Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

BASTIMENTS DES D’ULLDETER PEL COLL DE LA MARRANA

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Es l’itinerari d’excursionisme més clàssic de la zona d’Ull de Ter. Resulta ser la pujada més còmoda i curta al Bastiments.

Temps:1 hora i 30 minuts

Desnivell:765 metres de pujada i 3 metres de baixada.

Llargària:3 quilòmetres 380 metres

Dificultat: Excursió de dificultat mitja. Tècnicament fàcil.

Punts d’aigua:El millor es sortir ja amb l’aigua necessària des del refugi.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència:* Refugi d’Ulldeter * Refugi Vell d’Ulldeter * Plans del Pi Tort * Coll de la Marrana * cota 2.881 m * Pas del Bou * Puig del Bastiments

Punt de partida:Refugi d’Ulldeter. 2.221 metres

Característiques del refugi: Guardat. Propietat del CEC. 42 places (20 en la zona lliure en cas d’absència del guarda) servei de menjars, dormir, emissora, dutxes, WC. Guarda:  Willy http://www.ulldeter.net – reserves@ulldeter.net

Accés en 20 minuts de marxa pel GR des de l’aparcament de la carretera d’accés a les pistes d’esquí de Vallter2000 des de Setcases.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: Sortim del Refugi d’Ulldeter per prendre el camí de pujada vers a l’oest, que travessa uns camps herbats. Arribant al curs de les aigües tenim dues alternatives. La més habitual i la que avui en dia fa la gra majoria de gent (i es per on va el GR) caldrà seguir per les pistes, sense creuar el riu, fins a la Reconca situada sota el coll, indret conegut com els Plans del Pi Tort. Com a alternativa més curiosa tenim la possibilitat e crear les aigües per pujar per un marcat corriol que puja un llom situat a la nostra dreta, dalt del qual trobem les runes del que va ser el Refugi Vell d’Ulldeter, 2.392 m (0,20 h). Un refugi històric del qual no en resta més que un tros de paret prim i inestable sobre un camp de runes. Seguim en tendència en diagonal vers a la nostra esquerra, vers a l’oest, tendència S.O. creuant plans i situant-nos al Plans del Pi Tort, on coincideixen les dues variants plantejades, Seguim cap a l’oest per trobar les ziga zagues ben marcades del camí que guanya el Coll de la Marrana (0,45 h).

FOTO PAKO CRESTAS

Pugem per l’amplíssim llom S.E. del Bastiments. Es una pujada monòtona i sense cap punt de referència que ens pugui distreure. Arribem l’abans cim on hi ha una creu, cota 2.881 m (1,25 h). Continuem vers al O.-N.O. per l’aresta somital, també coneguda com el Pas del Bou. La qual presenta un vèrtex geodèsic a la part central i un bastó-piolet a l’extrem occidental. Puig del Bastiments, 2.882 m. (1,30 h)

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: