat a la Roca de la Portella, retrocedim vers a la Portella de Mentet, 2.411 metres (0,50 h) i pugem per l’ample llom en direcció N.O. amb marques vermelles pintades i un camí ben fressat. Voregem la cota 2.568 metres, una torreta de marbre i arribem al Pic de la Dona. 2.702 metres (1,30 h).

Ara girem vers a l’oest, traspassem el Pla de l’Ombriaga, (1,40 h) i canviem en sentit vers al S.O. per pujar el petit Puig d’Ombriaga 2.639 metres (2,00 h). Després arribem al Coll de la Geganta, 2.604 metres (2,10 h). Tots els relleus son molt suaus i amb poc desnivell, des del Pic de la Dona fins al darrer Coll esmentat.

FOTO PAKO CRESTAS

Només resta l’aresta E.-S.E. del Puig de Bastiments, anomenada Esquena de l’Ase, de 300 metres de desnivell i camí marcat. El llom mor a la cota 2.881 metres (2,50 h) on comença la curta aresta somital, amb el Pas del Bou, i que ens duu vers a ponent per coronar el Puig de Bastiments, 2.882 metres (3,00 h)

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: